Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester city – Manchester United

Vi tar bussen in till storstan för att möta folkets lag, Manchester city, under onsdagskvällen. Det är derbydags! Vi vet alla vad som skett de senaste åren hos de blå, det är inte mycket att orda om, förutom; City bygger korthus i hopp om att få vara med och leka och visst ser det onekligen bra ut på pränt men historielöst skräp indränkt i olja är fortfarande historielöst skräp, faktiskt. Det är bara fjädrarna som saknas.

Det är tveklöst så, att Manchesterderbyt betyder så oerhört mycket mer för City och deras fans än det gör för deras röda antagonister. Det ligger nämligen till så här; de behöver oss. De behöver oss mer än vi behöver dem. Vi är deras gemensamma syretank, deras halmstrå tillika gemensamma oas. United är navet i Citys vingliga hjul. Där det tomma troféskåpet gapar tomt tar hatet gentemot united över och enar dem till en enorm pöbelhög. De är litegrann som den stackars matadoren eller bandiljären eller vad det nu är som brukar synas till runt julafton:

– Stånga mig, se mig, respektera mig, gör nånting!

Ni vet säkert de flesta hur historien slutar. Matadoren dras iväg svårt sinnessjuk med dåligt självförtroende in till något bås medan tjuren pyser välmående bort till blommorna.

Det ska såklart inte stickas under stolen med att det vore oerhört tråkigt och onödigt med poängförlust imorgon, i det här skeendet, men det gör det å andra sidan en regnig tisdag borta mot Stoke också.

Nog om det, hur ser det ut i lagen månne?

Manchester United

United kryssar sig igenom ligan men kan stoltsera med att vara det enda obesegrade laget i ligan så här långt och djävlarna visar prov på lysande styrka och karaktär genom att vinna utan att övertyga eller ens spela bra. Truppen har gått igenom en period med både skador och sjukdomar men har ridit ut stormen hyffsat. Rooney är borta sedan en tid och så även Nani även fast det givetvis lika gärna kan vara en enorm rökridå av den fergusianska typen. Bortsett ifrån det så har vi ett flertal lirare som visat bra form och kommer att spela en viktig roll på onsdag i lala-land. Park, Evra och Hernandez är alla möjliga gamewinners med tanke på formen senast och lägg därtill på Scholes, Fletcher och Vidic så har vi en rejäl huvudrätt att dra i oss.
Rapporter om influensa har rapporterats ifrån Carrington men hur pass allvarligt det är kan vi bara spekulera i för tillfället.

Möjlig startelva:
Berbatov – Hernandez
Giggs – Scholes – Fletcher – Park
Evra – Vidic – Ferdinand – Rafael
Van Der Sar

Manchester City
City har en turbulent tid bakom sig med ett stökigt omklädningsrum, en tevez som rapporteras vilja åka hem till Argentina och nu senast Balotelli vars mentala balans knappast imponerar. Tre förluster på de fyra senaste ligger också i fatet och spökar Bortsett ifrån det så möter vi dock ett lag som har några spelare som på egen hand kan vinna matcher. Tidigare nämnde Tevez är givetvis en och Millner en annan men vi ska inte glömma bort Joe Hart som på en bra dag kan stoppa precis vad han vill och sedan se laget rulla in någon boll på andra sidan. Hart måste tveklöst vara Englands bästa målvakt så här långt. Den gamle token Adebayor då? Tveksamt.

Tips: Jag brasklappar mig med ett 1-1 utifall.

Möjlig startelva:
Ingen aning
Ointressant: Ja

Onsdag 10. november, 21:00
Viasat Fotboll