Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 10, 2015

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2015-03-09,
17.49
Publicerat av:
Mikael Krekula

Pearson förlänger lånet

Mittfältaren Ben Pearson förlänger sitt lån med Barnsley säsongen ut. Pearson har startat i 12 av 13 matcher och spelat 90 minuter i samtliga matcher han startat förutom den senaste då han blev utbytt med en skada som inte ska vara allvarlig. Han har hunnit med ett mål från sin innermittfältsposition i League One-laget.

Publicerat:
2015-03-09,
16.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Di Maria säljer hus

Angel Di Maria och hans familj blev för en tid sedan utsatta för ett rånförsök i deras hem. Rånförsöket nämns ofta som en förklaring till Di Marias dåliga form på sistone, men huruvida det verkligen ligger något i det kan ingen med säkerhet veta. Familjen har sedan dess bott på ett lyxhotell med extra säkerhetsåtgärder. Nu är familjens hus till salu.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-03-09,
16.18
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-03-09,
16.17
Publicerat av:
Bukowski
Publicerat:
2015-03-09,
11.52
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-03-08,
14.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-07,
20.15
Publicerat av:
Mikael Krekula

U18 förlorade i den sista omgången

Publicerat:
2015-03-07,
15.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 förlorade i Middlesbrough

Uniteds U18-lag förlorade idag med 2-0 borta mot Middlesbrough i den avslutande matchen i den regionala gruppen. United var redan inför matchen klara för spel i elitgruppen i slutspelet.

Publicerat:
2015-03-07,
15.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rothwell återkallad

Manchester United har, enligt Manutd.com:s Adam Marshall, återkallat Joe Rothwell från sitt lån i Blackpool.

Publicerat:
2015-03-07,
15.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Läget i Arsenal

Arsene Wenger höll presskonferens igår och meddelade då att Gabriel kommer att missa matchen mot United. Vänsterbacken Nacho Monreal och målvakten Wojciech Szczesny testas sent.
Läs mer på Arsenal.com.

Publicerat:
2015-03-07,
15.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Barnsley vill behålla Pearson

Ben Pearsons lån i Barnsley löper ut efter matchen idag. Barnsley vill dock behålla mittfältaren, men de tror också att andra klubbar kommer att vara intresserade.
Läs mer på Yorkshirepost.co.uk.

Publicerat:
2015-03-07,
15.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: En dag blir jag Oldhammanager

I sin kolumn i Independent avslöjar Paul Scholes att han tackade nej till ett erbjudande om att bli manager för Oldham men att han tror att han en dag kommer att vara manager för klubben.

Jag kommer att bli en manager en dag. Jag har kommit att se det under de senaste åtta månaderna, även om jag vet att jag först sa att jag inte såg min framtid inom tränaryrket. Och en dag tror jag att jag kommer att vara manager för Oldham. […] När jag går in som manager kommer jag att göra det med hundraprocentigt engagemang. […] Det här var det rätta jobbet, bara vid fel tid.

Publicerat:
2015-03-07,
15.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera månadens Unitedspelare i februari

Publicerat:
2015-03-07,
15.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Martin Glenn ny VD för FA

Det engelska fotbollsförbundet FA meddelar på sin hemsida att Martin Glenn är ny verkställande direktör för organisationen.

Publicerat:
2015-03-07,
14.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-06,
21.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans nekar till anklagelserna

Jonny Evans har som väntat nekat till FA:s anklagelse om att han ska ha spottat på Papiss Cisse i matchen mot Newcastle i onsdags. Fallet kommer nu att avgöras av en oberoende regelkommission som sammanträder på fredagskvällen. Ett beslut i frågan väntas redan på lördagen.

Här kan det vara värt att notera att regelkommissionen bedömer fallet baserat på vad som bedöms vara troligast.

Cisse var också anklagad, för att ha spottat på Evans. Cisse förklarade sig redan igår skyldig och förväntas bli avstängd i sju matcher (sex matcher för att ha spottat och ytterligare en match då han varit avstängd tidigare under säsongen).

