Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Nya måste-matcher på schemat

Det var en blandad vecka i Manchester-lägret. Veckan inleddes med terrordådet mot svenskar i Bryssel där Victor Lindelöf hamnade i centrum och under helgen fick vi beskedet att den store legendaren Sir Bobby Charlton hade gått bort. Tungt. Fotbollsmässigt fick vi se damerna komma tillbaka efter att ha åkt ut i Champions League och herrlaget ta en krampaktig seger mot Sheffield United.

I veckan väntar en måstematch i Champions League och på söndag är det dags för ett stenhårt derby mot de ljusblå. Alla röda skulle då behöva en fin match, åtminstone. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Sheffield United – Manchester United 1-2

Alla som såg matchen vet att första halvlek mot jumbon var undermålig. I andra halvlek fick vi se ett lyft även om United hade svårt att öka tempot. Till slut blev individuell skicklighet avgörande när Diogo Dalot fick till en pangträff utanför straffområdet, assisterad av Lindelöf. Tre viktiga poäng.
Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WCL: Paris Saint-Germain – Manchester United 3-1

Damlaget hade en fin avslutning från matchen hemma att bygga på men tyvärr blev uppgiften i Paris för svår. Efter en ganska jämn inledning och kvittering till 1-1 så gick PSG ifrån med två mål. Efter att domaren hittat en frispark dömdes också en reducering från Leah Galton bort. Sammanfattningsvis väl kämpat över två matcher mot ett riktigt bra lag.

Matchrapport

WSL: Everton – Manchester United 0-5

Revanschen efter att åkt ut mot PSG i Champions League blev rejäl. Manchester United städade av Everton med hela 5-0. Trots sjukdomar på nyckelspelare som Galton och Geyse gjorde laget en riktigt fin insats. Malard på topp gjorde ledningsmålet och i andra drog United ifrån rejält genom två mål vardera av Nikita Parris och Rachel Williams.
Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PLC: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1-0

U18 fick tyvärr se sig besegrade av Wolverhampton med matchens enda mål i Premier Leauge Cup. U-laget har haft en mycket fin säsongsinledning och gick in i cupen som ett obesegrat lag. Tyvärr missade laget alltför många chanser vilket straffade sig.

Matchrapport

Nyheter och annat

Gabby George korsbandsskadad

Tre tröjor auktioneras ut till förmån för Cancerfonden

Förvirrat mellanläge – bättre än alternativet

Sir Bobby Charlton är död

En av de allra största genom tiderna

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet, Inför

Tisdag

15.00 / U19 / UYL
Manchester United – FC København
21.00 / HERR / CL
Manchester United – FC København
13.00: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

20.00 / U21 / PL2
Fulham – Manchester United
14.45: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

13.00 / U18 / P18
Leeds United – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Inför

Söndag

16.30 / HERR / PL
Manchester United – Manchester City

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg