Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (det räcker med ett mirakel)!

Manchester United ska ikväll försöka vända tvåmålsunderläge mot Liverpool i Europa League. En tuff uppgift, givetvis. Men ingen omöjlig uppgift.

United var usla senast. Det är kanske det vi ska ta med oss till kvällens. Trots att United var usla så krävdes det en billig straff samt en utebliven offsideavblåsning och en jättebjudning av Carrick för att Liverpool skulle göra mål.

Det har pratats mycket om publiken inför kvällens match. Och publiken kan såklart påverka. Men då krävs det också att laget ger publiken en chans att påverka. Om United går ut och är försiktiga är det naturliga också att publiken blir försiktig. Om United istället sätter full fart framåt från start, om United istället går in stenhårt i några dueller, om United utmanar och vågar, då kommer publikstödet också som ett brev på posten.

Men nu är det här fortfarande Louis van Gaals lag. Full fart framåt, energi och risker är inte riktigt hans grej.

Van Gaal pratade igår om att vinna med 2-0. Han pratade enbart om att vinna med 2-0. Det talar också för ett ganska försiktigt United. Då blir det svårt, nära nog omöjligt.

Det första målet är förstås  avgörande. Tar Liverpool ledningen är det slut. Gör United istället det första målet har vi en helt ny match.

Förra gången United mötte Liverpool på Old Trafford presenterade Anthony Martial sig.

Kämpa för fan! SLÅSS! KRIGA! COME ON UNITED!