Publicerat:
2015-03-05,
21.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-05,
21.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roy Keane till rättegång för aggressivitet i trafiken

Roy Keane anklagas för att betett sig aggressivt mot en taxichaufför i ett ärende som kommer att avgöras i en rättegång.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2015-03-05,
20.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-05,
20.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-05,
20.19
Publicerat av:
David Selini
Publicerat:
2015-03-05,
20.18
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-03-05,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cisse ber om ursäkt

Papiss Cisse gör som Jonny Evans och kommer, på Newcastles hemsida, med ett officiellt uttalande kring incidenten mellan de två spelarna igår.

Jag har bett om ursäkt till många människor idag. Först till mina lagkamrater och till våra supportrar, i andra hand till Jonny Evans och i tredje hand till alla fotbollssupportrar som såg incidenten mellan mig själv och Jonny.

Jag reagerade på någonting jag upplevde som väldigt otrevligt. Ibland är det svårt att inte reagera, framför allt i stridens hetta. Jag har alltid försökt hårt att vara en positiv förebild, framför allt för våra yngre supportrar och igår svek jag er.

Jag hoppas att barnen därute som spelar fotboll för sina klubbar och skolor den här helgen kommer att veta bättre än att hämnas när de är arga. Kanske när de ser problemet det nu vållar mig och mitt lag kommer de att kunna lära från mitt misstag, inte kopiera det.

Publicerat:
2015-03-05,
16.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans: Jag spottade inte på Cisse

Jonny Evans har idag, i ett officiellt uttalande på Manutd.com, bemött anklagelserna om att han ska ha spottat på Papiss Cisse i gårdagens match mot Newcastle.

Då jag vaknade upp den här morgonen blev jag chockad av mediebevakningen från gårdagskvällens match. Jag vill klargöra att jag inte spottade på Papiss Cisse.

Jag var fullständigt omedveten om någon spottningsincident och hade antagit att problemet vid den tiden var satsningen och hans försökt till vedergällning för tacklingen från marken. Under matchen pratade jag och Papiss Cisse om incidenten och det är klart från min reaktion på tevebilderna att jag var fullständigt överraskad av någon antydan om spottande.

Det är inte i min karaktär eller min personlighet att spotta mot någon och det är heller inget jag någonsin har gjort eller skulle göra. Det är definitivt ingenting jag gjorde igår kväll.

Publicerat:
2015-03-05,
02.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans riskerar sex matchers avstängning

Jonny Evans tycktes i matchen mot Newcastle spotta mot Papiss Cisse, som i sin tur eventuellt svarade med samma mynt. Domaren såg förstås inte detta men tevebilderna fångade upp det och i stort sett alla tidningar och tevekanaler tar upp det hela. Det innebär att situationen med all sannolikhet kommer att granskas av FA. Om FA finner att Evans spottade mot Cisse kommer Evans att bli avstängd i sex matcher.

Jag kan inte bedöma det, [jag var för långt ifrån], men jag kan inte föreställa mig att Jonny Evans skulle göra det, för han är en väldigt blygsam person,” sa Louis van Gaal efter matchen.

I FA:s regelverk kring avstängningar står följande (s. 374):

PLAYERS SENT OFF UNDER LAW 12 (3)
A Player who is dismissed from the Field of Play for spitting at an opponent or any other person, whether he has previously been cautioned in the match or not, will be suspended automatically from all Club football, except for any match sanctioned or regarded by The Football Association as a Friendly Match, including non-First Team matches commencing forthwith and until such time as his Club’s First Team has completed its next six matches in approved Competitions.

Notabelt är att detta förändrades inför den här säsongen. Förra säsongen var straffet för att spotta mot någon en avstängning på tre matcher.

Regelverket kan laddas hem via FA:s hemsida, eller direkt på de nedanstående länkarna (PDF-filer).

Publicerat:
2015-03-05,
01.55
Publicerat av:
David Selini
Publicerat:
2015-03-05,
01.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-05,
01.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-04,
17.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen Wilson ikväll

Publicerat:
2015-03-04,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inget beslut om Falcao förrän i maj

Det rapporteras i fransk media att Manchester United ska ha meddelat Monaco att man inte kommer att utnyttja sin köpoption för Radamel Falcao efter säsongen. Både Guardian och Telegraph rapporterar dock att Louis van Gaal är fast besluten att vänta så länge som möjligt innan han bestämmer sig.

Publicerat:
2015-03-04,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21-lag i Football League Trophy diskuteras

Klubbarna i League One och League Two ska ha tillfrågats om att tillåta U21-lag från Premier League i Football League Trophy, som är en cupturnering för klubbar i League One och League Two.

Förslaget luftades tidigare under säsongen och kritiserades då starkt, men nu ska ett reviderat förslag ha diskuterats.

Publicerat:
2015-03-04,
16.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

19 år sedan Cantona sänkte Newcastle

Ikväll ställs United mot Newcastle på bortaplan. Den 4 mars 1996, en måndag, ställdes United också mot Newcastle på bortaplan. Goda minnen? Jajamen. Den gången vann United med 1-0 och man knappade in på Newcastle i tabellen. Den 21 januari var Newcastle överlägsen tabelletta, tolv poäng före Liverpool och United. Uniteds seger i Newcastle innebar att avståndet var nere på en poäng, även om United hade en match mer spelad. Det var en absolut nyckelseger i den i slutändan framgångsrika dubbeljakten.

Eric Cantona, förstås, gjorde Uniteds mål. Peter Schmeichel var episkt bra i Uniteds mål.

Publicerat:
2015-03-04,
15.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

För 20 år sedan…

…vann Manchester United med 9-0 mot Ipswich, vilket är den största segern sedan den engelska ligan blev Premier League. Manutd.com bjuder på en ordentlig genomgång av matchen. Andy Cole gjorde fem mål i matchen och Manutd.com bjuder också på ett videoklipp där Cole pratar om de fem målen.

Publicerat:
2015-03-04,
15.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herreras rättegång uppskjuten

Ander Herrera skulle imorgon ha infunnit sig på en rättegång om matchfixning i Spanien. Rättegången har dock blivit uppskjuten, då man inte har lyckats hitta alla vittnen. Rättegången förväntas nu ske i sommar.

Säkert skönt för Herrera att slippa ha det hängandes över sig inför kvällens match. Samtidigt hade det nog varit ännu skönare att få det hela överstökat.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-03-04,
15.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal vill ha färre bakåtpassningar

Manchester Uniteds supportrar buade i lördags när Jonny Evans spelade hem bollen till David de Gea. Sky Sports har tagit fram statistik som visar att United slår överlägset flest passningar till målvakten. United har 442 bakåtpassningar, att jämföra med 398 för tvåan Everton.

Louis van Gaal vill att United ska slå färre bakåtpassningar. Men han menar samtidigt att det också kan vara ett offensivt drag att spela hem till målvakten.

Det, i det tillfället är lösningen för spelaren. Ibland, trots att det finns en annan lösning har spelaren inte sett den lösningen. […] När du gör ett misstag i försvaret är det mer eller mindre alltid ett mål emot oss. […] Men jag håller med supportrarna om att vi inte behöver använda målvakten så mycket för jag har sett andra tillfällen där vi kan spela i ett högre tempo utan att blanda in målvakten.

