Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Fifakandidater, förlust för juniorerna

 • Fifa har nu meddelat att sju personer – Gianni Infantino, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, Jerome Champagne, Musa Bility, Prince Ali bin al-Hussein, Tokyo Sexwale och Michel Platini – kandiderar för att bli nästa Fifaordförande. [Guardian]
 • Mer om kandidaterna finns på Guardian. (David Nakhid är inte längre en kandidat.)
 • Vi hoppas förstås på Tokyo Sexwale, baserat enbart på namnet.
 • Om Gianni Infantino, Uefas generalsekreterare, väljs till president innebär det effektivt slutet på Uefa Champions League, då Infantino är den enda personen i världen som förstår lottningsproceduren i turneringen.
 • (De två föregående punkterna ska inte tas på för stort allvar.)
 • Tröjan som Charlie Roberts, Manchester Uniteds lagkapten, bar i FA-cupfinalen 1909, då United vann med 1-0 mot Bristol City, har auktionerats ut. Man behövde bara lägga 30 000 pund på bordet för att få tröjan. Roberts är kanske mest känd för att, tillsammans med Billy Meredith, ha bildat spelarunionen. Under sin karriär bröt han också mot FA:s regler då han använde shorts som inte täckte knäna. [BBC]
 • Uniteds juniorer förlorade igår med 3-1 mot FC DAC i en träningsmatch. United tog ledningen genom Zachary Dearnley efter 35 minuter men hemmalaget kvitterade några minuter senare och var starkare i andra halvlek. Inte så konstigt egentligen, då United ställde upp med ett yngre lag. Höjdpunkter finns här och matchen kan ses i sin helhet här.
 • Uniteds trupp till Slovakien: Scott, Barlow (U16), Byrne, Roberts, Warren, Boonen, Kenyon, Moutha-Sebtaoui, Whelan, Hamilton, Makela, Spratt (U16), L Thompson (U16), Dearnley, Campbell (U16), Jimmy Dunne, Max Dunne (U16), Sang, Gomes (U16), Tanner (U16), Butterworth (U16), Barrett (U16), Monteiro (U16). [Twitter/Khoa Zany]
 • U18-matchen borta mot Manchester city kommer att spelas den 12 december med avspark 12.00. [Twitter/Manchester United]
 • Vi försöker, kanske, göra en separat sektor för [svarta fans] för att undvika rasism,” säger Volodimir Spilchenko, Dynamo Kievs arenadirektör. Han har verkligen inte förstått. [ITV]
 • Manchester United meddelar att man har anställt Cliff Baty som chef för klubbens finanser. [Manchester United]
 • Till sist Memphis Depay:

https://twitter.com/CraigNorwood/status/658958663705624576

(Tröjan är en officiell souvenir.)