Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Leicester City Top of the League

Förra veckan (som faktiskt var för två veckor sedan) var det här en skadeglad kolumn. Den här veckan är det mest bara en glad kolumn. Den främsta anledningen till det är Mr Own Goal som hade en sällsynt produktiv omgång. Own Goal inledde ju med att skicka in Uniteds segermål i Watford, sedan satte han sig raskt på tåget norrut…

Everton – Aston Villa 4-0: Remi Garde inledde karriären som Aston Villa-manager med en poäng mot Manchester city. Bortamatchen mot Everton var inte lika rolig för Garde. Barkley och Lukaku sköt två mål vardera och Everton gled iväg till en överlägsen 4-0-seger. Lukaku blev den fjärde yngsta spelaren att göra 50 Premier League-mål. Everton är fortfarande bäst i staden.

https://twitter.com/premierleague/status/668327056409694208/photo/1

West Brom – Arsenal 2-1: Arsenal hade chansen att ta över serieledningen. Tyvärr för deras del återfanns Darren Fletcher och Jonny Evans i motståndarlaget. Arsenal tog förvisso ledningen efter knappa halvtimmen men West Brom drog in kvitteringen några minuter senare. Några minuter senare klev Own Goal fram och blev matchvinnare. Han satte sig sedan raskt på tåget norrut. I den andra halvleken försvarade sig West Brom. Arsenal huffade och puffade. De fick en utmärkt chans att kvittera då domaren blåste straff men Cazorla var inspirerad av John Terry.

Manchester city – Liverpool 1-4: Own Goal var nu riktigt het och när han till slut funnit sig tillrätta i Manchester behövde han inte många minuter på sig för att skicka in bollen i Manchester citys mål. Hans tredje mål för dagen. Jurgen Klopps mannar sprang som besatta medan Pellegrini hade otur och drog fram Chicken Run istället taktikfilmen på mötet inför matchen. Coutinho satte 2-0 och Firmino rullade in 3-0 efter en halvtimme. Aguero tryckte förvisso in en reducering med ett vackert långskott men Liverpool var överlägsna den här dagen och vann till slut med 4-1. De båda lagen har gemensamt att de för tillfället är tvåa i sin stad.

Chelsea – Norwich 1-0: Skadeglädjen är var inte riktigt lika stor den här helgen. Dels vann ju Liverpool och dels vann Chelsea. Ja, Chelsea vann en fotbollsmatch! Bragdguldet nästa? Nu ligger ju Chelsea där de ligger i tabellen vilket betyder att de den här säsongen mest bara existerar för att ge oss skadeglädje. För inte ska de väl kunna utmana oss i tabellen?

Newcastle – Leicester 0-3: Det är den 22 november. Leicester City leder Premier League. Bortamatchen mot Newcastle blev en promenadseger mot ett hopplöst lag. Jamie Vardy gjorde förstås mål. Han har gjort mål i tio raka Premier League-matcher nu. Det är delat rekord.

Vad tyckte Newcastles supportrar om det hela? Om vi säger så här: Shite trendade på Twitter i Newcastle igår.

Embed from Getty Images

Leicester leder alltså ligan. Ett lag som många trodde skulle spela Championship nästa säsong. På lördag åker Manchester United till Leicester för att spela seriefinal i Premier League. Ettan Leicester mot tvåan United.

För Manchester United handlar det inte bara om att ta över serieledningen. Det handlar också om att kämpa för Ruud van Nistelrooys rekord med mål i tio raka Premier League-matcher. Ett rekord som han numer alltså delar med Jamie Vardy. Vi får förmoda att Michael Smalling förbereder en ficka att stoppa Vardy i och att David de Gea preparerar handskarna.

Vi förutsätter att Leicesters oundvikliga ras i tabellen inleds på lördag. För något annat än ett ras (åtminstone till typ en sjundeplats) i tabellen skulle förvåna enormt. Leicester går nu in i en mycket tung period – sex av deras kommande åtta motståndare är Manchester United, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester city och Tottenham.

Ligaledaren Leicester har för övrigt släppt in fler mål än vad ligatvåan Manchester United har gjort. Det måste nästan vara unikt?

Den här kolumnen brukade gilla Leicester. Nu är det nog med det. Eller som sången går:

We hate Nottingham Forest,
We hate Liverpool too,
AND LEICESTER,
We hate Manchester city,
But United we love you.

Tottenham – West Ham: Tottenham mötte inte Manchester United och då blev det heller ingen förlust. Det blev istället en storseger i derbyt mot West Ham. Tidigare under säsongen har West Ham imponerat mot de bättre lagen men mot Spurs var man chanslösa. Spurs var briljanta och 4-1-segern var om något i underkant. Målvakten Adrian var West Hams bästa spelare. Harry Kane placerade bollen flera meter bredvid målet i friläge men lämnade ändå matchen med två nya mål. Jag påstår att Tottenham, som nu har tolv förlustfria ligamatcher i rad, just nu är Englands bästa lag. Återstår att se om de har tillräcklig bredd och rätt mentalitet för att på allvar blanda sig i titelstriden.

Champions League-motståndarna: På onsdag åker Wolfsburg till Moskva för match mot CSKA. De laddade på bästa sätt genom att totalt köra över Werder Bremen. Wolfsburg vann med 6-0 och har en stabil tredjeplats i tabellen. CSKA åkte dock på en chockförlust hemma mot Krylya Sovetov, som av tabellen att döma är den ryska motsvarigheten till Stoke. CSKA:s första hemmaförlust sedan april (om vi inte räknar träningsmatcher).

United möter PSV på onsdag. Seger innebär slutspel för United. Igår gjorde PSV en dålig insats då det bara blev 2-2 mot Willem II. Ett mycket onödigt poängtapp för PSV.

Före ligamatcherna i England spelades den franska nationalsången. En som uppskattade det var Uniteds Morgan Schneiderlin.