Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Pogba redo för spel mot Southampton

Inga nya skador men Paul Pogba och Chris Smalling avstängda. Det var beskeden när José Mourinho på fredagen snackade med media inför matchen mot Bournemouth.

Skadeläget: Inga skador inför matchen.

Säsongens målsättning: ”Vi känner att vi är en kandidat för att vinna ligan. Vi vet att inte en eller två eller tre, fler än så, har samma ambition som oss. Du kan inte prata annorlunda, vi vill slåss om titeln. Om ett lag i slutet på säsongen var bättre än oss så är fotboll så.

Om Pogba: ”Jag pratar inte om honom. Han är avstängd. Jag pratar inte om avstängda eller skadade spelare. Jag glömmer Paul i några dagar. På tisdag kommer han att vara redo för Southampton.

Om Pogbas avstängning: ”Jag visste situationen med de gula korten. Jag visste inte då om det skulle avstängning eller om det skulle vara i första FA-cupmatchen. Jag väntade på deras beslut.

Om favoritskap: ”Många fler tänker lika som oss, men de vågar inte säga det. De föredrar ett defensivt spel i ord. De föredrar att gömma sig eller leka med ord eller vara defensiva med orden. Det är inte vårt sätt, det är inte Man United. Man United måste säga dag ett att vi vill vinna titeln. Kanske vinner vi inte titeln. I slutet på säsongen är vi kanske nöjda med topp 4. Men just nu, när jag pratar med er pratar jag också med mina spelare. Jag kan inte säga annat.

Vad kan fansen vänta sig? ”Professionalism, det är ett som är säkert. Vi är inte här för att ha roligt eller njuta av vädret. Vi är här för att ge allt. Det är sättet. Det lovar vi. Bortsett från det är fotboll fotboll. Du kan lova att göra allting för att uppnå målen. Men löftena är sådana att alla fans vet att alla jobbar hårt på träningarna.

Om Januzaj: ”Han passar in i mina planer, det är därför han är på lån och i en Premier League-klubb. Om han inte finns i mina planer bryr vi oss inte om vart han går, då kanske vi skickar honom till Borussia Dortmund där han inte spelar någon match. Men i truppen med spelare som Martial, Mkhitaryan [Mourinho nämnde fler spelare, red. anm.] skulle betyda att han inte får många matcher. Vi bryr oss om honom och tycker att han är en talangfull spelare. Vi måste tänka på spelaren och ge honom en möjlighet att utvecklas. Han är på rätt plats med en manager som gillar honom. Vi vill ha honom tillbaka.

Januzaj är klar för Sunderland på ett säsongslångt lån.

Om att träffa fans: ”Jag träffar inte [fansen] på gatorna. Jag jagas av paparazzi, samma bild varje gång, bara olika tröjor. Jag kan inte gå ut.

Om Bournemouth: ”Stabilitet, samma spelare, samma manager år för år. De kom från Championship tillsammans. De tror på sin fotboll och spelar sin fotboll. De måste försöka varje år att förbättra truppen. Det är ett bra stabilt lag. En svår match för oss.

Eddie Howe: En speciell start på säsongen

Att Manchester United kommer till Bournemouth är fantastiskt för oss,” säger Bournemouths manager Eddie Howe inför söndagens ligapremiär.

Vi är privilegierade som spelar i Premier League och tar emot alla i ligan. Men det här kommer att bli en speciell [match] att börja med. Med det sagt kommer vi inte att vara överväldigade, precis som vi inte var förra säsongen.

Howe säger Junior Stanislas är skadad och missar matchen. Tyrone Mings är borta sedan tidigare men siktar på comeback i september. I övrigt är truppen i bra skick men med några skavanker.

Mer på Bournemouths hemsida: skadeläget, övrigt.