Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: En ny anfallare är i processen

Louis van Gaal höll i natt presskonferens inför matchen mot San Jose. Här följer en sammanfattning av vad som sades.

  • Om en ny anfallare:Han är i processen. Det är inte anfallaren som media har skrivit om. Ni måste vänta och se. Transferperioden är öppen till den 1 september, så vi måste vänta.
  • Om Sergio Ramos:Jag kan inte prata om de ryktena. Jag har sagt på många presskonferenser att det är en process. Kanske är Mr Ramos i processen, man vet aldrig.
  • Wayne Rooney ska den 2 augusti spela för Everton i Duncan Fergusons testimonial [Manchester United]. Är Van Gaal rädd för att Rooney ska bli skadad? ”Ja, han kan också ramla ner för trapporna. Det är mitt svar.
  • Om kapten Rooney:Jag tycker att han är en fantastisk kapten, bättre än jag hade förväntat mig. Och spelarna respekterar honom fullt ut och det är också viktigt. För jag kan välja, men spelarna bestämmer. Det är min filosofi, spelarna måste också acceptera kaptenen. Den första kaptenen är Wayne Rooney, den andra kaptenen är Michael Carrick och förra året var den tredje kaptenen Chris Smalling.
  • Om Matteo Darmian:Vi har tagit in Darmian för den andra positionen bakom Valencia.
  • Om skadorna på Valencia och De Gea:Det är mindre skador, så de har besökt sjukhuset [på måndagsmorgonen] och det har bekräftat att de inte kan spela mot San Jose, tror jag, men vi måste vänta och se.
  • Om laget mot San Jose:Det är samma uppställning i första halvlek och andra halvlek. Bara Sam Johnstone kommer att spela 90 minuter, för vi tar inga risker med de andra två målvakterna.” Skulle Johnstone bli skadad finns ju Ander Herrera som ett fullgott alternativ.
  • Om San Jose:Givetvis tycker jag att vi är på en högre nivå än San Jose Earthquakes men de är i form och har spelat många matcher. […] Jag tror San Jose Earthquakes kommer spela 4-1-4-1 och vara mer defensiva. […] Det är också bra, att spela mot olika system. […] De är 20 centimeter längre och vi måste organisera vårt försvar bättre än vi gjorde mot Club America.
  • Om Javier Hernandez:Jag tror att jag har långsiktiga förväntningar, men man vet aldrig i den här fotbollsvärlden. Normalt har jag långsiktiga förväntningar på honom.

Citat: Manchester United, 2, 3, Guardian