Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – Arsenal 8-2 (3-1)

MANCHESTER UNITED – ARSENAL 8 – 2
MATCHFAKTA | INFÖR MATCH | EFTER MATCH | SPELARBETYG | MATCHENS LIRARE

Ja, det är sant jag lovar! Man United vann idag hemma mot Arsenal med 8-2, och inte ens jag vet vad jag ska säga. Första matchen som matchrapportör slutar i en massakering av Arsenal och jag tycker nästan synd om alla Gunners-fans därute.

Man Utd: De Gea; Smalling, Evans, Jones, Evra; Nani, Cleverley, Anderson, Young; Rooney, Welbeck

Arsenal: Szczesny; Jenkinson, Djourou, Koscielny, Traore; Rosicky, Coquelin, Ramsey; Walcott, van Persie, Arshavin

Första halvlek
Ett, liksom förra matchen, ungt United startade väldigt aggresivt om pressade Arsenal, som även de hade en otroligt ung trupp, från första sekund. Redan efter 30 sekunder var Welbeck uppe hos Szczesny och pressade vilket ledde till att målvakten rensade på densamme och bollen höll på att gå mot mål. I inledningen hade inte Arsenal inte så mycket att säga till om utan United rulla runt bollen i laget med ett mycket fint kortpassningsspel, och detta höll på i 10 minuter. Arsenal hade inte fått känna så mycket på bollen, och deras första skott kom efter 11 minuter, medan United hade skapat några hyfsade lägen genom Cleverley, Welbeck och Rooney.

I 15:e minuten fick Arshavin gult kort efter att kapat Phil Jones på ett riktigt fult sätt. Tom Cleverley fick även ett spräckt ögonbryn efter att Rosicky slängt upp en amrbåge några minuter senare, men domare Howard Webb valde att inte straffa Arsenalspelaren.

I 21:a minuten kom 1-0 till United signerat Danny Welbeck. Efter att Evra sprungit längs vänsterkanten och slängt in ett inlägg, som rensades ut, hamnade bollen hos Anderson som kyligt chippade bollen över tre motståndarförsvarare och efter studs så nickade den unge anfallaren in bollen bakom Arsenals målvakt.

Arsenal hade chansen att kvittera i 26:e matchminuten då Evans puttade till Walcott så att han föll i straffområdet. Straff till Arsenal och den nye lagkaptenen Robin van Persie gick fram för att slå straffen. Straffen var löst slagen nere i det vänstra hörnet, men där var även De Gea och han räddade laget denna gången.
Snabbt efteråt tog United över bollen och fortsatte sitt spel i knappt två minuter när Young fick bollen på vänsterkanten och avancerade innåt i planen. Någon meter utanför straffområdshörnet avlossade han ett skott som gick i en fin båge mot borte krysset och förbi målvakten. 2-0 till Man Utd! Mycket fint mål.

Arshavin sprakade ytterligare en gång ned en United spelare, i 35:e minuten, på ett ytterst fult sätt, denna gången Ashley Young, med denna gång fick han inget straff! Straxt därpå fick Jenkinson gult kort när han hoppade över Young efter en mycket fin boll av Cleverley. Rooney gick fram för att ta frisparken som var någon meter utanför straffområdet till vänster och efter en pass till Young, som stannade bollen, tog Rooney sats och sköt bollen i en fin båge i bortre krysset och därmed 3-0, samt killens 150:e mål i Unitedtröjan!

Arsenal reducerade sedan i tredje, och sista, tilläggsminuten genom Theo Walcott, efter en fin djupledspassning och ett aningen passivt Unitedförsvar. Dock borde De Gea kanske tagit den bollen då Walcott hade så dålig vinkel och sköt mellan benen på den unge målvakten.

På grund av skada byttes Welbeck ut och ersattes utav Javier ”Chicharito” Hernandez.

Andra halvlek
United började knackigt de första sju minuterna i andra halvlek, förutom Chris Smalling som stod för en vädlig prestation under hela matchen, och Arsenal fick några hyfsade chanser då som de dock inte lyckades ta tillvara på. Sedan hittade United tillbaka till det fina spelet de spelade under första halvleken och det var en fröjd att kolla på! Kombinationen av ett toksäkert kortpassningsspel och en precision á la Paul Scholes på krossbollarna på detta sett har jag inte sett på hur länge som helst.

