Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson bekräftar intresse för Moura

Sir Alex Ferguson bekräftade idag att United har visat intresse för att värva brasilianaren Lucas Moura. Vidare noterar vi att Nemanja Vidic är tillbaka i full träning och att Phil Jones är tillbaka i träning efter semester.

Tidningen Daily Mirror gick sent igår kväll ut med nyheten att United och Sao Paulo var överens om en övergångssumma på 26 miljoner pund för Lucas Moura. Detta förnekades idag av Sir Alex Ferguson men han bekräftade ändå att United är intresserade av att värva Moura:

”Det är inte korrekt. Vi har inte nått ett avtal för spelaren. Vi har visat ett intresse men tills dess att vi är överens om ett avtal kan vi inte säga att han är vår spelare.”

Ferguson fortsätter med att berömma de redan klara nyförvärven samtidigt som han berättar att United jobbar hårt för att hämta in ytterligare någon spelare till den nya säsongen: ”Vi har signerat två spelare i sommar, Kagawa och Powell. Vi tycker att de båda har fantastisk potential. I detta läge tittar vi på andra alternativ vad gäller att hämta in andra spelare. Vi ligger inte på ryggen och gör ingenting. Vi jobbar hårt för att hämta in andra spelare till klubben.”

Det är mycket ovanligt att Ferguson kommenterar bekräftar Uniteds intentioner på transfermarknaden men nu har han på kort tid bekräftat att United vill värva både Robin van Persie och Lucas Moura. Den naturliga frågan som uppstår är varför Ferguson nu väljer denna ovanliga taktik. Vissa tyckare menar att det hänger samman med Uniteds stundande börsnotering i New York och att det handlar om att visa att United är aktiva på marknaden för att på så sätt få in mer pengar vid börsnoteringen men det verkar väl långsökt, till och med för en cyniker som mig.

När det gäller Daily Mirror och deras nyhet att ett avtal var klart mellan United och Sao Paulo är det svårt att göra annat än skratta åt tidningen. Den 17 juli skrev tidningen att Uniteds bud på 29,8 miljoner pund inte var tillräckligt, den 21 juli skriver tidningen att United ska göra ett sista bud på 32 miljoner pund och igår gick tidningen alltså ut med att klubbarna var överens om ett avtal på 26 miljoner pund. Det är inte konstigt att det kallas Silly Season.

Vidic, Jones och Evans
I andra nyheter diskuterade Ferguson Uniteds försvarsalternativ. Ferdinand är den enda etablerade försvararen som är med på Uniteds försäsongsturné men nu nås vi i alla fall av positiva nyheter i form av att Vidic är tillbaka i full träning efter skada medan Jones är tillbaka i träning efter semester. Dessutom har Jonny Evans börjat löpträna.

”Det är inte 100 procent att Jonny Evans och Vida kommer att starta säsongen. Jonny börjar springa idag. Vida och Jones startade full träning idag, vilket är positivt. Om jag kan hålla Rio frisk så borde Vidic och Jones ge oss tillräcklig täckning,” sa Ferguson.

Fletcher
Ferguson diskuterade också Darren Fletcher och Uniteds mittfältsalternativ: ”Darren Fletcher har en medicinsk situation som han jobbar hårt med att hålla under kontroll. Vi räknar inte med att han ska vara tillbaka direkt men, förhoppningsvis, kommer han tillbaka någon gång. Paul Scholes, för ett år sedan tränade han mina reserver. Nu är han tillbaka och spelar och alla i anslutning till United är glada. Han är en sådan fantastisk spelare. På lång sikt är det mycket svårt att försöka ersätta Scholes. Att ersätta en sådan fantastisk spelare som han skulle vara svårt för vem som helst. Vi hoppas alltid att någon ska komma fram från Uniteds egna led, från akademin. Vi har också signerat den unga pojken Nick Powell. Vi hoppas att han utvecklas till en utmärkt central mittfältare för han har mycket stor potential.”

Källor: Manutd.com, Mirror.co.uk