Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe får grönt ljus från Premier League / Damernas FA-cupmotståndare klar

Tisdagens nyhetssvep behandlar framför allt Sir Jim Ratcliffes delövertagande av klubben. Företagsmiljardären har givits en förlängd deadline att slutföra köpet, som initialt var planerat till imorgon men ändras nu till fredag den här veckan. Anledningen till det är att FA ska ge klartecken. 

Det står också klart vilka damerna får möta i FA-cupens kvartsfinal samt vilka engelska spelare som blivit landslagsuttagna.

Premier League ger grönt ljus – nu väntar Ratcliffe på FA

Att Sir Jim Ratcliffe skulle köpa in sig i Manchester United stod klart i december och hans företag Ineos tar därmed över den sportsliga verksamheten i klubben.

Själva ratificeringen av köpet har dock dröjt ett tag men är nu nära förestående efter att Premier League har gett sitt godkännande till övertagandet. Detta har bekräftats av den amerikanska myndigheten United States Securities and Exchange Commission (SEC), som har hand om tillsynen över handeln av värdepapper.

Anledningen till att det vi kommer behöva vänta ytterligare några dagar innan allt är slutgiltigt fastställt beror på att även FA, det engelska fotbollsförbundet, måste ge sitt godkännande. FA:s inblandning beror på att det är damernas ligaorganisation.

Den initiala deadlinen var satt till imorgon, men kommer nu skjutas fram till på fredag.

Vidare uppges det ha begärts ekonomisk upplysning av Ratcliffes förmögenhet, då han personligen sägs stå för vissa finansieringar. Ratcliffe rapporteras ha omkring fyra miljarder dollar i likvida medel, men en nettoförmögenhet som markant överskrider den summan.

Vi kommer få anledning att återkomma mer i ärendet senare i veckan.

Brighton väntar i FA-cupkvartsfinal

Damernas FA-cupäventyr fortsätter efter att man senast besegrade Southampton i den femte omgången av turneringen.

Kvartsfinalerna har nu lottats och för United väntar bortamöte med Brighton & Hove Albion.

Matchdatum är inte satt ännu, men den kommer spelas under helgen den 9-10 mars.

Brighton ligger för närvarande näst sist i Women’s Super League, medan United placerar sig på fjärde plats.

Trio uttagen till England – Riviere ersätts i Kanada

Mary Earps, Maya Le Tissier, och Ella Toone har blivit kallade till den engelska landslagstruppen inför vänskapsmötena med Österrike och Italien senare i Februari. Även Grace Clinton, utlånad från United till Tottenham, är uttagen.

En som däremot har förbisetts är Uniteds forward Nikita Parris, som visat god form under säsongen. Några timmar efter att truppen annonserades skickade United ut posten nedan…

Missar landslagsspel gör däremot Jayde Riviere med sitt Kanada. Ytterbacken har tvingats till återbud, uppger det kanadensiska fotbollförbundet.

Riviere missade även matchen mot Southampton i helgen.