Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den ansvariga: De behövde inte evakuera arenan

Vi har hört Manchester Uniteds förklaring. Nu har även Christopher Reid, som var den som placerade ut föremålet som låg bakom att det inte blev någon match igår, uttalat sig.

Jag ska vara ärlig, de behövde inte evakuera arenan. Det var ett livlöst föremål,” säger Reid. Vilket är ett lite märkligt uttalande då han senare säger: ”Tills jag hör från dem kan jag egentligen inte säga någonting. […] Många människor gör en massa gissningar och jag skulle vilja reda ut det hela när jag har hört från Manchester United.

Reid medger att han är ansvarig: ”I slutändan är jag ansvarig. Jag åkte till Manchester för att utföra övningen hos klubben. Vi har en grupp på fem men den här veckan åkte jag upp och gjorde det själv.

Reid passar också på att ifrågasätta säkerheten hos fotbollsklubbar i allmänhet: ”I säkerhetsvärlden är det många boxar som ska tickas för, bara för att säkerställa att de har rätt antal. De är massor där som gör vad de gör men ingen av dem är utbildade till någon högre standard, vilket inte är deras fel. Det har att göra med att de säkerhetsansvariga inte har fått utbildningen. Det kan vara vilken klubb, Chelsea, Wembley, var som helst.

Han räknar med att United kommer hålla honom ansvarig: ”Nu väntar jag egentligen bara på att se hur mycket de kommer att hänga ut mig.” (Han använder uttrycket hang out to dry som betyder att någon får skulden. Det är ett uttryck som kan, men inte behöver, användas för att uttrycka att någon får skulden när denne egentligen borde få stöd i en svår situation.)


Citat: Telegraph