Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landskamp; Hall of Fame och fina mål

En sån här dag är fotboll sekundärt. London drabbades av en misstänkt terrorattack, där fyra människor miste livet och ett tjugotal skadades. Tankarna går först till de drabbade och deras familjer.

Embed from Getty Images

Trots det inträffade har det ändå spelats fotboll. Som rapporterades igår har Manchester United 25 spelare i väg på landslagssamling, från U17-nivå upp till A-landslag. Sex spelare var aktiva idag.

Engelsmännen åkte till Dortmund för att spela träningsmatch mot Tyskland, en match som i princip enbart spelades för att Lukas Podolski skulle få säga tack och hej till den tyska publiken, likt Bastian Schweinsteiger fick göra i augusti förra året.

Chris Smalling var enda Unitedspelare som startade. Han spelade 85 minuter och gjorde det som en av tre mittbackar när Gareth Southgate, likt Mourinho gjort det senaste, experimenterade med sin formation. Förre Unitedtalangen Michael Keane startade bredvid Smalling. Keane har fått mycket beröm för sin säsong i Burnley och har kopplats ihop med större klubbar, nu har han också fått göra sin första landskamp.

Embed from Getty Images

England skall, enligt rapporter, ha gjort en spelmässigt bra match, men det var passande nog just Podolski som spräckte nollan med ett riktigt drömmål efter 69 minuter. Bara minuten efter det fick både Jesse Lingard och Marcus Rashford hoppa in, ingen av dem kunde dock hjälpa till att få till en kvittering, Podolskis mål blev matchens enda. Luke Shaw kom in med knappt tio minuter kvar i hans första landskamp sedan september 2015.

Av juniorspelarna var Ethan Hamilton och Nishan Burkart igång. Hamilton spelade 90 minuter med Skottlands U19-lag när de förlorade med 3-0 mot Österrike i kvalet till EM för U19-spelare. Burkart inledde på bänken, men kom in efter 48 minuter när Schweiz U17 förlorade mot Skottlands U17, även det i åldersklassens EM-kval.

Nyheter i korthet

I övrigt var det en lugn dag i Unitedland.

Sir Alex Ferguson bekräftade att han en gång i tiden varit intresserad av att värva Paolo Maldini. Med tanke på italienarens kvalitet var det en spelare som samtliga tränare i världen hade velat ha då, så att även Ferguson var intresserad kan inte anses som någon skräll. En värvning var dock aldrig ens nära.

Sir Matt Busby, legendarisk Unitedtränare, har blivit invald i North Lanarkshire Hall of Fame.

22 mars är en dag Manchester United producerat en mängd fina. van Nistelrooys fantastiska solomål, Rooneys från nästan halva plan och Matas konstspark mot Liverpool ägde alla rum detta datum. Dålig timing på årets sista landslagsuppehåll, Manchester United borde alltid spela match 22 mars.