Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea i utklassningsseger

David de Gea är nu odiskutabel förstamålvakt i det spanska landslaget. När Spanien igår gick in i VM-kvalet fick han emellertid ingen chans att visa att han förtjänar platsen i målet. Spanien hade nämligen lekstuga mot Liechtenstein och De Gea kunde nog ha stannat i omklädningsrummet utan att det hade påverkat resultatet i matchen.

Det var bara 1-0 i paus men i andra halvlek sprang spanjorerna i cirklar runt motståndarna. Slutresultatet skrevs till 8-0 och Spanien tog sin största seger sedan senast de vann med så stora siffror (nope, orkade inte kolla upp det).

Inga ingripanden för De Gea men i statistiken kommer vi att utläsa seger och hållen nolla.

Juan Mata satt på bänken matchen igenom.

Vinst för Chong

Hollands U19-landslag vann med 2-1 i Tyskland. Tahith Chong startade och blev utbytt precis efter det holländska segermålet i den 74:e matchminuten. Hur det gick för Chong vet vi inte, då han inte nämns i matchrapporten på det holländska landslagets hemsida.

För det holländska U19-landslaget väntar EM-kval under nästa landslagsuppehåll. San Marino, Norge och Rumänien är med i Hollands grupp. Baserat på fotbollshistoria säger jag att Holland är storfavoriter att vinna gruppen.