Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Player of the Year: Fansen valde De Gea, spelarna Smalling

På den årliga galan Manchester United Player of the Year Awards utsågs David de Gea till Sir Matt Busby Player of the Year för tredje året i rad. Spelarna valde emellertid Chris Smalling som årets spelare.

Cameron Borthwick-Jackson prisades som årets U21-spelare, Marcus Rashford utsågs till årets unga spelare och Anthony Martials mål mot Liverpool röstades fram till årets Unitedmål.

Sir Matt Busby Player of the Year: David de Gea

För tredje året i rad har Manchester Uniteds supportrar utsett målvakten David de Gea till säsongens bästa Unitedspelare. De Gea blir därmed den första spelaren någonsin att vinna priset tre år i rad. Ingen har heller vunnit priset, som har delats ut sedan 1988, fler än tre gånger men Cristiano Ronaldo (2004, 2007 och 2008) har liksom De Gea vunnit priset tre gånger.

Det är otroligt att vinna det här priset tre år i rad. Jag vill tacka alla och vi kommer att fortsätta kämpa,” sa De Gea. ”Jag tycker att alla i omklädningsrummet är viktiga och nu har vi något viktigt att vinna på Wembley. Om vi vinner FA-cupen kommer det ha varit en bra säsong. Det är väldigt viktigt för oss, för klubben. Det har en stor historia och vi kommer, givetvis, göra allting för att vinna.

Manchester United Players’ Player of the Year: Chris Smalling

De Gea utsågs 2014 och 2015 även till årets spelare av spelarna själva men den här gången gick utmärkelsen till mittbacken Chris Smalling. Baserat på vad spelarna sa under galan är det troligt att Smalling fick priset före mittbackskollegan Daley Blind.

Smalling är inte första mittback att vinna priset, säsongen 2008/09 fick nämligen Nemanja Vidic priset.

Det är en massiv ära att få det här från mina lagkamrater,” sa Smalling. ”Det är några stora namn på listan över vinnare så det är fantastiskt att addera mitt namn till den. Det har varit bra att [jag och Daley Blind] har kunnat spela tillsammans så regelbundet och lära varandras spel. Vi har varit ganska solida defensivt som ett lag. Det är trevligt att vinna det här priset men jag ser fram emot att förhoppningsvis vinna en annan trofé på Wembley om några veckor.

Jimmy Murphy Under 18s Player of the Year: Marcus Rashford

Det hade varit en sensation om någon annan än Marcus Rashford hade prisats som årets unga Manchester United-spelare. I år var det akademidirektör Nicky Butt som utsåg vinnaren och Butt hade inga tankar på att vara sensationell så priset gick mycket riktigt till succéjunioren Rashford.

Rashford har under säsongen gjort mål för a-laget, U21, U19 och U18. Så länge han spelade i juniorlaget var han också lagets bästa spelare. Därmed hade det inte varit oförtjänt att ge Rashford priset enbart baserat på insatser i juniorlaget.

Det finns en del bra spelare i juniorlaget, Tyrell Warren hade mycket väl kunnat få priset. Ett omnämnande också till Ro-Shaun Williams som under säsongen som förstaårsjunior har spelat sig ifrån U18 och in i U21. Timothy Fosu-Mensah och fjolårsvinnaren Axel Tuanzebe är fortfarande juniorer men startade säsongen i U21.

Tidigare vinnare av det prestigefyllda priset inkluderar Norman Whiteside, Ryan Giggs och Paul Scholes. Vi har faktiskt en svensk vinnare också, då Bojan Djordjic fick priset 2000.

Det har verkligen varit lite galet, då allting hände på en gång. Så det har varit svårt att ta in,” säger Rashford. ”Det betyder mycket att komma från Manchester. Det är vad drömmar handlar om när du är född här, det var allting jag har sett fram emot. Jag är glad.

Denzil Haroun Under 21s Player of the Year: Cameron Borthwick-Jackson

Cameron Borthwick-Jackson krönte en fin säsong med att utses till årets reservlagsspelare (eller möjligen U21-spelare) i United. Förra året gick priset till Andreas Pereira och bland tidigare vinnare hittar vi Nicky Butt, John O’Shea och Darren Fletcher.

Vinnaren här utses i två steg. Först nominerar U21-tränaren Warren Joyce tre spelare och därefter utses vinnaren genom omröstning på Uniteds hemsida. Förutom Borthwick-Jackson var även Donald Love och James Weir nominerade. Love var nominerad även förra året.

Undertecknad tycker att Borthwick-Jackson borde ha vänsterbacksplatsen i United framför Marcos Rojo. Däremot tycker jag inte att han förtjänade priset som årets U21-spelare. Rimligtvis ska priset utses baserat på prestationer i U21-laget och där har Borthwick-Jackson helt enkelt inte spelat tillräckligt mycket. Däremot har lagkapten Weir haft en mycket stor del i att United även i år vann U21-ligan.

Det är en enorm ära för mig att vinna det här priset,” säger Borthwick-Jackson. ”Det är otroligt, det är vad drömmar är gjorda av. Det är vad du drömmer om som en liten pojke, att vinna ett pris med Manchester United. Hela vägen är det här vad jag har drömt om att göra och jag har lyckats komma upp genom varje åldersgrupp och lyckats tagit mig in i a-laget. Som jag säger är det en dröm för mig.

Jag blir egentligen inte nervös. Jag vet att det är svårt att tro när du går ut för att spela inför 75 000 personer. Men nerver drabbar mig aldrig. Jag blockerar publiken och försöker bara gå vidare i matchen, det är vad du är betald för att göra.

Årets mål: Anthony Martial

Anthony Martial sköt mål på Liverpool i sin Manchester United-debut och det målet utsågs till årets Manchester United-mål. Vinnaren utsågs i omröstningar i två steg, i den slutliga omröstningen besegrade han sitt eget mål mot Stoke och Marcus Rashfords mål mot Manchester city och West Ham.

Det var en fantastisk atmosfär den dagen,” säger Martial om matchen mot Liverpool. ”Tack och lov hade managern förtroende för mig och bytte in mig. Grabbarna backade mig verkligen och det är tack vare dem jag kunde göra mål. Att göra mål tidigt på säsongen hjälpte definitivt till i anpassningen och jag hade stöd från ledarna och spelarna vilket också hjälpte.

Jag vill göra fler mål nästa säsong. Det är normalt.

Louis van Gaal

Till galan hör att Manchester Uniteds manager ska hålla tal. Förra året stod Louis van Gaal för ett fantastiskt tal, i år var han inte lika underhållande. Van Gaal pratade om att United har haft en svår säsong med alla skador.

Vi är fortfarande i en position att kvalificera oss [för Champions League] och vi är i final i FA-cupen. Vi har kämpat oss tillbaka många gånger så ni kan applådera spelarna, för de har gjort det. Jag kom till England för att vinna en trofé men först måste vi kvalificera oss för Champions League.

Bilder

Vi avslutar med ett gäng bilder från galan.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images


Citaten från Manutd.com.