Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini slipper avstängning

Marouane Fellaini kommer inte att straffas för sin armbåge mot Emre Can i slutet av matchen mot Liverpool i lördags. Detta står klart då domaren inte nämnde incidenten i sin matchrapport, vilket betyder att Uefas disciplinära kommitté inte har någon rätt att behandla frågan.

Goda nyheter för Louis van Gaal som tyckte att Fellaini var en av Uniteds bästa spelare på Anfield. Uniteds supportrar håller inte nödvändigtvis med, när Fellaini blev utbytt i gårdagens match mot West Ham hördes ett ironiskt jubel från stora delar av Old Trafford, något som Van Gaal inte uppskattade.

Jag tycker att Fellaini igen spelade en bra match. Han presterade bra i vår matchplan så [publikens reaktion] var en besvikelse, men det var enda stunden jag var besviken. Fansen stöttade vårt lag trots två förluster den här veckan. Kanske har de en annan åsikt än jag,” sa Van Gaal på presskonferensen efter gårdagens match.

Uefa kommer heller inte att straffa United för supportrarnas sånger. United fördömde i ett uttalande sånger som refererar till Hillsboroughkatastrofen. Sångerna nämndes dock inte i Uefadelegatens matchrapport, varför ärendet inte behandlas. Korrekt tycker jag. Sångerna är förstås vidriga och borde förstås inte sjungas – alla som sjunger dem borde skämmas – men allt som inte borde ske ska inte nödvändigtvis vara otillåtet.


Källor: BBC, Manutd.com