Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Evans, Rafael, Carrick och Welbeck kvar i England

På presskonferensen inför tisdagens Champions League-match i San Sebastian mot Real Sociedad berättade David Moyes att Jonny Evans och Rafael da Silva missar matchen på grund av skador. Moyes pratade också om Sociedad och om Javier Hernandez. Dessutom får vi några ord från Sociedads tränare Jagoba Arrasate.

”Vi har inte haft så många skador. Jag tror att det är så bra som det har varit för Manchester United i den aspekten på ett tag. Men vi drog på oss tre i lördags, vilket är väldigt sällsynt, framför allt redan vid halvtid. Två av dem har inte rest, Jonny Evans och Rafael, så de är inte med oss.”

Även Michael Carrick och Danny Welbeck stannade hemma i Manchester. Tom Cleverley och Patrice Evra var dock med på planet till Spanien.

Uniteds formkurva pekar uppåt, med fyra raka segrar, och man har ett utmärkt utgångsläge i Champions League. Real Sociedad står dock på tre förluster efter tre matcher och måste vinna imorgon. Moyes tar inget för givet:

”Jag känner att vi spelar bättre och får några bra resultat till det. Förhoppningsvis håller det i sig länge.

”Jag tar inget för givet. Jag har massor av respekt för Sociedad. Vi måste spela bra om vi ska nå de där tio poängen, som kommer att ta oss över linjen. Vi har satt oss själva i en bra position i gruppen och vi måste försöka hålla i det.

”Jag tycker att våra erfarna spelare har visat att de är vana med Champions League och det har visats i matcherna. Jag hoppas att det fortsätter.”

Javier Hernandez har fått rubriker sedan han retweetade en artikel där Carlos Vela hävdar att Hernandez måste överväga sin framtid i United om han inte får spela regelbundet. Moyes fick förstås en fråga om Hernandez och förklarade att han är viktig för United:

”Vi behöver Javier. Han är väldigt bra för oss. Han har gjort massor av mål under de senaste få åren och han fortsätter att göra så. Så vi kommer att fortsätta att använda honom. Han gjorde ett par bra mål härom kvällen. Förhoppningsvis fortsätter det.”

Jagoba Arrasate: Vi kan vinna

”Om vi gör saker rätt och kommer närmare vår matchplan kan vi vinna. Det är det enda vi tänker på. United har kvalificering i sitt sikte och spelar på bortaplan, så vi vet inte hur de kommer att ta sig an [matchen]. Vi måste spela vårt normala spel och ta initiativet. Om vi kan komma när att göra det vi vill och göra våra jobb bra, som vi har gjort, så tror jag att vi kan ta hand om United.

”Vi har förbättrat vår ligaform – vi har fler poäng och fler mål nu, så på det sättet har vi bättre självförtroende. Men jag vet inte om det är tillräckligt för att minska avståndet till United som vi såg på Old Trafford. United var överlägsna i England även om jag tycker att vi kan göra saker bättre.

”De är de regerande engelska mästarna , de har fantastiska spelare. Jag vet inte om folk är mindre respektfulla än de var eller om de har varit mer ambitiösa mot dem eftersom Sir Alex inte längre är där. Vi vet att de är en väldigt tuff motståndare. Vi respekterar dem och vi ser verkligen fram emot att försöka göra en bra insats och besegra dem.”


Källor: Manutd.com, Uefa.com, Skysports.com