Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 22-23, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • I väntan på den första sommarvärvningen – som eventuellt kommer den här sommaren – minns vi den där dagen i Barcelona och den där finalen 1968.
 • Eric Cantona talar om Fifas korruption i den nya dokumentärer Looking for Rio.
 • Stan Crowther, som gjorde 20 matcher för Manchester United 1958, är död.
 • Malcolm Glazer är död.
 • Ryan Giggs i dokumentär om sin, korta, tid som tillfällig spelande manager i United.
 • Louis van Gaal har bekräftat att han var mycket nära att skriva på för Tottenham.
 • David Moyes tror att United kan ha slutat tänka långsiktigt. Han menar också att han behövde mer tid på sig i United.
 • Tommy Docherty ångrar att han tog över United.
 • Paul Scholes fortsätter att blogga. Han tror att Yaya Toure behöver en kram.
 • Federico Macheda fick inget nytt kontrakt med United och har istället skrivit på för Cardiff.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-06-08,
13.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson vill bli bättre på huvudet

James Wilson gjorde en mycket bra säsong men han gjorde endast ett mål med huvudet. Han gjorde emellertid ett arbete på defensiva hörnor.

Jag placerades först där under försäsongen vid första stolpen. Som Robin van Persie gör för a-laget. Jag duckade för ett par i träningsmatcherna och de kritiserade mig för det. Givetvis fortsatte tränarna att sätta mig där och jag jobbade lite på det själv och jag har upptäckt att jag rensar många fler bollar.

Vad gäller andra sidan kan jag bara minnas ett nickmål på hela säsongen, mot Shakhtar Donetsk. Jag har ett bra språng och jag kan styra insparkar och göra det bra defensivt. Offensivt verkar det inte riktigt lyckas för mig, men jag vet inte varför jag inte har gjort många nickmål. Förhoppningsvis kommer det att förändras.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-08,
12.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes oroad för brittiska managers

David Moyes är oroad för framtiden för brittiska managers och han är rädd att brittiska managers i framtiden inte ska vara aktuella för de största jobben.

För att göra ett toppjobb tycker jag att du behöver förtjäna dina ränder. Rutten till toppen för en brittisk manager är en lång process. Och kanske att ha ett jobb utomlands i några av klubbarna och få ett erkännande för sitt jobb där kan vara vägen i framtiden. Men jag hoppas att jag inte kommer att vara den sista [britten] att få chansen att vara manager i en av toppklubbarna.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-06,
16.55
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-06-06,
15.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Life of Ryan: Cartaker Manager

Om ni missade den fantastiska dokumentären Life of Ryan: Cartaker Manger så får ni en ny chans nu då en vänlig själ har laddat upp dokumentären på Vimeo. Förhoppningsvis försvinner den inte.

Publicerat:
2014-06-06,
12.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Inte intresserad av vad Scholes säger

Wayne Rooney blev nyligen kritiserad av Paul Scholes. Detta är dock inget som berör Rooney.

”[Scholes] har varit en lagkamrat men han har varit borta från a-laget för en lång tid [ja, mindre än ett år är onekligen lång tid, red. anm.]. Jag har sett många av er säga att han har tränat mig och varit runt laget men han har inte det. Jag kommer egentligen inte att reagera, jag är inte intresserad.

Han har sina åsikter, så låt oss lämna det där. För att vara ärlig är jag egentligen inte intresserad av vad någon annan har att säga. Jag är intresserad av vad Roy Hodgson och hans tränarstab här och folket runt mig säger. Folk har sina åsikter, men jag håller inte med om dem.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-06,
12.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen återkomst för Meulensteen

Uniteds förre a-lagstränare Rene Meulensteen berättar att han var intresserad av att återvända till Manchester United, Louis van Gaal hade emellertid ingen position i sin ledarstab för Meulensteen.

Jag hade varit ivrig att komma tillbaka. Jag spenderade tolv år i vad som är en fantastisk klubb och lämnade aldrig Man United för att jag fick problem med någon där. Men de valde att anställa Louis van Gaal och han har beslutat att ta in sitt eget folk så det är inte ett alternativ. Har jag pratat med Van Gaal? Ja, jag vet att det är fallet, det har bekräftats för mig.

