Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (Wem-ber-lee)!

What ever will be will be…

Manchester United har tagit sig till Old Trafford South för att möta Everton i semifinal i FA-cupen. Det är första gången sedan Sir Alex Ferguson slutade som United av egen kraft har tagit sig till Wembley (David Moyes var mycket riktigt där i sin första match men det var av Sir Alex Fergusons kraft).

Old Trafford South är givetvis den korrekta benämningen på arenan men Wembley är lättare att skriva så vi kör på det.

En semifinal i FA-cupen handlar givetvis om Ryan Giggs mål mot Arsenal 1999. En match i FA-cupen mot Everton handlar givetvis om Norman Whiteside och 1985. Men det behandlade jag redan igår, så ingen mening att ta upp det igen.

Wem-ber-lee, Wem-ber-lee,
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee.

Everton kommer från Liverpool som är en skitstad. Till skillnad från Manchester som enligt Guardian är Englands bästa ölstad. Rapporten i Guardian är skriven av en mancunian, vilket borgar för att rapporten garanterat är objektiv.

På tal om Liverpool så nås vi idag av nyheter om att Mamadou Sakho har åkt dit för dopning. Fuskaren fastnade efter Liverpools match mot United på Old Trafford. Visste väl att de inte kunde vinna ärligt!

Här är målen som har tagit United till Wembley!

Det har kanske inte varit den mest klassiska resan men kvartsfinalsegern på Upton Park var en av säsongens bästa matcher av United.

En annan av säsongens bästa matcher var bortamatchen mot Liverpool, då ett överlägset United vann med 3-0. En annan match mot Everton som vi minns var 2004. United gick ifrån till 3-0 men Everton chockade och kom tillbaka till 3-3 men Ruud van Nistelrooy fick sista ordet.

Paul Scholes gjorde goals galore. Bland annat mot Everton.

David Beckham avslutade Unitedkarriären mot Everton.

Hade jag behandlat Giggs mot Arsenal 1999? Tror bestämt inte det.