Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger: Det blir ett intressant derby i Manchester nästa säsong

Fortfarande har, om jag inte har missat något, ingen Manchester United-spelare uttalat sig negativt om den sparkade managern Louis van Gaal. Daley Blind gav Van Gaal sitt stöd igår och idag är det Bastian Schweinsteiger som ger sitt stöd.

Jag tycker att jag och Louis van Gaal har ett väldigt speciellt förhållande. Han flyttade mig till det centrala mittfältet i Bayern och jag har mycket att tacka honom för. Min flytt till United var också tack vare honom. Jag kommer aldrig att säga ett ont ord om någon som jag har så mycket att tacka för.

Snarare tvärtom, även om vi inte alltid hade samma åsikt. Vi hade ett bra förhållande. Jag beundrar honom som tränare och trots en svår säsong med väldigt stor skadeolycka slutade han ändå med en bra titel.

Nästa säsong blir det José Mourinho mot Pep Guardiola i Manchester och Schweinsteiger ser fram emot det.

Vi vet inte vem som blir vår nästa manager än men det ser ut som att det kommer att bli ett intressant derby i Manchester nästa säsong. Entusiasmen för fotboll är fantastisk i Manchester och om Mourinho tar över United tror jag att alla spelarna kommer att vilja träna under honom. Så det kommer att bli en ganska speciell säsong.

På tyska förbundets hemsida säger landslagskaptenen att rehabiliteringen går enligt planerna och att han är inställd på att kunna spela EM, även om det inte finns några garantier.


Citat: Manchester Evening News