Men målvakten är också den elfte spelare för oss. Han kan accelerera vårt spel och ibland är lösningen att, via De Gea, spela framåt. Givetvis är det mer av den engelska stilen av att spela en match. Men jag tror supportrarna också har uppskattat att Manchester har spelat ett positionsspel. Så det är alltid en mix av båda.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-03-03,
19.44
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-03-03,
19.44
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2015-03-03,
18.44
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-03-03,
17.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-03-03,
17.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 förlorade mot Sunderland

Uniteds juniorlag förlorade idag bortamatchen mot Sunderland. Förlusten innebär att man kommer att sluta trea i den norra gruppen. Det innebär att man får tre hemmatcher och fyra bortamatcher i slutspelet. Hade man tagit fyra poäng på de avslutande matcherna hade man gått förbi Everton. (I teorin kan United fortfarande passera Everton, men då krävs att man vinner med 13 mål i bortamatchen mot överlägsna tabellettan Middlesbrough.)

Mer om matchen senare.

Publicerat:
2015-03-03,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Tisdagens presskonferens

Publicerat:
2015-03-03,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Bara Van Persie skadad, betyder inte att alla kan spela

Louis van Gaal pratade idag med media inför morgondagens bortamatch mot Newcastle.

  • Skadeläget:Nu har jag bara en skada och det är Van Persie. Men det betyder inte att alla spelare följer med mig, det beror på om de är i form.” Van Gaal vill inte ge någon prognos för när Van Persie är tillbaka, men ”det är inte en allvarlig skada”.
  • Om Carrick:Jag tycker att det är för tidigt för Michael Carrick. Han har tränat tre gånger med oss nu. På grund av de tre spelarna jag inte tog med så var han bland de 18, på grund av det. Jag tog en risk med det. Men som avbytare kan du spela 20 minuter och det kan han göra, givetvis. Han har erfarenheten så jag kan göra ett undantag och han är också en kapten. Så jag kan göra ett undantag för honom, men det är inte normalt att jag gör det.
  • Di Marias form:Jag tycker att det gäller för alla spelare som vi har köpt. Den första säsongen är alltid svår. […] För mig är det ingen stor överraskning. Det hade varit en större överraskning om han hade anpassat sig så snabbt som möjligt.” Van Gaal säger också att han har haft samma erfarenhet i Holland, Spanien och Tyskland. &#8221#8221;Vi måste ge honom tid. Inte bara till Angel Di Maria men till alla spelarna.
  • Hur lång tid tar anpassningen?Det beror på individen. Man måste hantera så många aspekter. Inte bara aspekter i spelet och matchen, men också kulturen i ett land. Man kan inte ge ett generellt svar på det – men det generella svaret är ett år [skrattar].
  • Van Gaal säger också att det skulle vara enkelt att skylla på inbrottet som Di Maria nyligen utsattes för. Det går dock inte att bevisa.
  • Van Gaal har goda minnen från hemmamatchen mot Newcastle, som han menar var en bra match av United.
  • Svår säsongsavslutning:Det sa ni också inför matcherna i början på säsongen och då var vi på 13:e plats. Kommer du ihåg det? Kommer du ihåg det? Trots alla matcherna vi hade framför oss var vi trea. […] Efter matcherna mot Chelsea och, kommer du ihåg? Okej.
  • Michael van Praag, som är en av kandidaterna till posten som ordförande för Fifa, var ordförande i Ajax när Van Gaal var där. ”Jag gillar honom väldigt mycket. Han kan göra jobbet. Men det kommer att bli svårt för honom att bli ordförande.
Publicerat:
2015-03-02,
22.51
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-03-02,
18.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Reservlagsmatch ikväll

Uniteds reservlag (dvs. U21-laget fast i en match utan åldersrestriktioner) spelar ikväll semifinal Manchester Senior Cup, där Bolton står för motståndet. Vinnaren möter Manchester city i final.

Matchen börjar 20.00 och visas på MUTV. Som vanligt är det troligt att @mufcse bistår med en fulstream.

Det förefaller vara troligt att Michael Carrick kommer att starta för United. Tyler Blackett blev utvisad i senaste matchen men är tillgänglig ikväll, då avstängningar på den här nivån aktiveras först 14 dagar efter förseelsen.

