Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och Liverpool anklagas av Uefa för läktarbråk

Manchester United och Liverpool anklagas av Uefa efter diverse publikproblem under gårdagens Europa League-match på Old Trafford.

United anklagas för publikproblem (crowd disturbances), kastande av föremål och blockering av trappgångar. Liverpool anklagas för otillåtna sånger, användande av pyroteknik, kastande av föremål, publikproblem och för att ha kommit för sent till avspark. Uefas disciplinära kommitté kommer att behandla frågan den 19 maj.

Det framgår inte vad Liverpoolfansen ska ha sjungit som anses vara otillåtet. Vi minns att United inte straffades för sånger som refererar till Hillsboroughkatastrofen efter matchen på Anfield.

Det uppstod bråk på den övre läktaren på East Stand under gårdagens match. En grupp Liverpoolfans hade skaffat biljett på hemmasektionen och när detta upptäcktes av Uniteds fans blev det mycket irriterat. Polisen arresterade fem personer i samband med matchen.


I relaterade nyheter undersöker Liverpool anklagelser om att deras ungdomsspelare Jordan Williams ska ha hånat Münchenkatastrofen på Twitter. Williams hävdar att hans konto har hackats.


Källa: Guardian, 2