Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Donny på plats i Tyskland / Brunos missade gala

Dagens svep blir ett kortare sådant, där vi kan rapportera att Van de Beek närmar sig en utlåning till Eintracht Frankfurt, samt att vår kapten missade en gala igår på grund av “skadeproblem”.

Van de Beek närmar sig utlåning

Enligt James Ducker så befinner sig Donny Van de Beek i Frankfurt för att genomföra sin medicinska undersökning inför en utlåning till Eintracht Frankfurt. Donny, som bara spelat 20 minuter på hela säsongen, har varit både skadad och utanför truppen på senare tid och efter att ha värvats för 40 miljoner pund för tre och ett halvt år sedan har han haft svårigheter att göra sig regelbunden i truppen. Van de Beek har bara lyckats registrera sex ligastarter sen han anlände, den senaste kom i slutet av 2022.

Lånet till Eintracht Frankfurt innehåller även en köpoption på 11 miljoner pund plus tillägg till sommaren ifall den tyska klubben får för sig att värva Van de Beek på heltid.

Ingen Bruno på galan

MUDSA, Uniteds supportergrupp för handikappade supportrar, höll sin årliga gala igår där flera spelare närvarade, däribland Marcus Rashford, André Onana, Antony, Jonny Evans, Mason Mount med flera. Tröjor signerades, foton togs och det hela blev en trevlig affär.

Men när MUDSA:s pris för årets spelare skulle delas ut till Bruno Fernandes var inte kaptenen på plats. Enligt annonsören så kunde Fernandes, som i sin roll som klubbkapten ofta närvarar på liknande evenemang, inte komma på grund av “skadeproblem”, något som är tämligen ovanligt för Bruno som knappt missat några matcher på grund av skada i hela karriären. Värt att notera så har inget bekräftats av klubben.