Rooney och Charlton om Rooneys rekord

Wayne Rooney gjorde idag sitt 50:e landslagsmål. Därmed är han ett bättre än Sir Bobby Charlton, vars rekord stod sig i 45 år.

Wayne Rooney:

Det är en fantastisk känsla, givetvis. Jag har varit när de senaste matcherna och att äntligen göra det är en dröm som blir sann. Jag är extremt stolt ikväll.

Ni kunde se att det var känslosamt därute. Det är en stor ära. Jag är glad att det är gjort.

Jag visste att [straffen] var ett stort ögonblick för mig. Jag valde mitt hörn och tryckte till med så mycket kraft som möjligt. Tack och lov hade den för mycket kraft för målvakten.

Det är däruppe [med det bästa i min karriär], om inte det bästa. Att vara mitt lands bästa målskytt innan jag är 30. Du tar varje match och varje år som det kommer och jag gick igenom en period runt 2008 när jag inte gjorde mål på ett par år. Sedan Roy Hodgson kom in har jag gjort massor av mål och jag är tacksam mot honom att jag kan spela med den frihet jag gillar.

Sir Bobby Charlton:

Jag skulle vilja gratulera Wayne till att ha blivit Englands bästa målskytt.

Jag har alltid varit väldigt stolt över att hålla det här rekordet. Att spela för mitt land var alltid en ära och ett privilegium och något jag gjorde med stolthet.

Jag kan givetvis inte dölja att jag är besviken att jag nu inte har det här rekordet, jag är emellertid verkligen jätteglad att det är Wayne, som kapten för min älskade klubb och mitt älskade land, som nu håller det här rekordet.

På mina egna och på alla i Manchester Uniteds vägnar vill jag säga: ’Grattis Wayne, det här är ett väldigt stolt ögonblick för dig och din familj. Det är ett rekord som jag är säker på att du kommer att hålla en lång tid och det är tydligt att se att du kommer gå vidare och göra mål för din klubb och ditt land under en lång tid framöver.’

Citat: Manutd.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS