U18: Newcastle – Man Utd 0-4

Uniteds U18-lag fortsätter att imponera när man tog en bortaseger över Newcastle med 4-0 efter mål av Gomes, Gribbin, Bohui och Boonen.

Callum Gribbin var tillbaka i startelvan igen efter att ha gjort comeback förra veckan. Han skulle visa sig bli en viktig pusselbit i Uniteds vinst också. Men trots stor dominans från United dröjde det till den 34:e minuten innan det oundvikliga ledningsmålet kom och det kom inte som någon överraskning att det var Angel Gomes som stod för det. Med ett fint placerat skott såg han till att ge United en 1-0 ledning. Endast två minuter senare utökade United sin ledning via en straffspark som Callum Gribbin förvaltade på bästa sätt efter att Lee O’Connor blivit fälld i straffområdet.

Newcastle, som inte haft mycket, kom in mer och mer i matchen i den andra halvleken men det var istället United som kunde punktera matchen när inhopparen Joshua Bohui satte 3-0 efter 72 minuters spel. En annan inhoppare, Indy Boonen, satte sedan 4-0 med bara några minuter kvar av matchen och då hade United redan varit en man mer på planen i dryga 20 minuter efter att en Newcastlespelare fått två gula kort. Newcastle orkade inte med någon forcering vilket innebar en hållen nolla för United vilket är välkommet i ett lag som annars gör mycket mål men även tenderar att släppa in en del mål. Den fina offensiven fortsätter dock att bära frukt och även att inhopparna gör skillnad återigen, denna gången med två mål.

United ligger för tillfället tvåa efter Manchester city som fortsätter att imponera. Fyra poäng efter och med en match mer spelad. Bakom skuggar Liverpool som är en poäng bakom United, men också med en match färre spelad.

Newcastle – Manchester United 0-4 (0-2)

Uniteds mål: Gomes (34), Gribbin (36 str), Bohui (72), Boonen (87)
United: Sebtaoui; O’Connor, Warren, Dunne, Kenyon; Gribbin, Hamilton (McIntosh-Buffonge), Whelan, Barlow (Boonen 63); Gomes; Burkart (Bohui 63)