Meulensteen säger att han är ivrig att börja jobba igen. Han säger också att han inte tror att Holland räcker till i VM.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-06,
12.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferguson säljer vin, igen

Den andra delen av Sir Alex Fergusons vinsamling såldes för nästan 400 000 pund på en auktion i London. Dyrast var en magnumflaska av Domaine de la Romanee-Conti 2002 Burgundy som gick för 16 450 pund.

Detta var den andra av tre auktioner. Under den första, Hongkong i maj, sålde Ferguson vin för 2,3 miljoner pund.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-06-06,
01.12
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-06-06,
01.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-06-06,
01.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes: Jag behövde mer tid

Manchester Uniteds sparkade manager David Moyes har pratat med de engelska journalisterna i Miami.

Jag har haft ett par möjligheter att gå tillbaka och valt att inte göra något just nu. Jag kommer att titta efter vad jag känner är den rätta möjligheten. Jag skulle vilja tänka att jag bevisade mig själv under min elvaåriga period i Everton och vad jag är kapabel av, och vilken nivå jag vill vara manager på.

Jag fick min första riktiga smak av Champions League det här året och jag tyckte att jag visade att jag kan vara manager på den nivån. Jag skulle vilja vara någonstans som ger mig en chans att vara i Champions League eller en klubb som har ambitioner att vara i Champions League.

Det kan vara hemma eller utomlands. Jag har alltid gillat tanken på att vidga mina vyer och att lära mig lite mer och för tillfället är jag bekväm med att se och lära. Jag kommer att åka iväg och lära och titta igen för att se vad som händer.

Jag kommer att använda United som en viktig erfarenhet i min managerkarriär. Jag känner att jag behövde mer tid men jag kommer att använda det för att gynna mig själv och hjälpa mig i de kommande jobben.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-05,
16.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs i tårar efter sista matchen

Ryan Giggs är ikväll ämne för en dokumentär på ITV. Där pratar han bland annat om sina känslor efter säsongens sista match mot Southampton.

Vi gick av planet på Manchester Airport. Jag sa hejdå till spelarna, tackade dem. Och jag är inte en emotionell man, eller jag trodde inte att jag var det. Jag är inte en väldigt emotionell person min min bil var parkerad utanför och jag tänkte: ‘Jag behöver komma till min bil här.’ Jag kunde känna mig själv bli emotionell.

Så jag gick in i min bil och jag bara, började gråta, började bli väldigt emotionell. Och jag tror att det var en mix av att säga hejdå till folk för kanske sista gången och pressen jag satte mig själv under [som tillfällig manager]. Det låter dumt nu, men det är bara inte jag, det är inte alls jag.

Jag kom ut från flygplatsen och jag kom till trafikljusen och Nicky Butt hade precis kört upp bredvid mig och jag tänker: ‘Fucking hell, kan inte låta Butty veta att jag precis har gråtit.’ Så jag vinkade lätt till honom och tittade åt andra hållet och väntade på grönt ljus.

Läs mer på Theguardian.com.

Dokumentären Life of Ryan: Caretaker Manager visas på ITV ikväll 22.00 svensk tid. Kanalen kan streamas i Sverige på Filmon.com.

Publicerat:
2014-06-05,
16.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: England måste stoppa Pirlo

I sin veckovisa blogg skriver Paul Scholes den här veckan om Andrea Pirlo, värmen i Brasilien och Englands försvarsproblem.

 • Scholes är överraskad över att England inte hade någon speciell taktik för att stoppa Pirlo då England mötte Italien i EM 2012. Han menar att Pirlo måste stoppas och han lanserar, överraskande, Danny Welbeck som personen att ta hand om Pirlo.
 • Scholes menar också att värmen i Brasilien kan bli ett problem för England. Han minns tillbaka till VM 2002 då England trots en man mer på planen inte hade tillräckligt mycket krafter för att stoppa Brasilien.
 • Han säger också att England har försvarsproblem. Framför allt är han oroad att Glen Johnsons offensiva spel ska lämna Gary Cahill utlämnad.

Läs bloggen i sin helhet.

Publicerat:
2014-06-04,
15.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Joyce: Lingard och Michael Keane borde ha fått a-lagschans

Uniteds U21-tränare Warren Joyce tycker synd om Jesse Lingard och Michael Keane som inte har fått en riktig möjlighet att visa upp sig i Uniteds a-lag.

Jag tycker faktiskt synd om några av spelarna som inte har fått chansen. Folk som Jesse Lingard och Michael Keane har varit därute på lån, tagit andra vägar och ibland behöver du bara ha lite tur och vara på rätt plats vid rätt tillfälle i fotboll. I klubbar som den här måste du göra det bästa av dina chanser.

