Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mer inflytande för Ineos? / Uttalande från supportergrupp / Chicharito vänder hem

I torsdagens nyhetssvep tar vi bland annat upp ämnen som rör Ineos och lite om den framtida fotbollsverksamheten i United. Vi tittar även till hur det har gått för våra spelare i det afrikanska mästerskapet. 

På onsdagen stod det dessutom klart att den före detta Unitedspelaren Javier Hernandez nu sluter karriärscirkeln.

Mer inflytande för Ineos?

Det är The Athletic som rapporterar att Sir Jim Ratcliffe och hans företag Ineos kan komma att få ännu större inflytande i klubben än vad som initialt var kommunicerat. Man skriver nämligen att det handlar om “mer än enbart fotbollen”.

Under ett ledningsmöte inom klubben på onsdagen meddelades det att Ineos och Glazers hade överlagt gällande de tidigare besluten och kommit fram till att de behöver konkretiseras och vidgas ytterligare.

Brailsford backar inte från cyklingen

Efter att Sir Jim Ratcliffes delägarskap i Manchester United bekräftades började det också rapporteras om rollerna för personerna runtomkring honom och deras tidigare befattningar. Den det prats mest om är Sir Dave Brailsford, chef för Ineos Sport, som under en längre tid har haft en tjänst inom cykelsporten och det brittiska stallet Ineos Grenadiers.

För en knapp vecka sedan meddelades det att Brailsford hoppat av sitt uppdrag inom Ineos Grenadiers för att fokusera på sin nya roll i United.

John Allert, ny VD för Ineos Grenadiers, har uppgett att Brailsford inte vänt cykelsporten ryggen, utan kommer att fortsätta stötta och medverka på tävlingar. I sin roll som chef för Ineos Sport är det dessutom hans ansvar, inte enbart gentemot cykling och fotboll.

Uttalande från supportergrupp

Supportergruppen The 1958 kom under gårdagen med ett första offentliga uttalande gällande den nya ägarsituationen i klubben.

Kortfattat skriver man att det finns en tro på förbättring och en tydlig linje fram till ett potentiellt majoritetsägandeskap.

“Vi kommer noggrant att följa utvecklingen och fortsätta ta kampen för att få Glazers att försvinna,” avslutar man uttalandet med.

Onana och Amrabat vidare

Både André Onana och Sofyan Amrabat har tagit sig vidare till kvartsfinal i det afrikanska mästerskapet.

För Onana i Kamerun blev det dock inget spel i matchen mot Gambia. Unitedmålvakten petades till bänken och fick istället se lagkamraten Fabrice Ondoa mellan stolparna. Kamerun vann med 3-2.

För Amrabats Marocko blev det en 1-0-seger mot Zambia och utmärkelsen bäst på plan fick just Amrabat.

Chicharito vänder hem

Javier “Chicharito” Hernandez kom till United under sommaren 2010 och blev snabbt en favorit bland Unitedsupportrarna. Under sina tre inledande säsonger i klubben gjorde han totalt 50 mål, men skulle därefter bli allt mer kall i den röda tröjan. Han lånades ut till Real Madrid en vända och såldes senare till Bayer Leverkusen.

Efter att ha varit runt i ett gäng klubbar de senaste åren står det nu klart att Chicharito återvänder hem till Mexiko för spel i Chivas Guadalajara, alltså klubben han kom till United från.

Vad passar inte bättre än en hälsning från självaste bossen efter den här nyheten?