Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - West Ham United
Moyes behöver tystas nu

Knappt har vi hunnit lämna torsdagens drama bakom oss men det är redan dags för ett nytt. United tar emot West Ham hemma på Old Trafford och det är faktiskt hög tid att tysta londonlaget och den skrävlande tränaren David Moyses. De senaste två mötena mellan lagen (visserligen borta i London) har slutat i förlust. Vad vi får se på söndag är som alltid mycket oklart, men kan samma elva gå ut och hålla kvaliteten hela matchen så finns en hyfsad chans. 

Grytor och kastruller flög omkring här hemma (åtminstone i någon mening) under torsdagskvällen. United såg ut att ganska enkelt gå ifrån Wolverhampton men sedan kom den “sedvanliga” kollapsen men flera misstag och insläppta mål. Unge Mainoo såg till att rädda kvällen med sin briljans och stora ansvarstagande. Nu är då frågan om laget kan hålla kvaliteten i 90 minuter och städa av ett ganska farligt West Ham. Det är säkert intet ont i Moyses och hans gäng men nu är det fasen dags att tysta skotten.

Manchester United

Laget som gick ut senast är den troliga startelvan igen så långe ingen har skadekänning. Vi fick under gårdagens presskonferens veta att Victor Lindelof och Sofyan Amrabat kan komma till spel men ingen av dem ska rimligen ta en plats från start. Mittbacksparet är nu det  “ordinarie” igen och Maguire tvingas nog sitta vid sidan om ett tag till. Vi vet dock att han under en period gick före Varane.

På mitten finns inget snack. Mainoo har hamrat fast sin plats och Casemiro såg ut att vara på väg mot gammal god form senast. Fernandes har sin gjutna plats även om vissa gärna vill diskutera hans status i United. Nu finns det ingen tillräckligt stor konkurrent och jag menar fortsatt att portugisens löpmeter och passningsfot behövs. Garnacho, Rashford och Höjlund är lika gjutna från start.

Om vi får problem ska naturligtvis inte Antony komma in. Visserligen satte jag ett överbetyg på honom senast och det var nog främst på grund av okoncentration på vad han egentligen gjorde på sina få minuter. I själva verket hjälpte brassen Wolverhampton att komma nära och lyckades inte med något. Hur det kan vara så illa ställt är svårt att förstå. Jag ser gärna Amad som har hög potential komma in från bänken om offensiv kraft behövs. Eriksen är naturligtivs också en möjlig joker beroende på matchbild.

Och elefanten i rummet är Onana. Han är bra och trygg med fötterna absolut. Det verkar dock finnas en rejäl osäkerhet i övrigt och det är inte bra. En trygg keeper är en förutsättning på att det här ska bli bra på sikt. Vad gör Ten Hag åt saken? Ingenting just nu gissar jag.

 

Möjlig startelva:

West Ham United

West Ham har blandat och gett en del under säsongen och ligger nu en poäng före United i tabellen. De lyckades inte städa av Bournemouth hemma men det gjorde inte heller  United senast. Vi vet att londonlaget alltid är farligt, särskilt i omställningar med Ward-Prowse, Kudus och Bowen i offensiven. Det gäller att försöka hantera dem på ett bättre sätt än vad vi gjorde mot Wolverhampton senast. “Hammer this out” som Ten Hag kallade misstagen bakåt.

Från Moyses presskonferens i torsdags kväll vet vi att Antonio fortfarande saknas. Samma gäller Lucas Paqueta. Däremot är Vladimir Coufal och Nayef Aguerd tillbaka till helgen.

Saïd Benrahma, som fått ganska lite speltid under säsongen, såg ut att hamna i Lyon under fönstrets sista dagar men West Ham har uppenbarligen inte ordnat med papper i tid. Lyon sägs vara mycket upprörda och har överklagat ärendet. I nuläget är Benrahma kvar i West Ham men avstängd ytterligare en match.

Nyförvärvet Kalvin Philips hade ingen bra start mot Bournemouth då han omgående serverade Solanke till underläge 0-1 . Det återstår att se om Philips får förtroendet från start eller om han anses behöva mer tid innan skarpt läge. Jag tror han börjar på bänken mot United på söndag.

West Ham har inte vunnit både hemma och borta mot United på 17 år under samma säsong, vi får hoppas den statistiken håller i sig några år till.

 

Möjlig startelva:

 

Historik

United har dålig statistik på West Han under senare tid men vann de båda hemmamötena 2022 med uddamålet 1-0. 2023 lyckades vi vinna i FA-cupen men inte i ligan. I senaste förlusten var det Bowen och Kudus som sänkte United genom mål i matchminut 72 respektive 78. Vi ska vara lite bättre nu.

Visste ni att…

  • Tjeckiske Tomáš Souček har blivit en viktig länk i West Ham United. Han har spelat 183 matcher i londonlaget och gjort 30 mål.
  • Senast United förlorade mot West Ham hemma var i ligacupen hösten 2021. Matchens enda mål gjordes av Manuel Lanzini.

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: Premier League, omgång 23
Tid: Söndagen den 4 februari 2024, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Andy Madley
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Malacia (knä, inget datum)
  • Mount (skadad, inget datum)
  • Martial (skadad, april/maj)
Tveksamma:

  • Lindelöf (ljumske)
  • Wan-Bissaka (ben, liten chans)
FORM
V26/12Aston VillaHPL3-2
F30/12NottinghamBPL1-2
V8/1WiganBFA2-0
O14/1TottenhamHPL2-2
V28/1NewportBFA4-2
V1/2WolvesBPL4-3

West Ham United

Skador och avstängningar:

  • Antonio (knä, slutet februari)
  • Paquetá (vad, slutet februari)
  • Benrahma (avstängd)
Tveksamma:

  • Aguerd (matchform)
FORM
V28/12ArsenalBPL2-0
O2/1BrightonHPL0-0
O7/1Bristol CityHFA1-1
F16/1Bristol CityBFA0-1
O21/1Sheffield UtdBPL2-2
O1/2BournemouthHPL1-1

United mot West Ham

Totalt:15373-32-48273-190
Hemma:7954-10-15171-70
Premier League:5533-13-9103-49
SENASTE MÖTENA
V2022-10-30HPL1-0
V2023-03-01HFA3-1
F2023-05-07BPL0-1
F2023-12-23BPL0-2
SENASTE HEMMAMATCHER
F2021-09-22HLC0-1
V2022-01-22HPL1-0
V2022-10-30HPL1-0
V2023-03-01HFA3-1