Jag tycker att både Jesse och Michael har gjort det väldigt bra på lån. Jesse är en väldigt smart fotbollsspelare som gör många av de rätta sakerna. Jag är säker på att han kan spela i Premier League. Jag känner för spelare som det då jag vill se dem göra det bra.

Jag tittar på spelare i andra klubbar och tycker inte att de nödvändigtvis är lika bra som folk som Jesse och Michael. Det handlar om att han tillräcklig tur att få en chans och sedan ta den med båda händerna.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-03,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Intervju med Tom Lawrence

Tom Lawrence blir intervjuad i Wales Online.

 • Att göra min debut för Manchester United var en dröm som blev sann. Och nu är chansen att få spela för Wales fantastisk. Det är lite före schemat, planen för att fortsätta utvecklas med U21 med United och Wales men när chansen kommer vill du ta den.
 • Och givetvis gjorde jag min debut med United, vilket är det största du kan göra. Men jag vet att det här är en bra utmaning och kan jag ta mig igenom den.
 • Managern kallade mig till sitt kontor dagen innan och sa att jag var i hans planer. Men jag visste inte om jag skulle få komma in från bänken, för att inte tala om att starta. Att sedan få chansen var otroligt. Jag förberedde mig rätt och förhoppningsvis gjorde jag mig själv rättvisa. Det är något jag kan se tillbaka på, att vara involverad i hans sista match sådär. Det var ett otroligt ögonblick och förhoppningsvis fler ögonblick som det i min karriär. För när du väl för smaken för det vill du ha mer och mer. Så förhoppningsvis kan jag uppleva mer av det nästa säsong. Vi kommer att få se men det ser ut att vara på väg uppåt.

Tom Lawrence kan göra landslagsdebut då Wales möter Holland imorgon.

Hoppa till Walesonline.co.uk för hela intervjun.

Publicerat:
2014-06-03,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

David Beckham mot comeback?

Nu går jag och tittar på en basketmatch och, när du tittar på atleter som spelar på toppen av sin förmåga, för mig ger det den där ivern igen. Och jag vill vara tillbaka i sporten då och jag börjar tänka för mig själv: ‘Skulle jag kunna spela igen? Kan jag gå tillbaka? Kan jag komma tillbaka från livet som pensionär och börja spela igen?’”.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-06-03,
16.00
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-06-03,
15.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Viktigt att spelarna gillar mig

De flesta spelarna [jag har varit manager för] säger bra saker om mig. Det finns också spelare som är väldigt arga på mig: Franck Ribery, Luca Toni, Hristo Stoichkov and Rivaldo.

Jag berörs av huruvida spelarna tycker om mig. Det är väldigt viktig. Jag är en tränare som vill ha ett bra förhållande med mina spelare. Och jag gör allting för att nå den nivån, men ibland är det inte möjligt då spelarna inte öppna för nya idéer och inte anpassar sig till normerna som jag sätter för laget.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-06-03,
00.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Jag var väldigt nära Tottenham

Louis van Gaal har bekräftat att han var mycket nära att bli manager för Tottenham.

Det var väldigt nära. Väldigt nära. Som en liten pojke var jag ett fan av Tottenham Hotspur, med Jimmy Greaves lag när han var mästaren. Jimmy Greaves var min idol. De hade fantastiska vita tröjor. Så jag var väldigt nära.

Han vill dock inte prata om Manchester United.

Jag har sagt till Manchester Uniteds VD [sic!] Ed Woodward att jag bara pratar om det holländska landslaget.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-02,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spelschemat för Milk Cup klart

I slutet av juli deltar United som vanligt i Milk Cup i Nordirland. Spelschemat för cupen, som är för U17-spelare, är nu klart. United, som är regerande mästare, inleder mot Gold Coast (Australien) den 28 juli. Den 29 juli väntar County Armagh (Nordirland) och den 30 juli möter United CSKA Moskva. Därefter väntar slutspel eller placeringsmatcher den 31 juli och 1 augusti.

Det är alltid en bra start på året och en tradition för oss,” säger Uniteds juniortränare Paul McGuinness. ”Det vi säger är att de går i fotspåren av massor av Manchester United-spelare förr om åren som har gått vidare för att uppnå stora saker.

Det är en väldigt trevlig vecka där grabbarna kommer in i sitt första år och får en riktig smak på vad det innebär att vara en Manchester United-spelare, med tävling inför publik. Många av spelarna som vann det förra året kan komma tillbaka igen så det blir trevligt för dem att försöka försvara titeln.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-06-02,
14.39
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-06-02,
14.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Class of ’92 möter Salford

I augusti ska Class of ’92 med vänner möta Salford City i en träningsmatch. Det hela är inte så konstigt – Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt och Phil Neville har ju köpt klubben.

Publicerat:
2014-06-02,
14.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Robson: Det räcker med tre eller fyra toppklasspelare

Den förre Unitedkaptenen Bryan Robson tycker att snacket om behovet av värvningar till United är uppförstorat. Robson menar att det räcker med tre eller fyra värvningar av högsta klass.

Alla fortsätter säga att det behöver ske en större återuppbyggnad, men jag ser det helt enkelt inte så. Jag tycker att vi har några fantastiska spelare i truppen. Vi behöver tre eller fyra toppklasspelare.

Om Van Gaal kan få de spelarna, i de positionerna vi behöver inom truppen, tycker jag att vi har en fantastisk chans att studsa tillbaka från besvikelsen som den här säsongen var. Han är oerhört erfaren med stora klubbar runt om i Europa så jag kan bara se honom göra ett bra jobb.

Jag vet inte, men i min värld känns ju fyra värvningar som en omfattande förändring av truppen.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-02,
14.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pallister gillar Jones, Smalling och Evans

Den förre Unitedmittbacken Gary Pallister gillar Uniteds unga försvarare Phil Jones och Chris Smalling. Han tycker emellertid att ständiga positionsbyten har hämmat deras utveckling.

Jag tittar på de två unga grabbarna och sättet som de har varit tvingade att byta positioner och jag lider med dem. Jag tycker att de har skickligheten och egenskaperna för att bli toppklassförsvarare i Manchester United.

Pallister berömmer också Jonny Evans men tycker ändå att United kan behöva en ny mittback.

Glöm inte bort att United också har Jonny Evans. Sir Alex litade på honom när Vidic var skadad och Rio hade problem med sin rygg och jag tycker inte att han någonsin gjorde honom besviken.

Jag tycker att han är en toppklasspelare och jag tycker att om de får tid och mer matcher så kan Smalling och Jones fylla det hålet. Men jag tycker fortfarande att [Van Gaal] möjligtvis behöver en till erfaren mittback.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
20.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-06-01,
13.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Träningsmatcher i Mellanöstern i januari

The Mirror, som hänvisar till systertidningen Sunday People (som inte finns på internet, såvitt jag vet), skriver att Manchester United planerar att spela träningsmatcher i Mellanöstern i januari. De båda Milanoklubbarna, Inter och Milan, nämns som möjliga motstånd.

Qatar och Dubai är troliga spelplatser för matcherna, som arrangeras för att ge United extra intäkter till följd av att klubben misslyckades med att kvalificera sig för varken Champions League eller Europa League.

United ska också vara på väg att annonsera en ny dräktsponsor. Vidare kan ett nytt avtal vara på väg för klubbens träningsdräkter.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
13.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michael Keane: De kallar mig domaren

Michael Keane har gett sin första större intervju i Daily Mail.

 • De kallar mig domaren, eftersom jag är den enda som bär svarta skor nu för tiden. Men jag kan inte bära de skinande gula, kan jag? Det är mitt jobb att sparka spelare som bär skinande gula skor, är det inte?
 • Jag har hört att den nya managern gillar att ge unga spelare chansen och det har alltid varit sättet i United. Då Giggsy stannar kan det bara gynna de yngre spelarna. Han är en idol för varje spelare som kommer fram.
 • När jag var ung hade jag alltid Rios namn på min tröja. Rio var min idol när jag först gick till United och han är det fortfarande. Lyckligtvis har jag lyckats träna med honom under några år. Han pratar med alla.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-06-01,
13.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes: Kan vara slutet på långsiktigt tänk i United

Uniteds sparkade manager David Moyes har skrivit en kolumn i The Sunday Times.

