Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens efter Sunderland; Mkhitaryans bästa mål; Rooney missar troligen Middlesbrough

Jag gillade inte prestationen i första halvlek. Jag gillade resultatet,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens seger mot Sunderland.

Jag gillade andra halvlek väldigt mycket. Den första halvleken gillade jag inte, jag förväntade mig att vi skulle starta bättre. David [Moyes] och Sunderland förtjänar beröm för hur de spelade i första halvlek. Men det är deras prestation men vi har också vår prestation och i första halvlek tycker jag inte att den var bra.

I andra halvlek hade vi allting tillbaka. Intensitet, vann bollen högt på planen, spelade snabbt, bra dynamik, bra kreativitet. Jag tycker att ha spelare som Martial och Mkhitaryan på bänken hjälper. De kommer in när [Sunderland] är trötta och bröt balansen i matchen. Vi förtjänade segern.

Om Mkhitaryans mål:Jag måste se det på teve, jag har inte gjort det än. Men det såg fenomenalt ut. Han gjorde mål i rätt mål, framför Stretford End. Det var viktigt för honom, han var upp och upp och sedan blev han skadad. Han tillförde inte bara målet, även kvalitet med sin prestation och jag är givetvis nöjd.

Är detta ditt Manchester United nu?Vi har spelat bra under en lång tid. Vår match mot Burnley var absolut fenomenal, vi spelade bättre då än idag. De bra prestationerna har vi haft under lång tid, till slut har vi fyra segrar och tolv poäng i rad. Men jag tycker att spelarna vet hur vi ska spela, hur vi försvarar, hur vi anfaller. De vet vad de ska göra när Valencia har bollen, de vet. För tillfället är de bekväma. Men vi behöver förbättra oss, hela tiden, det är inte tillräckligt.

Om andra lags resultat: ”Jag bryr mig inte, ärligt talat. Jag bryr mig om hur vi spelar och våra resultat. […] Det finns inga lätta matcher. Men vi spelar bra och har självförtroende.

Om Zlatan:Jag är egentligen inte överraskad, för han är en väldigt intelligent kille. Och han är en väldigt stolt man. Att han bestämmer sig för att komma till Manchester United och Premier League […] är för att han vet att han kan göra det. När vi kontaktade honom och han sa ’ja’ var jag säker på att han […] skulle vara redo. Och han är redo för mer, nästa säsong kommer han att vara här igen.

Har Zlatans klausul aktiverats? ”Inte än. Men den är aktiverad i hans hjärna. Den är aktiverad också i mina beslut och den är aktiverad också i ägarnas och styrelsens. Så inga problem.

Moyes: Ett förskräckligt andra mål

Jag tyckte upp till 1-0 att vi hade en bra chans att få någonting från matchen. Men vi gav bort ett förskräckligt andra mål. Och det tredje var offside,” sa David Moyes på sin presskonferens efter gårdagens match.

Han tyckte annars att hans lag gjorde en okej match. Han trodde att laget skulle få en chans i slutskedet om det andra målet inte hade kommit.

Om publikens reaktion:Jag tyckte att det var okej. Manchester Uniteds supportrar är kunniga, de har sett bra lag och dåliga lag. Jag tycker att de är kunniga och de flesta var bra.

Mkhitaryan: Mitt bästa mål

Henrikh Mkhitaryan slog till med ett drömmål – moraliskt onside – igår, ett mål som sannolikt kommer att röstas fram till säsongens Unitedmål. Han var förstås nöjd efteråt!

Det var det bästa målet jag någonsin har gjort! Jag var väldigt uppspelt. Det första jag gjorde var att kolla på linjemannen och jag såg att det inte räknades som offside, så jag började bara fira.

Jag förväntade mig bollen framför mig, men jag var redan framför. Jag fick bollen bakom mig, så det enda jag kunde göra var chansen att försöka med en klackspark. Jag gjorde det och jag lyckades.

Är du helt kvitt skadan nu?Jag är bra, tack. Jag har inga problem från skadan, så jag är glad att vara tillbaka på planen och att hjälpa laget att vinna matchen. Så jag ska försöka göra mitt bästa i nästa match också.

Lite mer på Manutd.com.

Ska vi titta på målet igen? Förstås.

Mkhitaryan inte bland Armeniens bästa

Henrikh Mkhitaryan röstades nyligen fram till Armeniens bästa fotbollsspelare. När landets bästa idrottsmän skulle röstas fram var Mkhitaryan emellertid inte bland de tio bästa. Ett kontroversiellt beslut, enligt Guardian.

Rooney förväntas missa Middlesbrough

Wayne Rooney missade gårdagens match med en muskelskada. José Mourinho tror inte att lagkaptenen är spelklar till matchen mot Middlesbrough på nyårsafton.

Ärligt talat tror jag inte det,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen. ”Jag hoppas det, jag skulle vilja ha honom, han är alltid en spelare jag skulle vilja ha men jag har mina tvivel. Låt oss se hur [skadan] utvecklar sig.

Det är en konstig muskel, en stor muskel omgärdad av andra. Du kan ha en skada där och fortfarande kunna röra dig bra. Han kände sig inte speciellt säker. Det är ingen stor sak, men på fyra dagar har jag mina tvivel.

Stuivenberg tar över Genk

Albert Stuivenberg, minns ni honom? Han jobbade som a-lagstränare i United när Louis van Gaal var manager. Nu har Stuivenberg hittat ett nytt jobb, som huvudtränare i Genk i belgiska ligan. Genk gör en svag säsong och har bara tagit 25 poäng på 19 matcher.

Läs mer på Genks hemsida.

United hämtar rekryteringsansvarig från Brighton

Mark Anderson har lämnat sin position som rekryteringsansvarig för Brighton & Hove Albion för en position i Manchester Uniteds organisation. Exakt vilken roll Anderson får i United har inte meddelats.

Jag har accepterat en heltidstjänst hos Manchester United,” skriver Anderson på sin Twitter.

https://twitter.com/FootballScout01/status/813011251928436736