Spelarbetyg: Southampton – Manchester United

United lyckades ta ytterligare en vinst mot Southampton i måndags kväll, vilket blir den femte på raken. Inget briljant spel låg bakom segern, och den största räddningen i matchen var som så många gånger tidigare David de Gea.

Den som såg matchen blev nog inte imponerad över spelet, men säkerligen glad över att se att United kan vinna trots att man inte är bra. Stundtals var det en hönsgård i defensiven

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 7,5
Gjorde flertalet fina räddningar och var säker i luftrummet. Man kan inte se hans utveckling de senaste säsongerna som dålig. Räddaren i nöden!
Antonio Valencia 5,5
Hade lite svårt att hävda sig i matchen, och var inte så bra offensivt. Lyckades rädda ett par lägen defensivt, men totalt sett var han knappt godkänd.
Paddy McNair 6
Utbytt 39′. För att vara ung så presterar McNair väldigt bra. Idag ger jag honom godkänt, då han totalt sett över den tiden som han spelade var den bästa försvararen. Det var dock med marginal som han klarade sig övre tröskeln då han inte såg helt 100 %-ig ut.
Chris Smalling n/a
Skadad och utbytt 18′. Man ville ju se Smalling sköta sig lika bra som tidigare matcher, och han var den mest stabila i försvaret, men det svajade lite en stund innan han blev skadad. Hade hoppats få se honom kvar på planen, men det verkar som att ljumskarna spökar för Christopher.
Marcos Rojo 5,5
Rojo var svajig idag. Dålig precision i passningsspelet var argentinarens signum idag. Ett trebacksförsvar är inte det optimala för Rojo som har problem på vänstersidan.
Ashley Young 6,5
Av backar och ”wingbacks” var Young den bästa spelaren idag. Skötte sig på vänsterkanten och var en av få som skapade lite oreda offensivt.
Michael Carrick 7
Jag tycker verkligen om när Carrick är med i spelet. En av få spelare som läser av planen på någon sekund och bara fördelar bollar vidare. Vi behöver detta i kommande matcher.
Marouane Fellaini 5
Fellaini var tillbaka i gammal form, och då menar jag inte Everton-form, utan snarare United 2013/14-form. Trögt och dåligt passningsspel. Spelade bort flera bollar som blev skapliga chanser för Southampton. Detta vill vi inte se mer av.
Juan Mata 5
Utbytt 89′. ”The Special Juan” började ju komma igång i de föregående matcherna. Nu var han lika borta som när Tony Blair pratar fotboll. Jag blev riktigt förvånad när jag såg Mata på planen efter nästan 40 minuter.
Robin van Persie 7
Han var inte jätteinvolverad i spelet, men ändå mer involverad än tidigare. Stod för två mål, men det kan i ärlighetens namn inte ses som de största bedrifterna han stått för. Ändå en av de bättre spelarna på planen, och du kan ju inte ses som annat än bra när du satt två baljor.
Wayne Rooney 6,5
Tillbaka efter skada och var väl sådär involverad i matchen. Var däremot större delen av Uniteds offensiva spe, vilket kanske inte säger så mycket. Rooney skapade dock första läget som van Persie tog tillvara på och assisterade även till det andra målet. Annars var det ingen fart och fläkt som Rooney bjöd på.
Johnny Evans 5,5
Inbytt 18′. Var lika borta som alla andra i försvaret. Det bör ju dock nämnas att Evans inte räknade med att bli involverad så pass tidigt, och att han inte spelat en match på över två månader. Försvaret var inte bra under matchen, och då kan man inte plocka mycket mer i betygsväg.
Ander Herrera 5,5
Inbytt 39′. Det är hårda betyg idag, men Herrera lyckades inte prestera alls som han själv eller vad andra hoppats på. Många ville se honom från start och det hade kanske gett oss en helt annan matchbild än vad vi fick. Herrera kan inte heller ha varit beredd på att få hoppa in så pass tidigt i matchen.
Darren Fletcher n/a
Inbytt 89′. Fletcher fick inte visa upp sig så mycket, utan var snarare ett taktiskt byte i slutet utav matchen. Han inte bli involverad i spelet.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS