Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Akademichef hoppar av

Manchester Uniteds akademi har varit kritiserad den senaste tiden. Akademin brukade vara Englands klart bästa men är nu kraftigt distanserad av bland andra Chelsea och Manchester city. I december rapporterades det att kraftiga förändringar är på gång men de föreslagna förändringarna verkar inte övertyga personalen i United.

Nu rapporterar Times att Derek Langley, som är rekryteringsansvarig, planerar att lämna sitt jobb efter den här säsongen. Langley sägs vara missnöjd över att hans möjlighet att rekrytera de bästa unga spelarna är kraftigt begränsad.

Fortfarande har United inte hittat någon ersättare till Brian McClair, som lämnade sin roll som akademidirektör efter förra säsongen. Under tiden leds akademiarbetet av klubbens sekreterare John Alexander och John Murtagh, som är chef för performance.

I lite positivare akademinyheter noterar vi att Uniteds George Tanner är en av spelarna i det engelska U17-landslag som ska spela en turnering i Portugal i februari. U16-spelaren Tanner har den här säsongen gjort en match från start och ett inhopp för Uniteds U18-lag. Det här är första gången han får chansen i U17-landslaget.

Turneringen är uppladdning inför EM-kvalet i mars. Hela truppen kan beskådas på FA:s hemsida. Notabelt är att det är en väldigt Londoncentrerad trupp tillsammans med några spelare från Ipswich och några från lag i Birminghamområdet. Klubbarna norr om Birmingham (Wolverhampton om vi ska vara petiga) har blott tre spelare i truppen, förutom Tanner från United också Edward Francis från Manchester city och Josh Tymon från Hull. Baserat på ren logik och inget annat vill jag påstå att förbundskapten Steve Cooper har gjort ett undermåligt arbete med att scouta lagen i norra England.