Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Braga

Den tredje omgången i Champions League drar igång ikväll, och detta kan vara ett ypperligt läge för United att ta ett hårt grepp om förstaplatsen i gruppen.

Manchester United

Efter det stora fiaskot i Champions League förra året har United i år startat med att vinna båda sina matcher, mot Cluj och Galatasaray. Att man inte ändå har funnits där spelmässigt kan nog alla hålla med om.
I övrigt har man spelat på relativt bra i serien, men blev tagna på sängen mot Stoke i helgens match. Ett United som var mycket starkare i andra halvlek lyckades dock vända matchen och till slut vinna med 4-2, efter mål av Rooney (2), RvP och Welbeck. Anfallet har levererat denna säsong, men att täppa till bakåt har varit ett stort problem.

Sir Alex kommer till denna matchen att vila både Ferdinand och Evra, vilket ger Büttner chansen på vänsterbackspositionen. Vem som kommer att få spela som mittback är ännu oklart, kan bli så att Wootton får spela, eller att Carrick sjunker ner en position.

Möjlig startelva (4-2-3-1) och bänk:
De Gea; Rafael – Wootton – Evans – Büttner; Cleverley – Carrick; Kagawa – Rooney – Young; Van Persie

Bänk: Lindegård, Welbeck, Valencia, Ferdinand, Chicharito, Anderson, Nani

Sporting Braga

Föll tungt mot Cluj på hemmaplan i gruppspelets första match, men fick upprättelse genom att besegra Galatasaray, med 2-0 på bortaplan. Braga är i god form och är obesegrat i fem matcher. Portuiserna har dessutom ett alldeles strålande facit mot engelska lag – fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna.

På skadefronten har Braga haft otur – Douglao, Djamal och Paolo César är alla kvar i Portugal med skadeproblem. Ruben Amorim, Ismaily och Alan har alla haft problem med skador och är något osäkra till denna match.

Möjlig startelva (4-2-3-1):
Beto; Baiano – Vinicius – Coelho – Elderson; Viana – Custodio; Alan – Mossoro – Barbosa; Eder

Historik
Lagen har ej tidigare mötts.

Manchester United – Sporting Braga
Champions League
Old Trafford
Tisdag 23 Oktober 20:45
TV-sändning: Kanal 6, Viaplay
Domare: Milorad Mažić (Serbien)