Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Vi måste finna balansen mellan försvar och anfall

Embed from Getty Images

Efter gårdagens 3-3 show mot Newcastle där United två gånger om tappade ledningar och återigen tre poäng var det en besviken Rooney som pratade med Uniteds egen tv-kanal MUTV.

Rooney som med sina två mål i går, numera bara är åtta mål från klubblegendaren Sit Bobby Charltons mål-och klubbrekord, 249 stycken erkände att hans lag måste finna en balans mellan offensiv och defensiv.

” Efter 0-2 kontrollerade vi matchen och sedan lät vi de helt enkelt komma tillbaka. Att sedan ännu en gång gå upp i ledning och återigen tappa den är en stor besvikelse”.

” Vi kan inte fortsätta med att släppa in mål, så det är något vi måste jobba på och att skapa lägen utan att släppa till dem”.

Matchen var en sorts återerövring för Unitedkaptenen. Han gjorde inte bara två mål, som var hans tredje respektive fjärde på tre matcher, han assisterade dessutom kyligt till comebackade Jesse Lingards mål.

Var detta den ”gamle” Wayne Rooney eller bara en Wayne Rooney som fick spela i ett offensivt initiativrikt United?

Trots tre mål mot Newcastle insisterar Rooney själv på att fokus, inför rivalmötet med Liverpool på söndag, fortfarande ligger på att göra mål.

” Vi vill alltid skapa lägen. Vi vet att det är det som är syftet, det är det vi jobbar för varje träningsession. Ibland är det svårt men på kvällar som den här lyckades vi, så vi måste helt enkelt fortsätta arbeta och försöka förbättras.