Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffes förmodade delägande / Ten Hag med i planerna / INEOS vill bygga ut

Dagens Unitedsvep handlar åter igen om Sir Jim Ratcliffe, som förväntas bli ny delägare i Manchester United inom snar framtid. Vi rapporterar om allt möjligt angående hur det potentiella nya ägandet kommer att påverka klubben, från utbyggd arena till tränarposten.

Ratcliffes förmodade delägande

Gårdagens Unitedsvep handlade främst om det potentiella nya delägandet från den brittiska miljardären Sir Jim Ratcliffe, idag blir det mer av samma då vi går igenom ytterligare intressanta detaljer som The Athletic har tagit fram.

Mötet

Manchester United ledningen kommer att hålla ett möte under torsdagen där medlemmar ska rösta angående Ratcliffes bud. De sista detaljerna runt affären måste dock fortfarande redas ut och godkännas av Glazer-familjen. Det har offentliggjorts att Ratcliffe vill ta fullt ansvar över fotbollsverksamheten i klubben och införa en ny struktur med INEOS representanter i den nya klubbledningen.

Omröstningen

Omröstningsreglerna i klubben menar på att frågor som uppkommer under styrelsemöten ska avgöras via en majoritetsomröstning, skulle rösterna falla ut i ett likaläge så har ordföranden eller medordföraren (Joel och Avram Glazer) en avgörande röst. Detta innebär att om en majoritet av styrelseledamöterna godkänner Ratcliffes 25-procentiga minoritetsinvestering så skulle affären gå igenom. Reglerna nämner aldrig någonting om en veto-regel.

Största avancemanget hittills?

Under den långdragna ägarfrågan så har Sir Jim Ratcliffes tidigare bud tidigare diskuterats i klubbledningen. Då handlade det om hans förslag att köpa 51 procent av klubben, något som avvisades på grund av avvikande röster i styrelsen.

Ten Hag med i planerna

Erik ten Hag ska sitta säkert i tränarstolen även ifall Sir Jim Ratcliffe kliver in som minoritetsägare, det enligt ESPN. Ratcliffe vill ta full kontroll över fotbollsverksamheten men verkar inte intresserad av att byta personal på tränarposten trots den dåliga starten på säsongen.

INEOS vill bygga ut

Sir Jim Ratcliffes bud att investera i Manchester United förväntas att accepteras i veckan och miljardären och hans företag INEOS har stora planer när det kommer till Old Trafford. De nya delägarna kommer att utforska vägar att bygga ut klubbens arena till en publikkapacitet på 90,000, en ökning från den nuvarande kapaciteten på ungefär 75,000.

Casemiro spelar på

Casemiro drabbades av en läskig skadekänning tidigare under landslagssamlingen men verkar vara okej då han tränade inför matchen mot Uruguay som ska spelas natten mot onsdag. Casemiro förväntas att vara involverad i den matchen och kan mycket väl ta en startplats. Läs mer här.

McTominay till EM

Efter ett mycket imponerande kvalspel så har Skottland säkrat sin plats i nästa sommars EM turnering i Tyskland. Vår alldeles egna Skott McTominay har varit den klara huvudpersonen under resan, med sex fullträffar för sitt landslag.

Naalsund till landslag

Lisa Naalsund finns med i den norska landslagstruppen som ska ta sig an Frankrike gånger två i Nations League-spelet.