Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Derby – Man Utd

Dags för ligacupsemifinal och United ställs mot Derby på Pride Park imorgon kväll i den första av två matcher. Det är alltid svårt att sia om hur prioriteringarna ligger hos SAF men i och med att man bara är två matcher från final så lär fokus vara relativt stort.

Ligacupen är kanske den cup som prioriteras lägst bland de olika cuperna/ligan. United har spelat många matcher sedan resan till Japan men man har också en bred trupp, något som visade sig mot Southampton i helgen. Vilket manskap SAF väljer i morgondagens match är nästan omöjligt att förutspå, också med tanke på den kommande matchen mot Chelsea till helgen.

Derby som inte direkt rosade marknaden under förra året i PL (11 poäng totalt, 1 seger) har haft det tungt under detta år också. I The Championship ligger man för närvarande på en 18:e plats. Under tisdagen blev det också klart att Nigel Clough, legendaren Brian Clough´s son, tar över som manager efter att Paul Jewell fått sparken. Dock kommer Nigel Clough inte att leda laget mot United utan detta kommer ungdomstränaren David Lowe att göra.

Hur Derby kommer att ställa upp har jag faktiskt inte en aning om. Det kommer troligtvis
att bli en relativt defensiv elva. En tänkbar elva kan komma att se ut som följande:

Derby
Carroll
Connolly Albrechtsen Nyatanga Stewart
Teale Green Addison Kazmierczak Commons
Hulse

I United saknas Hargreaves, Brown, Ferdinand och Foster som alla är skadade, Evra är fortfarande avstängd. Ferguson kommer att ha matchen mot Chelsea på söndag i tankarna när han tar ut startelvan mot Derby. Det kommer förmodligen bli en mix av ungt och gammalt, precis som i söndags. En tänkbar startelva kan komma att se ut som följande:

Man Utd
Kuszczak
Rafael Vidic Evans O´Shea
Park Possebon Anderson Nani
Rooney Tévez

Bänken: Amos, Neville, Fletcher, Scholes, Berbatov, Gibson, Welbeck

Jag tror SAF kommer att vila Ronaldo i ännu en match. Tevez lär få starta och Possebon kommer troligtvis också få chansen från start. Det kommer säkert att bli en tuff match men kan United få med sig ett mål eller två från bortaplan så tror jag inte det blir några problem att ta sig vidare till finalen.
Matchen sänds på Viasatsport fotboll och startar 20:40.


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]