Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal om värvningen av Romero

Förutom det officiella uttalandet då Sergio Romero skrev på har Louis van Gaal även diskuterat Uniteds nya målvakt i MUTV:

Jag var trainer-coach, manager, för AZ Alkmaar i Nederländerna. Jag plockade upp honom när han var 19 och han var en fantastisk talang. Vi blev mäster med honom, med en mindre klubb, och i Nederländerna var det givetvis ett fantastiskt resultat.

Jag känner honom väldigt bra och jag tycker i vår situation, om De Gea lämnar eller inte lämnar, är det alltid ett hot och vi måste ta vara, säkerställa att vi är förberedda. Det är därför jag tycker att det är väldigt bra att Sergio Romero nu är en Manchester United-spelare.

Han är målvakt och han stoppar bollarna. Och det är också hans position, men han kan också bygga upp med sina fötter och det är, i vår profil, väldigt viktigt. Men också hans kroppsstorlek är väldigt bra, han är lång.

I Nederländerna dominerar han [straffområdet] och jag vet inte om han kan göra det i England, för det är lite annorlunda. Men han är fysiskt stark och han tror på sig själv, vilket också är väldigt bra tycker jag. Han gjorde det väldigt bra i VM mot oss, för han stoppade de avgörande straffarna.


Citat: Manutd.com