Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Manchester United är alltid underhållande

Matcherna duggar tätt nu för tiden. Imorgon är det dags för nästa ligamatch då Manchester United gästar Crystal Palace. Louis van Gaal höll idag presskonferens inför den matchen. Inte för att det ställdes några frågor om den matchen…

  • Skadeläget: Memphis Depay och James Wilson blev skadade mot Middlesbrough. Det är oklart om de är tillgängliga mot Crystal Palace. ”Vi måste vänta och se. Däremot är det klart att Antonio Valencia och Paddy McNair fortfarande inte är tillgängliga för spel. Någon ytterligare prognos ges dock inte. Uppdatering: Även Memphis och Wilson är otillgängliga imorgon.
  • Underhållning:Jag tycker att Manchester United alltid är underhållande. Jag läser också tidningarna och ser att det är tråkigt. Men jag tror inte att det är fler åskådare på någon annan arena.” Trots förlusten mot Middlesbrough fick spelarna applåder när de lämnade planen efter matchen.
  • Om Middlesbrough: Det var en tight match. Andra halvlek var bättre än första och förlängningen var ännu bättre. Van Gaal menar att kritiken bara beror på att United förlorade. Han säger att han var tvungen att rotera, på grund av konkurrensen i truppen och spelschemat. Vidare pekar han på att United ändå var bättre i ligacupen än förra året och att Middlesbrough gjorde bra cupresultat förra säsongen, bland annat med seger mot Manchester city.
  • Om Paul Scholes kritik: ”Det är igen en åsikt. […] Ni har ett uttryck för det. Sticks and bones can break. [Van Gaal missar uttrycket lite, red. anm.] Fantastiskt, fantastiskt, uttryck. […] Han har inget ansvar så han kan säga vad som helst.
  • Om risker: ”Jag tar alltid risker. Jag håller inte med om [Scholes] åsikt. Jag kan inte försvara mig för han är en legend. […] Jag tycker att när du är en legend måste du prata med managern, eller med sin vän Ryan Giggs. […] Jag vet att om vi förlorar och förlorar och förlorar är jag slut.” Han passar igen på att berömma fansen och menar att fansen förstår att det är bättre nu. ”Vi förbättrar oss mycket. […] Det är en process. Det tar tre år.” Det är Glazers och Woodward som är ansvariga, inte Scholes.

Tolkat via livestream. (Skadeläget via @ManUtd.)