 • Jag trivdes verkligen i United och lärde mig några ovärderliga läxor. Jag kommer att dra nytta av hela erfarenheten och kommer att vara en mycket klokare och kunnigare tränare och manager som ett resultat av min korta period på Old Trafford.
 • Han har fått några erbjudanden och har varit lockad av något av dessa. Framtiden kan vara som tränare i England eller utomlands, han kan också tänka sig ett sabbatsår.
 • [Supportrarna] förstår nu, är jag säker på, att saker förändras i deras klubb och det kan vara så att dagarna med långsiktig planering är borta. De var fullt medvetna om uppgiften jag hade. Det var beklagligt att jag inte fick mer tid att lyckas.
 • Moyes har pratat med Sir Alex Ferguson och han säger att han bara fick stöd från sin företrädare.

Publicerat:
2014-05-30,
16.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tommy Docherty ångrar att han gick till United

Uniteds förre manager Tommy Docherty ångrar att han tog över klubben.

Det var korkat. Jag skulle ha stannat i det skotska landslaget. [Det var] delvis pengarna, jag måste vara ärlig om det. Man United erbjöd mig 15 000 pund. Jag var DD – Daft Doc – jag var på rätt plats vid fel tillfälle.

Jag skulle aldrig ha gått till Manchester United. Jag skulle ha gjort klart mitt jobb med Skottland i VM och sedan, om Man United fortfarande var intresserade, kunde jag ha gått då. Men jag var oroad att jag kanske skulle missa chansen.

Jag tror att vi kunde ha gjort det fantastiskt [i VM]. Jag började bli lite för stark i [det skotska fotbollsförbundet] och jag tror inte att de gillade det heller. Jag hade ett kontrakt med Skottland och de kunde ha hållit ut och sagt till Man United: ‘Vi vill ha någon kompensation.’ Men det efterfrågades inte. Jag tror att de var ganska glada att bli av med mig.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-30,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-30,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Om Robin van Persie

The Guardian publicerar ett långt utdrag från en artikel om Robin van Persie som kommer att finnas i nästa utgåva av The Blizzard.

Publicerat:
2014-05-30,
00.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher ser fram emot försäsongen

Jag har aldrig sett fram emot en försäsong så mycket. Jag kan inte vänta eftersom jag inte har haft en på tre år. Att vara i form och ha en bra försäsong ger dig en bra grund för resten av säsongen. Jag ser verkligen fram emot det.

Läs mer och se ett videoklipp på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-30,
00.15
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-05-30,
00.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rafael: Van Persie har pratat gott om Van Gaal

Manchester Uniteds högerback Rafael da Silva berättar att Robin van Persie har talat gott om Uniteds nya manager.

Van Persie sa många bra saker om [Louis van Gaal]. Framför allt när hans namn kopplades samman med klubben. Jag hörde mycket när han var i Barcelona och Bayern också. Nu måste vi vänta.

Rafael pratade också om förra säsongen.

Året var inte normalt. Jag hade varit där i sex år. Jag var mästare tre gånger, tvåa två gånger. Jag tror att det är fotboll. Vi bytte manager efter 26 år och det påverkar alla lag. Varje manager har sin egen stil. Spelarna är också ansvariga. Sakerna förändrades utanför planen. Nu måste vi försöka igen nästa säsong.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-29,
18.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes blogg: England, Carrick, Ronaldo och Toure

Paul Scholes har som bekant börjat blogga. Här följer några av veckans höjdpunkter.

 • Scholes gillar fotbollen som Liverpool spelar och tycker att England borde spela likadant. Han vill gärna se Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Raheem Sterling och Glen Johnson i Englands startelva.
 • Scholes tycker att det var ett misstag att inte ta ut Michael Carrick i den engelska truppen och han menar att Carrick är den enda engelsmannen som kan ersätta Gerrard om denne skulle bli skadad.
 • Bloody hell, Ronaldo ser bra ut. Han måste göra sin kropp redo för stranden. Den typen av firande är inte för mig. Ni vill inte se min Salfordbränna.
 • Vad gäller att Yaya Toure tjurade för att Manchester city inte visade honom tillräcklig respekt på sin födelsedag, det var komiskt. Det var, verkligen, ganska pinsamt. Jag kan inte minnas någon Man United-spelare bete sig sådär. Vi kom tillbaka för försäsongen ändå. Stackars Yaya, kanske den stora grabben bara behöver en kram.

Läs hela blogginlägget.

Publicerat:
2014-05-29,
18.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 29 maj 1968

För 46 år sedan blev Manchester United Europamästare för första gången. Detta efter finalseger mot Benfica på Wembley.

