Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Fansen kan påverka resultatet

Louis van Gaal och Ander Herrera höll idag presskonferens inför torsdagens Europa League-match mellan Manchester United och Liverpool. Det blev ett stort fokus på att fansen på Old Trafford kan påverka resultatet imorgon och de båda var övertygade om att det blir en annan match än på Anfield.

Louis van Gaal:

 • Skadeläget: Bastian Schweinsteiger är fortfarande inte redo att starta en match. Van Gaal bekräftade också att varken Cameron Borthwick-Jackson, Antonio Valencia eller Ashley Young är aktuell för en plats i truppen imorgon.
 • Mer om skador och rehabilitering: ”Ashley Young har varit bota i två månader, Borthwick-Jackson i tre veckor, det är annorlunda. Du tappar inte lika mycket. Det är alltid svårt att komma tillbaka i spel efter frånvaro. Jag ger alltid Marcos Rojo som exempel, för han var undantaget. Jag var tvungen. Men han har haft problem, det har ni sett. Men han kanske måste spela imorgon också. Det är svårt för någon som har varit ute och har opererats. Det är samma för Shaw och Rooney, när de kommer tillbaka, när [Rooney] har haft skydd i tre veckor. Också spelarens självförtroende påverkar om han kan spela.
 • Kan United vända? ”Utmaningen att besegra Liverpool, utmaningen att vi ligger under med två mål – det är en stor utmaning. Vi måste tro på det. Det börjar också med fansen för fansen har en stor påverkan på planen. Jag har bara pratat med spelarna om att vi ska tro på det.
 • Vad gick snett på Anfield? ”Man kan aldrig säga det efter matchen. Man kan säga att man kanske måste pressa på ett annat sätt eller vara mer kompakt. Men det tänker man på i matchplanen, man kan inte säga att det är den ena aspekten eller den andra aspekten. Det är också hur målen kommer. Första halvlek var inte vår halvlek, vi måste göra det mycket bättre annars kan vi inte vinna mot Liverpool. Vi hoppas att vi har den bästa matchplanen för att besegra Liverpool.
 • Om fansen: ”Vi är alltid skyldiga fansen ett stort resultat, för fansen betalar för att se det och vi måste leverera. Men i sport kan du vinna och förlora, du måste acceptera det. imorgon ska vi bara tänka på att vi måste besegra Liverpool. Vi måste göra det med 2-0, inte 3-0. Först 2-0, sedan kan vi göra mål i förlängningen. Ni vet att vi har gjort mål inom tre eller fyra minuter den här säsongen.
 • Mer om fansen:Jag är väldigt nöjd med fansen. Resultaten vi har uppnått den här säsongen har inte uppfyllt fansens förväntningar, trots det stöttar de alltid laget och managern. Vi behöver också deras stöd, deras påverkan är stor. Även atmosfären på Anfield påverkade.
 • En annan match imorgon? ”Varje match är en annorlunda match, du kan inte jämföra matcher. Vi tänker inte på att inte släppa in mål, vi tänker bara på att göra mål.” Gör Liverpool mål måste United göra fyra mål och då ger Van Gaal matchen mot Midtjylland som bevis på att United kan göra det.
 • Van Gaals 150:e match: ”Ni vet all statistik, jag vet inte det. Jag visste inte att det är 150 matcher redan. Vet du statistiken för hur många jag har vunnit och förlorat? Det är viktigare. Det som är viktigt är att vinna mot Liverpool. Kan vi vinna med två mål utan att släppa in har vi förlängning.
 • Om Fellaini: ”Jag kan inte säga om han spelar imorgon, då ger jag redan bort en del av startelvan, det vill jag inte göra. Han har sitt sätt att spela, han har ett speciellt bidrag. Det viktiga är om han kan bidra i matchplanen vi har skapat tillsammans. När jag sätter en spelare i startelvan är det för att jag tror att han kan göra ett bättre jobb på den positionen än någon annan.
 • Krävs det Uniteds bästa match för att gå vidare? ”Det beror också på Liverpool. Du kan aldrig jämföra matcher, det är en ny match. Vi börjar vid 0-0 imorgon men vi vet att vi måste vinna med två mål. Möjligheten är stor [att det har varit bästa matchen om vi går vidare].
 • Om Rashford: ”En tränare måste vara försiktig med ungdomar. Men alla ungdomar är annorlunda. Men jag måste också se om en äldre spelare med all sin erfarenhet är redo att komma tillbaka. Då måste jag jämföra alla spelare. Ni kanske får se det imorgon, eller inte.
 • Om pressen laget är under: ”Pressen är att vi har förlorat med 2-0. Vi – Manchester United, spelarna, jag – vill gå vidare. Det är pressen. Men det är också en utmaning för spelarna, för fansen.

Embed from Getty Images

Ander Herrera:

 • United kan vinna mot Liverpool: ”Sedan jag kom hit har vi spelat fem gånger mot dem och vunnit fyra. Vi har vunnit klart två gånger hemma. Vi vet hur vi måste spela. När vi spelar hemma känner vi oss starkare. Vi har fler fans hemma, kapaciteten på arenan är större. Vi har de bästa fansen i England. De stöttar oss, hemma och borta, när vi är bra och dåliga. Vi måste göra första målet och inte släppa in något. En match i 45 minuter, sedan en ny match i 45 minuter. Det viktiga är att inte släppa in, för vi skapar alltid chanser. Vi vill göra en svår kväll för dem, vi är United, ska de går vidare måste de slåss för det.
 • Spelarna såg inte ut att kämpa på Anfield? ”Jag håller inte med. Vi kämpar alltid. Vi vill alltid vinna. Men varje match är annorlunda. Vi har också en motståndare. Du kan inte säga att vi inte vill vinna, att vi inte vill kämpa. Alla måste har respekt för det. Vi är Man United, vi kämpar alltid. Vi borde ha spelat bättre senast. När du har en dålig match behöver du inte tänka så mycket på vad som hände, utan vad som kommer. Det är bara imorgon [som gäller], tänk inte på det som har hänt. Gör ett mål, släpp inte in något, så är det en ny match.
 • Annorlunda imorgon: ”Det kan vara. När du spelar på Anfield vet du att många andrabollar är i matchen, vill du inte ha dem blir det svårt att vinna. När vi spelade borta, de två matcherna vi vann så vann vi de flesta andrabollarna, det gjorde vi inte förra matchen. Men det blir annorlunda imorgon, planen är större, gräset är bättre. Det är en utmaning, jag tycker att vi är redo.
 • Hur skulle det kännas att gå vidare? ”Vi vet, för vi har redan gjort det. Vi vet hur nästa vecka är om vi vinner, hur glada fansen är, det visar det för dig. Vi vill göra dem glada och stolta. När vi spelar borta stöttar de oss alltid, vi måste fortfarande ge dem mycket. Imorgon är en stor möjlighet att ge dem något. Vinn imorgon och ge [fansen] en bra dag!
 • Vad talar för United?Att vi har vunnit fyra gånger mot dem, två gånger hemma, vi var det bättre laget. De var inte så bekväma framför våra fans, därför tror jag vi kan vinna. Vi har gjort det, vi kan göra det igen.
 • Herrera var pratglad och fick också fler frågor än spelaren brukar få på de här presskonferenserna. Herrera fick också ett ”well done, son” av Van Gaal efter presskonferensen.

Tolkat via livestream. Skadeläget också via Manutd.com.