Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fifaskandalen: Gill tillbaka som vicepresident

Sepp Blatter han knappt avsluta presskonferensen där han meddelade sin avgång innan David Gill kom med ett officiellt uttalande på FA:s hemsida för att säga att han nu minsann är intresserad av att vara vicepresident i Fifa igen.

Då jag ännu inte formellt har bekräftat mitt avhopp är jag mer än villig att spela min roll i att hjälpa till skapa en positiv framtid för Fifa. […] Jag kommer att prata med mina Uefakollegor så snart som möjligt om de kommande stegen och kommer inte att göra några ytterligare kommentarer innan dess,” säger Gill.

Gill ska dock ha uteslutit att han ska ställa upp i presidentvalet.

Återstår att se huruvida VM-turneringarna i Ryssland och Qatar påverkas. Efter den senaste veckans händelser känns det helt plötsligt som att alla möjligheter är öppna.

Mer Fifa:

  • Guardian diskuterar några av de troligaste kandidaterna till att ersätta Blatter.
  • Fifpro, den internationella spelarföreningen, kräver nu full transparens och att Fifa ska publicera alla relevanta dokument. Fifpro menar också att presidentfrågan inte är det viktigaste, det viktigaste är nu att utveckla en ny modell för hur Fifa ska styras. [Guardian]
  • Telegraphs Henry Winter är (nästan) alltid läsvärd, så också när han skriver om Blatters avhopp. Det gäller att passa på att läsa Winters texter, för jag har förstått att han snart försvinner flyttar in bakom betalväggen på Times.
  • New York Times berättelse om hur Jack Warner använder en artikel från satirtidningen Onion för att hävda sin oskuld är fantastisk – och tragisk – läsning.
  • En av de största hjältarna i den uppdagade Fifaskandalen är journalisten Andrew Jennings. Washington Post skriver långt och bra om hur Jennings exponerade skandalen.
  • Till sist John Oliver om Fifaskandalen (i ett avsnitt som sändes före Blatters avhopp):