United är regerande mästare i cupen. I finalen förra säsongen, som spelades i augusti, vann United med 4-1 mot city. Då slog James Wilson till med fyra mål. Återstår att se om han kommer till spel ikväll.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-03-02,
18.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oliver dömer Arsenalmatchen

FA meddelar på sin hemsida att Michael Oliver kommer att döma Uniteds hemmamatch mot Arsenal på måndag. Collin och Beswick är assisterande domare och Pawson är fjärdedomare.

Olivers senaste Unitedmatch var på nyårsdagen då vi spelade 1-1 i Stoke. Han dömde också Manchesterderbyt i höstas. Totalt har Oliver 13 Unitedmatcher på sitt samvete, med resultatraden 6-3-4.

Oliver dömde Arsenals FA-cupseger i Brighton i januari. Han dömde också deras oavgjorda matcher mot Liverpool (b) och Tottenham (h) den här säsongen. Dessutom dömde han Community Shield, då Arsenal vann mot Manchester city. Totalt har Oliver dömt 14 Arsenalmatcher, med resultatraden 5-4-5.

Oliver har dömt en match mellan United och Arsenal, nämligen 1-0-segern på Old Trafford hösten 2013.

Publicerat:
2015-03-02,
17.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Brown slipper avstängning

Sunderland protesterade förstås mot Wes Browns utvisning i lördags och en oberoende regelkommission hos FA beslutade att Browns utvisning var felaktig. Brown slipper därmed avstängning. Detta meddelar FA på sin hemsida.

Eftersom domaren hävdade att det inte var ett fall av misstagen identitet kan inte utvisningen flyttas till John O’Shea. Det finns inget utrymme i regelverket för att utdela avstängningar i efterhand för missade målchansutvisningar. När det gäller avstängningar för målchansutvisningar så kommer dessa troligen att försvinna från och med nästa säsong.

Publicerat:
2015-03-02,
17.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

24 år sedan Giggs debuterade

Publicerat:
2015-03-02,
17.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: FA:s ordförande vill ge domarna tekniska hjälpmedel

We must follow the Dutch FA’s lead and trial the use of video technology to help our referees do their jobs [Telegraph]

Tänk om han bara kände någon som kunde göra något åt saken. Vänta nu, han är ju en av åtta personer i International Football Association Board, organisationen som har monopol på att bestämma fotbollens regler. Så kanske borde han vända sig till övriga representanter där, istället för de sju miljarder människor som inte har något att säga till om.

Publicerat:
2015-03-02,
17.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney om Di Maria

Det var en av de där dagarna som alla fotbollsspelare har. Han är en fantastisk spelare. Du tappar inte din talang över en kväll. Förhoppningsvis kommer han att komma tillbaka till sitt bästa och börja stå för några fantastiska prestationer.

Jag tror att han kommer att lösa det. Vi måste alla göra det ibland. Du måste komma till det på ditt eget sätt. Jag är säker på att han kommer att vara en viktig spelare för oss från nu till slutet på säsongen.

Citat: Skysports.com

Publicerat:
2015-03-02,
17.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nardiello med 100 ligamål

Vi gratulerar Manchester United-produkten Daniel Nardiello som i helgen gjorde sitt 100:e ligamål, när hans Bury bortabesegrade Plymouth. Nardiello blev den 21:a spelaren från Uniteds akademi att lyckas med den bedriften.

Nardiello gjorde fyra matcher för United, tre i ligacupen och en i Champions League. Han lämnade för Barnsley i juni 2005, efter att ha varit i samma klubb på lån sedan januari 2004 (ja, en och en halv säsong).

Publicerat:
2015-03-02,
14.43
Publicerat av:
Mikael Krekula

Amos förlänger lånet

Bolton meddelar via sitt Twitterkonto att man förlängt låneavtalet med Ben Amos. Det blir alltså ytterligare en månad för målvakten i Bolton. Bolton har för närvarande skador på två av sina målvakter och Amos har startat de två senaste matcherna, där han höll nollan och spelade bra i den senaste matchen där Bolton besegrade Brighton med 1-0.

Äldre nyheter »