United fick i 64:e minuten en frispark i samma läge som förut bara att det var på andra sidan strafområden och Rooney såg ut att vara sugen igen. Samma kombination här mellan Rooney och Young och plötsligt så satt bollen bredvid bortre stolpen och 4-1 till ett överlägset United.
I 67:e matchminuted hittade Rooney Nani med en fin djupledspass och han tackade och tog emot genom att chippa bollen över en försvarlös, verkligen eftersom ingen försvarare hjälpte till, målvakt och 5-1 till United.

Park och Giggs tog sedan Nani och Andersons platser på mittfältet i 68:e minuten och två minuter senare, genom ett kortpassningsspel mellan Park och Young, satte den kvicke sydkoreanen bollen i mål! 6-1 och tre mål på sex minuter!

van Persie reducerade i 74:e minuten efter en liten försvarsmiss, 6-2. Tre minuter senare drog Jenkinson på sig sitt andra gula och fick säga tack och hej. Fyra minuter efter detta drog Walcott ner Evra i straffområdet och Rooney gick fram för att göra sitt 107:ligamål för United och satte den säkert bredvid den hörga stolproten. 7-2!

I den 91:a minuten satte Ashley Young sin andra balja för dagen i ett nästan likadant mål som förra gången, bara lite närmare, och fastställde slutresultatet 8-2 till de röda djävularna!

Sammanfattning
Ett överlägset United tog en ytterst viktig seger mot ett sargat Arsenal och man kan bara ta av sig hatten och buga för dessa killar, på vilket sätt de genomförde matchen!

Jag har själv tre spelare som jag vill lyfta fram ordentligt och det är Rooney, som gjorde hattrick (dock inget spelmål), Young, två fina mål och tre assist säger väl allt, och sedan Smalling, som arbetade enormt hela matchen.
Smalling var en klass för sig, jag såg honom missa två passningar, inte en enda tackling, markerade och läste spelet som att han visste exakt vad som skulle hända och tillsist sprang som en galning längs högerkanten.

En stor dag att vara United-supporter!

MANCHESTER UNITED – ARSENAL 8 – 2
SÖNDAG | 2011-08-28 | 17.00 | PREMIER LEAGUE | MATCH 3
1-022DANNY WELBECK (Anderson)
27Straffmiss (Arsenal): Van Persie
2-028ASHLEY YOUNG
3-041WAYNE ROONEY (Young)
3-145Walcott
4-164WAYNE ROONEY (Young)
5-167NANI (Rooney)
6-170PARK JI-SUNG (Young)
6-274Van Persie
77Utvisning (Arsenal): Jenkinson (två varningar)
7-282WAYNE ROONEY (straff)
8-290ASHLEY YOUNG (Giggs)
Arena: Old Trafford | Publik: 75 448 | Domare: Howard Webb
LAGUPPSTÄLLNINGAR
MANCHESTER UNITED ARSENAL
De Gea
Smalling, Jones, Evans, Evra
Nani, Cleverley, Anderson, Young
Welbeck, Rooney
Szczesny
Jenkinson, Djourou, Koscielny, Traore
Walcott, Ramsey, Coquelin, Arshavin
Rosicky, Van Persie
Hernandez för Welbeck (36)
Park för Nani (68)
Giggs för Anderson (68)
Oxlade-Chamberlain för Coquelin (62)
Lansbury för Walcott (84)
Chamakh för Van Persie (84)
Avbytare: Lindegaard, Ferdinand, Fabio, Berbatov
Varningar: Evans, Young
Avbytare: Fabianski, Sunu, Miquel, Ozyakup
Varningar: Arshavin, Jenkinson, Djourou
STATISTIK
MANCHESTER UNITEDARSENAL
25SKOTT20
14SKOTT PÅ MÅL8
3HÖRNOR5
8FRISPARKAR9
7OFFSIDE0
56%BOLLINNEHAV44%