Matchtr̴d: Manchester United РCambridge United 3-0

Manchester United gjorde det arbete som krävdes för att besegra Cambridge United på Old Trafford. Till slut vann United med 3-0 efter mål av Mata, Rojo och Wilson.

McNair: Grabbarna vill vinna FA-cupen

Paddy McNair fick igår chansen som högerback mot Cambridge och han gjorde en bra match.

Jag tror inte att vi har vunnit FA-cupen pÃ¥ elva Ã¥r, vilket är överraskande. Vi kan vinna vilken turnering som helst och jag är säker pÃ¥ att grabbarna vill vinna den här,” kommenterade McNair efter matchen.

Jag tycker att i första halvlek ikväll kunde vi kanske ha hållit bollen bättre, men i andra halvlek höll vi den genom halvleken och det var en bekväm kväll. Grabbarna är glada och vi ser alla fram emot nästa omgång.

McNair kom till United som mittfältare men har på senare tid varit försvarare och i a-laget känner vi honom som mittback.

Jag spelar var som helst. Om jag blir tillfrågad att spela däruppe spelar jag däruppe. Jag gillar bara erfarenheten.

Publicerat:
2015-02-04,
16.03

Van Gaal: Vi kunde ha gjort fler mål

Louis van Gaal var belåten efter Uniteds bekväma seger mot Cambridge United igår kväll. Nu väntar bortamatch mot Preston i nästa omgång.

• Om matchen:Jag tycker att vi kunde ha gjort fler mÃ¥l. I andra halvlek spelade vi lite mer framÃ¥t och jag tror vi skapade fler chanser. […] Men jag är väldigt glad att den första chansen i matchen, för Cambridge, var i stolpen.” [Manutd.com]
  • Om Fellaini:Med Fellaini har vi ocksÃ¥ ett anfallsvapen genom luften. Cambridge har väldigt lÃ¥nga spelare och vi kunde göra mÃ¥l ocksÃ¥ i luften och inte bara pÃ¥ marken. Det var vÃ¥r matchplan och han bekräftade det igen.” [Manutd.com]
  • Planerade byten:Jag sa redan i halvtid [till Van Persie] att ‘jag ska byta dig efter 60-70 minuter eftersom jag vill att du ska spela mot West Ham United. […] Jag gav Van Persie vila under matchen och ocksÃ¥ Di Maria och jag gav Ashley Young minuter att spela eftersom han är tillbaka igen.” [Manutd.com]
  • Om Preston:Jag tycker att det alltid är svÃ¥rt att besegra ett lägre och du kan inte göra det bra. Trots 3-0-resultatet ikväll gör du det aldrig bra eftersom alla förväntar sig mer. […] SÃ¥ Preston ska inte vara en liten kakbit.” [Manutd.com]
Publicerat:
2015-02-03,
23.09

Stabil seger

Manchester United tog en enkel seger i omspelet mot Cambridge. United gick upp till 2-0 i den första halvleken efter mål av Mata och Rojo. I den andra halvleken kunde så Wilson fastställa slutresultatet till 3-0.

En bra dag på jobbet för United, som nu får möta Preston i nästa omgång. Detta då Preston ikväll vände 0-1 till seger 3-1 mot Sheffield United.

Cambridge hade förvisso en jättechans att ta ledningen i matchinledningen men Elliott sköt i stolpen. Känslan är dock att det här var en dag då United vunnit oavsett.

Publicerat:
2015-02-03,
20.59

Shaw håller inte med om att han är skadad

Det verkar som att den tidigare rapporten om Luke Shaws skada inte stämde. Vänsterbacken twittrar åtminstone att allt är bra.

[Twitter]

Publicerat:
2015-02-03,
20.53

Januzaj och Shaw skadade

Att Adnan Januzaj och Luke Shaw saknas i laguppställningen idag beror på att de två tonåringarna är skadade. Skadorna ska dock inte vara allvarliga, så förhoppningsvis kan de vara aktuella för spel redan på söndag.