Spelarbetyg: Manchester United - Aston Villa 3-2
Højlund sätter spiken i klassisk comeback

En helt sanslös drabbning på Old Trafford där vad som verkade bli ytterligare en glädjedödare förvandlades till en klassisk United-vändning. Att man skulle hämta in tre poäng efter att ha legat under med 0-2 i paus trodde nog ingen. Blev det en holländsk hårtork i paus, tro?

Efter ytterligare 45 avslagna minuter så kändes det som ytterligare en tuff dag på kontoret för United. Att ett Aston Villa, som gått som tåget, skulle tappa en tvåmålsledning kändes ganska avlägset i paus. Skulle det verkligen bli tre raka hemmaförluster?

Det är klart det inte skulle bli. För det här är Manchester United. Det är inte över förrän det är över.

Ett tidigt mÃ¥l i andra av Garnacho blev biljetten in i matchen…Om inte VAR dödade entusiasmen totalt och lät Old Trafford-publiken jubla i närmare tre minuter innan mÃ¥let dömdes bort. Men Garnacho tog det ganska bra, det var ju trots allt bara för honom att stänka dit en till nÃ¥gra minuter senare. Det var biljetten in i matchen, pÃ¥ riktigt.

United utnyttjade ett lamslaget Aston Villa, som gång på gång tappade boll och bjöd in Uniteds press, som jämfört med första halvlek såg mer koordinerad och slagkraftig ut. Det blev tydligt att flera av Villas starkaste insatser under säsongen med tid har pressat många spelare till gränsen på utmattning.

Villa hade egentligen inte något att komma med i andra, utan det var United som verkligen agerade hemmalag för första gången på väldigt länge. För första gången på ganska många matcher kändes det som att segermålet var en tidsfråga.

Och det var det ju givetvis också, och såklart var det Rasmus Höjlund som fick göra det. På sådana här nätter på Old Trafford så ligger det något i luften, det var hugget i sten att Höjlund skulle sätta dit spiken i en match som vi kommer prata om länge. Om andra halvåret blir bättre än det vi har bevittnat i år så kommer det här lyftas fram som säsongens vändpunkt.

Och om inte det är det perfekta sättet att avsluta året på Old Trafford så vet jag inte. Det har inte varit det bästa fotbollsåret i mitt liv, men att runda av 2023 på det här sättet måste ju vara ett tecken på bättre tider. Visst är det ganska uttjatat vid det här laget, men jag väljer att tro det iallafall.

André Onana: 5

Får en känga för sitt målvaktsspel, speciellt på första målet där egentligen hela laget, men i synnerhet Onana, står och sover.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Hamnar ur position flertalet gånger under matchen, men gör det man förväntar sig av Wan-Bissaka; han sveper upp bollar, rensar och noteras inte för något särskilt på motståndarens planhalva. Ändå en godkänd defensiv insats.

Jonny Evans: 6.5

Evans har kilovis av rutin i benen och det syns på hans spel. Lugn, vaken och bra i uppspelsfasen. Räddar kanske tre poäng med ett utsträckt ben sent i matchen.

Raphael Varane: 6.5

Spelar upp sig efter en tung första halvlek där Varane trasslar till det på andra målet. Gör det han ska när ledningen ska försvaras, och med tanke på att jag glömde att Watkins ens spelade idag så förtjänar Varane en eloge.

Diogo Dalot: 6

En av de sämre i en katastrofal första halvlek, gör dock en rejäl uppryckning i andra likt sina lagkamrater och bjuder inte Villas högerkant på någonting. Inte hans bästa dag offensivt däremot.

Kobbie Mainoo: 7

Utbytt 80′. Viktig i pressen och fortsätter ta steg till att bli en given kugge pÃ¥ Uniteds mittfält. Viktig länk mellan försvaret och anfallet, och för sin Ã¥lder otroligt vass i duellspelet. Samarbetet med Eriksen sÃ¥g bra ut.

Christian Eriksen: 6.5

Eriksen blåste kreativt liv i Uniteds mittfält som på förhand var i desperat behov av just kreativitet. Det var det dansken bidrog med också, med flera långa bollar och välavvägda passningar. Eriksen känns igen i andra halvlek däremot där löpmeterna gör sitt och krafterna börjar avta.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 80′. 1 assist. Rashfords bästa match pÃ¥ hela säsongen? Troligtvis. Ryckte upp sig rejält idag och även om avslutsförmÃ¥gan inte satt sÃ¥ fanns det gott om spelhumör i Rashford idag. Förhoppningsvis en försmak för framtiden?

Rashford var lättare att känna igen idag.

Bruno Fernandes: 7

Varnad. Klassisk Bruno-match där han vinner mycket boll högt upp i plan, sätter igång anfallen, och när Brunos passningar sitter så är det jobbigt att spela i Aston Villa. Största kämpen i hela laget.

Alejandro Garnacho: 8

2 mål. Garnachos självförtroende är tydligt uppe bland molnen efter cykelsparken mot Everton, och även om jag inte är en beundrare av Garnacho på högerkanten där hans förmåga att skära in i banan är begränsad så får man säga att jag blev motbevisad. Villas ytterbackar kan bara se på när Garnacho fullkomligt flyger förbi, och med några millimeter till hans fördel så hade Garnacho tagit med en matchboll hem.

Rasmus Höjlund: 7.5

Utbytt 89′. 1 mÃ¥l. Äntligen! Ett förlösande ligamÃ¥l blev det för Höjlund, matchavgörande dessutom, som fick hela Old Trafford att vrÃ¥la. Man kan inte klandra Höjlunds löpvilja och hjärta, vÃ¥r danska spets är lätt att tycka om och förhoppningsvis är det detta han behövde för att verkligen komma igÃ¥ng pÃ¥ riktigt.

Antony: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Willy Kambwala: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Dan Gore: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hannibal: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Drog igång laget rejält i andra halvlek efter att förmodligen ha bjudit på en rejäl utskällning i paus. Ett helt annat lag kliver ut i andra, något som såklart delvis är tränarens förtjänst. Man utnyttjade Villas svagheter i uppbyggnadsspelet och satte press med hela laget. Man vände spelet och matchen på ett imponerande sätt. Antony och McTominay sent i matchen tycker jag är bra byten, då Antony med friska ben kan bidra i en match där man jagar ett segermål. McTominay försvarade ledningen och bidrog med sin fysik i straffområdet. Som lök på laxen var det fint att se Hannibal och Gore bli inbytta och därmed bli de sjunde och åttonde akademispelarna att få speltid ikväll. United på riktigt.