Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag får alltid samma frågor när jag förlorar

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal snackade upp söndagens match mot Manchester city på en presskonferens direkt efter 1-1-matchen mot Liverpool som skickade United ut ur Europa.

Van Gaal menar att United måste vinna mot city om man ska ha någon chans att nå Champions League nästa säsong.

Jag tror det, vi är nu fyra poäng bakom så du måste vinna annars är avståndet större och matcherna du har att spela är inte så många. Om vi förlorar är avståndet sju poäng och vi måste spela åtta matcher, då är det väldigt svårt att komma tillbaka från det. Det är fortfarande möjligt men det är svårt för West Ham är också före.

Van Gaal tror inte att torsdagens match påverkar och han ville inte diskutera hur Manchester city skulle reagera på en förlust. ”Det måste du fråga Mr Pellegrini och Manchester citys spelare.

Uniteds manager var heller inte intresserad av att diskutera om hans egen framtid som Unitedmanager skulle vara i fara om United missar Champions League.

Jag diskuterar inte det med dig. Varför måste jag diskutera det med dig? Så varje dag vi förlorar eller vi är ute ur Europa League eller en annan fråga ställer du den frågan. Men varför? Jag har ett treårskontrakt och processen är tre år.

Han medger dock att United har varit sämre än förväntat den här säsongen.

Vårt mål var att sluta topp tre, för vi vill göra det bättre än förra året. Så att inte göra det skulle vara under förväntningarna. Men då måste du analysera tycker jag. Du måste inte hålla med mig, men du måste analysera omständigheterna, hur jag måste arbeta.

Men du kan fylla i för jag har sagt det på alla mina presskonferenser och jag repeterar mig inte något mer. Du repeterar genom att alltid fråga mig samma sak när jag förlorar eller är ute ur Europa.

Tips Louis: Om du inte förlorar slipper du frågor om varför du förlorade.


Citat: Guardian