Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Derby – United

Embed from Getty Images

Det blev till slut en bekväm seger för Manchester United borta mot Derby County i FA-cupen. Martial var segerorganisatör med två assists medan Rooney, Blind och Mata bidrog med varsitt mål. Trots en till slut stabil seger och överlag en bra lagprestation blir det en hel del individuell kritik.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Det finns säkert ett tresiffrigt antal målvakter bara i England som skulle ha kunnat vakta Uniteds mål mot Derby utan att det hade gjort någon skillnad på slutresultatet.

Guillermo Varela
7

Pigg insats av en frejdig ytterback.

Chris Smalling
6

Förlorar en nickduell för Derbys mål men är annars stabil och toppar insatsen med en viktig brytning i straffområdet.

Daley Blind
6,5

1 mål. Blind har ett halvår som mittback nu och fortfarande syns det ibland att han egentligen inte är en mittback. Med sitt mål illustrerar han dock vilken fördel man kan få av att ha en spelskicklig mittback.

Cameron Borthwick-Jackson
6,5

Stabil, som han alltid tycks vara.

Morgan Schneiderlin
4,5

Utbytt 74. Får ta på sig Derbys mål då han alldeles för enkelt låter Thorne ostört springa in i straffområdet. Är överlag loj och bidrar inte ens med energi den här matchen och han är även slarvig i passningsspelet. Uppryckning krävs!

Marouane Fellaini
5

Meningslös och inte speciellt bra. Tappar bollen åtta gånger, vilket är alldeles för mycket för en sittande mittfältare (Martial hade också åtta bolltapp men det är mer naturligt med hans spelstil, Mata var tredje sämst i laget med fem bolltapp). På pluskontot hittar vi vunna nickdueller i eget straffområde.

Jesse Lingard
5,5

1 assist. Har inte varit bra de senaste matcherna och hade det stundom mycket tungt även mot Derby. Han ligger dock bakom segermålet och han bjuder också Mata på en mycket bra chans (förvisso med hjälp av en tursam styrning från försvararen). På plussidan hittar vi att han alltid springer, att han alltid gör sig spelbar, att han alltid vill ha bollen – även när det går tungt. Många spelare i det här laget gömmer sig, Lingard gör det inte. Om alla spelare i truppen hade samma inställning som Lingard skulle resultaten vara betydligt bättre … och Lingard skulle sitta på bänken.

Juan Mata
5,5

Utbytt 84. 1 mål. Långa stunder dålig, med svaga bolltapp och slarviga passningar. Men han spelar upp sig efter hand och förutom att han gör 3-1-målet är han även inblandad i förarbetet till 2-1.

Anthony Martial
8

2 assists. Med stor marginal den bästa spelaren på planen. Total dominans på vänsterkanten. Måhända kan man argumentera för att det övertaget han hade på sin försvarare ska resultera i ännu mer men två assists är mycket bra redan det.

Wayne Rooney
5,5

1 mål. Gav United ledningen med ett mycket snyggt mål och är nu bara sex mål från Sir Bobby Charltons rekord. Bortsett från målet var det dock en anonym insats av Rooney och när Blind stormar in i straffområdet knallar han runt på mittplan.

Michael Carrick
n/a

Inbytt 74. Välkommen comeback även om han har varit ur slag stora delar av den här säsongen. Kan Carrick hitta tillbaka till sin rätta nivå blir United genast snäppet bättre. Just detta inbillar jag mig skedde mot Derby men det var samtidigt ett bekvämt läge att komma in i.

Ander Herrera
n/a

Inbytt 84. Kom in när matchen redan var avgjord.