Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schmeichel: Mourinho kan rädda klubben

Eric Cantona tror inte att José Mourinho är rätt man för Manchester United. Cantonas målvakt Peter Schmeichel håller dock inte med och tror att Mourinho kan rädda klubben.

På toppen av Mourinhos lista fanns alltid Manchester United, nu har han möjligheten,” säger Schmeichel som tycker att United gjorde rätt som sparkade Louis van Gaal.

Schmeichel är dock inte entydigt positiv: ”Mourinho var inte ett lätt val att göra för ägarna och ledarna för om han var den rätta mannen hade han redan valts. Det var det givna valet. Han har hamnat i onåd med en fotbollsdirektör i en klubb, en president, en klubbdoktor. Han har gjort saker som inte är på det sätt som Manchester United vill att fotbollsklubben ska drivas.

Den förre Unitedmålvakten menar dock att Mourinho inte skulle komma utan att Sir Alex Ferguson och Sir Bobby Charlton godkände honom.

Därför, om han kommer in, är han ett bra val. Han kommer att vara förberedd och redo. […] Nu har de en kille som ska vara den största managern i världen, den som verkligen kan rädda Manchester United. Det har varit ett modigt val men ett som borde ha gjorts för länge sen.