Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Rooney lagkapten, Fletcher assisterande

Manchester United meddelade på tisdagskvällen att Louis van Gaal har utnämnt Wayne Rooney till lagkapten. Darren Fletcher får rollen som vicekapten.

Beslutet får ses som förhållandevis väntat, men det kommer inte att vara ett helt populärt beslut i supporterkretsar. Rooney har vid åtminstone två tillfällen aktivit arbetat för att få lämna klubben. Jag hade personligen föredragit Fletcher, eller Jonny Evans, eller Robin van Persie.

När Van Gaal tog över United verkade det vara upplagt för att Van Persie skulle bli lagkapten, men indikationerna under sommaren har berättat att Van Gaal inte var helt bekväm med Van Persie som kapten i United. Allra helst då han för någon vecka sedan sa att han föredrog en engelsk kapten. Då fanns det egentligen inte så många andra alternativ än Rooney. Visst, Fletcher blir vicekapten och hade varit ett mer populärt val, men ingen vet hur mycket fotboll skotten kommer att spela.

Van Gaal

För mig är det alltid väldigt viktigt, valet av lagkapten. Wayne har visat fantastisk attityd till allting han gör. Jag har varit väldigt imponerad av hans professionalism och hans attityd till träning och till min filosofi. Han är en fantastisk inspiration för de yngre medlemmarna i laget och jag tror att han kommer att lägga sitt hjärta och sin själ på sin kaptensroll.

Darren Fletcher kommer att bli vicekapten. Darren är en naturlig ledare och kommer att vara kapten för laget när Wayne inte spelar. Darren är en väldigt erfaren spelare och en populär medlem i omklädningsrummet. Jag vet att han kommer att arbeta bra bredvid Wayne.

Rooney

Det är en stor ära för mig och min familj att bli utnämnd till kapten av den här fantastiska klubben. Det är en roll jag kommer att genomföra med stor stolthet. Lagkänslan har alltid varit väldigt hög i vårt omklädningsrum och jag är väldigt tacksam till managern för den tro han har visat i mig. Jag ser fram emot att leda ut laget på lördag i vår första match av den nya säsongen.

Fletcher

Jag är belåten att ha blivit utnämnd till vicekapten. Det är ett väldigt stolt ögonblick för mig och min familj. Wayne och jag har alltid jobbat bra tillsammans och vi kommer att fortsätta jobba nära varandra i våra nya roller. Jag skulle vilja tacka managern för att han visar sin tilltro till mig.


Källa: Manutd.com