Bobby Charlton gav United ledningen men Jaime Graca kunde kvittera för Benfica. I slutet av fick stjärnan Eusebio chansen att avgöra men Alex Stepney kunde rädda. Att tiderna var annorlunda visas av att Eusebio gratulerar Stepney till räddningen. Att tiderna var annorlunda visas också av att kommentatorn förkunnar att varenda britt står bakom United.

Det blev förlängning och där var United överlägsna. George Best sköt 2-1, Brian Kidd gjorde 3-1 innan Charlton fyllde på med sitt andra för dagen och fastställde slutresultatet till 4-1. Då hade det bara gått nio minuter av förlängningen.

Publicerat:
2014-05-29,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ogden: Uniteds framtid i händerna på de okända barnen

Mark Ogden i The Telegraph skriver om hur Manchester Uniteds framtid kan påverkas av Malcolm Glazers bortgång. United insisterar att ingenting kommer att förändras men Ogden menar att faderns bortgång kan leda till att Kevin och Edward Glazer samt deras syster Darcie Glazer Kassewitz omvärderar sin syn på ägandet av United. De tre syskonen har till skillnad från Joel, Avram och Bryan Glazer haft en liten roll i styrningen av United – Edward och Darcie uppges inte ens ha besökt Old Trafford.

Ogden hänvisar till spekulation i USA som säger att de tre förstnämnda syskonen överväger att sälja sin andel i klubben. Men då familjen är sluten och ovillig att prata offentligt är det svårt att kontrollera den typen av spekulation.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-29,
17.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie med kondoleanser till Glazer

Publicerat:
2014-05-29,
02.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Jim White om Glazer

Det var ett hänsynslöst skamlöst, samvetslöst köp. Det var dock fullständigt lagligt. Och – på ett sätt som Glazer visste aldrig skulle tillåtas av amerikanska sportadministratörer – Premier League stod bredvid och lät det hända. Med hans framgång, demonstrerade Glazer effektivt för resten av den internationella handelsvärden att engelsk fotboll styrdes av de som sov vid hjulet. I hans kölvatten kom mängd av utländska affärsmän vars avsikt inte var att investera utan att sälja tillgångar.

Journalisten och Unitedsupportern Jim White, som är kolumnist i United We Stand, skriver i The Telegraph om Malcolm Glazer och om Glazerfamiljens skamlösa övertagande av Manchester United.

Publicerat:
2014-05-29,
02.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-28,
22.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Malcolm Glazer är död

Manchester Uniteds ägare* Malcolm Glazer avled på onsdagen. Detta meddelas av Tampa Bay Buccaneers, som Glazer också äger. Han blev 85 år gammal.

Malcolm Glazer köpte Manchester United 2005 under lagliga men moraliskt förkastliga former. Han och hans familj har sedan dess varit hatade av Uniteds supportrar.

Kvällens besked torde inte påverka Manchester United. Glazerfamiljen äger 90 procent av klubben, medan övriga tio procent ägs publikt genom New York-börsen (NYSE). Malcolm Glazer var emellertid inte involverad i klubbens ledning och det är hans sex barn som står som ägare till aktierna.

* Egentligen är det hans barn som äger United.

Läs mer på Buccaneers.com.

Uppdatering: Ett förtydligande. Glazerfamiljens ägande av United kontrolleras genom företaget Red Football LLC. Malcolm Glazers sex barn äger samtliga aktier i det företaget och de har exakt lika många aktier i det företaget vardera. Detta framgår av prospektet i samband med att United börsnoterades sommaren 2012.

Publicerat:
2014-05-28,
19.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Stan Crowther är död

Vi har idag den tråkiga uppgiften att meddela att Stan Crowther är död. Den förre Unitedspelaren blev 78 år gammal.

Crowther gick till United från Aston Villa efter Münchenolyckan 1958. Trots att han redan hade spelat i FA-cupen fick han dispens att representera för United i cupen. Han hjälte United att ta sig till finalen som tyvärr förlorades mot Bolton.

Crowthers tid i United blev kort, han lämnade för Chelsea i december samma år. Totalt gjorde han 20 matcher för Manchester United.

Läs mer på Manutd.com.

Vi återkommer med mer information.

Publicerat:
2014-05-28,
13.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United ville ha Ancelotti (2013) och Del Bosque

Enligt Real Madrids president Florentino Perez ska Sir Alex Ferguson ha ringt till Carlo Ancelotti och bett italienaren att efterträda honom i United.

