Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – United

Säsongsavslutningen var en avslagen affär mellan två lag vars spelare redan hade tankarna på VM, sommarsemestern eller Silly Season. Matchen mellan Southampton och Manchester United slutade 1-1, efter att Southampton tagit ledningen innan Juan Mata kunde kvittera på frispark.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

De Gea var chanslös på målet men stod överlag för en stabil insats.

Chris Smalling
6

Stod för ett bra försvarsarbete men fortsätter att inte vara en högerback.

Rio Ferdinand
6

Det skulle förvisso ha varit frispark till United men Ferdinand borde ha agerat bättre innan målet. Han gjorde sin sista match och försvann utan de hyllningar han förtjänade.

Nemanja Vidic
6

Varnad. Kaptenen slogs blodig och var förbannad. Innan dess borde han ha orsakat en straff när han tog med handen. Ett tag såg det ut som att han skulle bli utvisad – vilket förstås hade varit en passande avslutning. Vidic kanske hade stannat om han visste att David Moyes skulle lämna, men jag tror faktiskt att det var det bästa för båda parterna att detta blev Vidic sista säsong i United.

Patrice Evra
6

Ytterligare en försvarare som kan ha gjort sin sista match i klubben. Han når inte riktigt samma status som Ferdinand och Vidic men han kan se tillbaka på en utmärkt Unitedkarriär.

Darren Fletcher
6

Om Darren Fletcher inte hade varit Darren Fletcher hade han vi inte varit lika förlåtande. Men nu är han Darren Fletcher och då ser vi mellan fingrarna när insatserna inte håller Unitedkvalitet. Att han kom tillbaka till toppfotbollen är den här säsongens vackraste ögonblick.

Shinji Kagawa
4,5

Utbytt 46. Den centrala mittfältaren Kagawa var förmodligen en historia som bara varade i tre halvlekar. Om Ryan Giggs använde Kagawa som central mittfältare med avsikten att japanen skulle bevisa att han kan hantera den rollen så gick det inte som Giggs ville.

Adnan Januzaj
7

Varnad. Uniteds bästa spelare. Januzaj hade en härlig duell med Luke Shaw som, undantaget Matas frispark, var det enda minnesvärda i matchen. Förvisso ineffektiv men i den här matchen kvittade det.

Juan Mata
6

Utbytt 89. 1 mål. Mata räddade poängen åt United med en fantastiskt slagen frispark. I övrigt var det en insats som han knappast kommer att nämna i sina memoarer.

Danny Welbeck
6

Sprang lite grann men var rätt anonym.

Robin van Persie
5

Utbytt 68. Van Persie verkar ha tränat djupledslöpningar med Chicharito. Det var inte menat som beröm – holländaren, som kanske får kaptensbindeln nästa säsong, spenderade säsongsavslutningen med att springa offside. I övrigt var han tämligen anonym.

Michael Carrick
6

Inbytt 46. Carrick kom in i halvtid och stadgade upp Uniteds mittfältsspel.

Javier Hernandez
n/a

Inbytt 68. Kom in och var livlig, men var egentligen aldrig nära att göra mål.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att bedömas.