Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ander Herrera klar för Manchester United

Ander Herrera är nu officiellt en Manchester United-spelare. Den 24 år gamla mittfältaren blev klar för United efter att han på torsdagen aktiverat sin utköpsklausul hos Athletic Bilbao.

Ander Herrera

Född: 14 augusti 1989 i Bilbao, Spanien
Längd/vikt: 182 cm/70 kg
Position: Central mittfältare
Till United: Den 26 juni 2014, från Athletic Bilbao (28,8 miljoner pund)
Karriär: Zaragoza B (2008-09, 10 matcher/2 mål), Zaragoza (09-11, 82/6), Athletic Bilbao (11-14, 89/6), Manchester United (14-)

Ander Herrera hade en utköpsklausul värd 36 miljoner euro, vilket motsvarar 28,8 miljoner pund. Spanjoren blir därmed det första nyförvärvet för United sedan Louis van Gaal tog över som manager för klubben.

Herrera har skrivit på ett fyraårskontrakt med United, med en option för ytterligare ett år.

Eftersom Van Gaal är upptagen med VM i Brasilien var det assisterande manager Ryan Giggs som fick kommentera sommarens första nyförvärv:

Ander är en fantastisk ung spelare, med en fantastisk energi och kreativitet. Vi anser att han är en av de bästa unga spelarna i Spanien och jag är säker på att han kommer att bli en stor succé hos Uniteds supportrar. Jag är mycket glad att han har fattat beslutet att komma till Manchester och spela sin del i klubbens framtid. Jag ser fram emot att se honom i aktion under vår sommarturné till USA.

Ander Herrera själv var förstås mycket glad:

Att skriva på för Manchester United är en dröm som blir sann. Jag har spelad på Old Trafford för Athletic Club i Uefa Europa League och det var en av höjdpunkterna i min karriär hittills. Jag har gått till United för att göra allt jag kan för att hjälpa laget att nå klubbens mål. Efter att ha anlänt i tisdags är jag nu exalterad över att nu bo i Manchester och jag kan inte vänta på min första match i Uniteds berömda röda tröja. Jag kommer aldrig att glömma min tid med Athletic Club och jag vill tacka supportrarna och personalen för allt deras stöd och, framför allt, önska alla mina fantastiska före detta lagkamrater allt det bästa i framtiden.

Vi återkommer med mer information om Herrera under kvällen.


Källa: Manutd.com