Ferguson ringde [Ancelotti] för att bli hans efterträdare. Men han sa till honom att han redan hade lovat att komma hit med oss.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Samtidigt rapporterar Madridtidningen AS idag att Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque i april tackade nej till ett erbjudande om att bli manager i United. Det är något oklart om det rörde sig om ett konkret kontraktserbjudande eller om det var en intresseförfrågan.

Läs mer på As.com.

Publicerat:
2014-05-27,
23.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Football League föreslår alternativ till League Three

För en tid sedan lanserade FA:s ordförande Greg Dyke ett kontroversiellt förslag som gick ut på införandet av en fjärdedivision i Football League (League Three). Förslaget öppnade också för att toppklubbarnas b-lag skulle kunna spela i Football League, något som idag inte är tillåtet. Förslaget har emellertid fått mycket kritik, framför allt från klubbarna i Football League (och även klubbar lägre ner i seriesystemet).

Nu kommer Football League med ett motförslag, som skulle innebära att 16 b-lag från klubbar vars akademi är klassade i den högsta kategorin (det rör sig om totalt 22 klubbar, de klubbar som deltar U21 Premier League) får delta i FA Trophy. FA Trophy är en turnering som för närvarande är öppen för lag i League One och League Two. I förslaget görs turneringen om så att ett gruppspel införs, vilket skulle garantera lagen minst tre matcher.

Samtidigt rapporteras det att Premier League planerar att införa en U23-liga.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Det nuvarande systemet är också kritiserat och till exempel har Uniteds U21-tränare Warren Joyce förklarat att den dåliga nivån på U21-ligan är anledningen till att klubben lånade ut så många spelare den här säsongen.

Publicerat:
2014-05-27,
23.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Macheda klar för Cardiff

Federico Macheda var inte kontraktslös speciellt länge. Ikväll skrev han på för Cardiff City.

Muss önskar Macheda lycka till i framtiden.

Publicerat:
2014-05-27,
22.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Motståndet i Milk Cup klart

Publicerat:
2014-05-27,
22.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ny roll för Woodward

Som vi berättade förra veckan har Ed Woodward fått en ny roll som ordförande för arbetsgruppen för marknadsföring och kommunikation i European Club Association. Detta har nu även bekräftats av United.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-27,
22.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: 100 Unitedprodukter som landslagsmän

Adnan Januzajs debut för det belgiska landslaget igår innebär att Uniteds akademi nu har producerat 100 landslagsmän. Tony Park, en av författarna till boken Sons of United, skriver på Stretford-end.com om landslagsmännen som akademin har producerat.

Publicerat:
2014-05-27,
14.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United sjua i skadetabellen

Physioroom har sammanfattat skadorna i Premier League för säsongen 2013/14 och som vanligt är det ingen munter läsning för United. Den här säsongen slutade klubben sjua i skadetabellen (där ettan är den klubb som haft flest skador) med 1146 skadedagar. Tittar vi istället på antalet skador var United näst värst med 38, efter Tottenham som hade 45.
Läs mer på Physioroom.com.

Föregående års resultat hittas också på Physioroom.com [2010/11, 2011/12, 2012/13] och det kan konstateras att Uniteds placeringar i tabellen är sjua, etta, femma och nu alltså sjua.

Publicerat:
2014-05-27,
13.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-27,
13.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Eric Cantona om Fifas korruption

Eric Cantona har gjort dokumentärfilmen Looking for Rio för Amnesty International UK:s räkning. Filmen kommer att visas på Sidelines, en fotbollsfilmfestival som arrangeras av Amnesty International UK den 6 till 8 juni.

Mer information på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-27,
13.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bebe årets spelare i Pacos de Ferreira

Publicerat:
2014-05-27,
13.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Soccer Aid tillbaka på Old Trafford

Välgörenhetsmatchen Soccer Aid är tillbaka på Old Trafford. Den 8 juni ska kändisar och gamla fotbollsspelare spela fotboll i en match mellan England och Resten av världen för att samla in pengar till Unicef.

I år är bland annat de före detta Unitedspelarna Teddy Sheringham, Edwin van der Sar och Jaap Stam med.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-27,
13.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van der Sar om Frans Hoek

Edwin van der Sar har pratat lite om Uniteds nya målvaktstränare Frans Hoek, som formellt är anställd som assisterande tränare som specialiserar sig på målvakter. (Chris Woods står fortfarande uppsatt som målvaktstränare för United på Premierleague.com.)

Han tog hand om mig och hjälpte mig att lära alla saker jag behövde veta för att bli en framgångsrik fotbollsspelare under många år. Liksom Louis van Gaal är han väldigt exakt med sina övningar, de båda har en stor tanke bakom dem. Han var en av de första personerna jag känner som sammankopplade målvakterna med försvarare och mittfältare i form av övningar.

Det handlade inte bara om att öva på insparkar som en målvakt, han brukade tänka på de olika situationer du kan befinna dig i under en match och försöka hitta träningar och övningar för oss som han kunde kombinera med utespelarna.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-27,
13.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Intervju med Sam Johnstone

Sam Johnstone blir intervjuad av Doncaster Free Press.

Publicerat:
2014-05-26,
23.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Neville: Stor risk att låta Ferdinand och Vidic sluta samtidigt

Jag tycker att det är en stor risk att förlora Vidic och Rio samtidigt. Det finns unga mittbackar som kommer fram, Phil Jones, Jonny Evans och Chris Smalling. Och jag tycker att om vi köper en ny mittback från ett annat land som inte har spelat här förut så skulle en trotjänare hjälpa. Jag tycker att det är en risk. Men vi får se hur det utvecklar sig.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk
Källa: The RoM 2013-2014 season review

Publicerat:
2014-05-26,
23.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nike tröttnar på Uniteds förhandlingsmetoder

Publicerat:
2014-05-26,
22.47
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-05-26,
22.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-26,
20.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj: Turnén är viktig för ungdomarna

[Turnén] är väldigt viktig. Det är där du har chansen att visa dina kvaliteter och få din träning för resten av säsongen. Det är bra för de unga grabbarna att förbättra sig därborta och visa managern vad du kan göra. När jag åkte på turnén kände jag redan några av grabbarna från reserverna, men jag började lära mig mer om alla och hur klubben arbetar.

Läs mer på Manutd.com.

Adnan Januzaj kan ikväll göra landslagsdebut då Belgien möter Luxemburg i en träningslandskamp.

Publicerat:
2014-05-26,
17.17
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-05-26,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inte framgångsrika men i alla fall schyssta

Uniteds U15-lag slutade näst sist i Marveld. En liten tröst var att laget åtminstone vann Fair Play-priset i turneringen.

Publicerat:
2014-05-26,
14.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Jones förväntas vara med i VM

Det verkar mer och mer klart att Phil Jones kommer att bli skadefri i tid till sommarens VM. Den här gången är det The Mirror som skriver att Jones rehabilitering går bättre än förväntat (och då var det ändå förväntat att han skulle vara spelklar i tid till VM).
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-26,
14.18
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-05-26,
14.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Nistelrooy tror på Van Gaal

Om ni förstår holländska kan ni se ett videoklipp på Telegraaf.nl.

Publicerat:
2014-05-26,
14.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 26 maj 1999

United åkte till Barcelona som liga- och cupmästare. Det var dags för Champions League-final mot Bayern München. Redan på förhand såg det prekärt ut för United då Roy Keane och Paul Scholes var avstängda.

Matchen hann knappt börja innan Bayern sköt en frispark förbi Peter Schmeichel. Bayern fortsatte att äga matchen. Trävirket räddade United vid två tillfällen. Alex Ferguson kastade in Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer. Tiden såg dock inte ut att räcka till för United.

At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your all.

Alex Ferguson i halvtid

På övertid fick United en hörna. Resten är historia.

Can Manchester United score? They always score!

(The big goalie’s coming up.) Peter Schmeichel is forward. (Can he score another in Europe, he’s got one already.)

Beckham… In towards Schmeichel, it will come for Dwight Yorke. Cleared. Giggs with the shot… SHERINGHAM!

Name. On. The. Trophy.

Is this their moment?

Beckham… Into Sheringham…

AND SOLSKJAER HAS WON IT!

Manchester United have reached the promised land.

Clive Tyldesley (och Ron Atkinson)

Kommentatorn Clive Tyldesley bevisade en gång för alla att jinxen inte existerar.

I can’t believe it. I can’t believe it.

Football. Bloody hell.

But they never give in. And that’s the winner.

So proud of them.

Alex Ferguson

Äldre nyheter »