Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan lovar komma tillbaka; Mourinho efter Burnley; Pogba osäker inför city

Så flödar optimismen igen. Manchester United tog igår en professionell 2-0-seger mot Burnley. Segern var lagets tredje raka totalt och även den tredje raka i ligan.

Men det var ju inte bara det att United vann. Vi kunde också glädjas åt att Liverpool förlorade mot Crystal Palace. Därmed har United tredjeplatsen inom räckhåll.

Manchesterderbyt på torsdag blir förstås mycket viktigt. Medan United går in i matchen med gott självförtroende så kommer city från en semifinalförlust i FA-cupen, efter förlängning dessutom.

Nu var det inte bara positivt för United, då Paul Pogba klev ut med en skada igår. Huruvida han kan medverka mot city på torsdag återstår att se. Dessutom hade Eric Bailly problem i slutskedet av gårdagens match. Bailly kunde förvisso spela vidare men ett visst frågetecken får ändå sättas kring hans status.

Zlatan: Jag ger inte upp

Om statusen för Bailly och Pogba är osäker så vet vi att Zlatan Ibrahimovic inte kommer att spela någon mer fotboll den här säsongen. Förmodligen inte ens något mer det här kalenderåret.

Den allvarliga knäskadan medförde spekulation om att hans karriär var över men Zlatan skriver på Instagram att han kommer tillbaka.

”Först och främst, tack för all stöttning och kärlek,” skriver Zlatan.

”Det är ingen nyhet att jag blev skada så jag kommer att vara ute från fotbollen ett tag. Jag kommer att ta mig igenom detta som allting annat och komma tillbaka ännu starkare. Hittills har jag spelat med ett ben så det borde inte vara något problem. En sak är säker, jag bestämmer när det är tid att sluta och inget annat. Att ge upp är inte ett alternativ. Vi ses snart.”

José Mourinho diskuterade skadan på Zlatan och även den på Marcos Rojo igår.

”Skadorna är väldigt stora,” säger Mourinho enligt Guardian. ”Ingen spelare förtjänar att bli skadad men i de här två fallen är det ännu mer ledsamt.

”Zlatan, i den här fasen på karriären, det är tufft. Och Marcos var i sin bästa form i karriären. Han spelade väldigt bra för oss och fick till slut en position som mittback i landslaget. Det är väldigt ledsamt för dem.”

Mourinho säger att han vet hur länge spelarna blir borta men att det är upp till den medicinska avdelningen att vara mer specifik. Närmare besked kan förväntas den här veckan.

Mourinhos presskonferens efter Burnley

”Jag kan inte välja en spelare. För alla presterade väldigt bra i mina ögon i förhållande till planen och till kraven på deras jobb,” sa José Mourinho på sin presskonferens efter gårdagens match.

”Alla var fenomenala. Kollektivt väldigt bra, väldigt starkt. Vi hanterade deras kvaliteter väldigt bra och vi utnyttjade de ytor vi hittade.”

Mourinho gladde sig åt att United gjorde två mål på en handfull chanser. Vilket så klart är mycket bättre än att göra noll mål på runt 20 chanser, som var fallet när lagen möttes på Old Trafford.

Om Pogba och Bailly: ”Eric och Paul var hjältar efter två timmar i torsdags.”

Är Pogba okej? ”Jag vet inte. Död är säkert. Om han är skadad eller om det bara är en enorm ackumulering av trötthet i musklerna vet jag inte. Men som jag sa, om han inte kan spela på torsdag kan han inte spela på torsdag. Vi spelar med en annan och vi gråter inte. Som vi inte gjorde. Vi gråter för att vi har två viktiga skador på otroliga killar. Men vi gråter inte för att vi förlorar kvalitet på planen.”

Mer Bailly: ”Han är otrolig.”

Om Smalling och Jones: ”Om jag var Smalling eller Jones skulle jag spela på torsdag. Med allting. Jag skulle. Jag skulle inte acceptera att en kille spelar nio matcher i rad för att jag är skadad. Jag skulle jag pusha mig en sista gång.”

Kan de spela? ”Om de har en galen mentalitet som jag har skulle de göra det. Om de tänker säkert och omges av folk med samma mentalitet tar det längre tid. Om det var jag skulle ingen stoppa mig från att spela.”

Ni har ett bra läge i ligan nu… ”Om vi vinner mot Celta går vi till final. Ja, det är viktigt för oss att gå till Champions League men den här klubben vill ha titlar. Vi kan inte ge klubben Premier League, vi har 25 procents chans att vinna Europa League. Vi måste satsa där. Jag kommer att rotera igen, jag kommer att vila spelare igen. Och låt oss se vad vi kan göra.”

Om derbyt: ”Åtminstone vad gäller förväntningar och känslor för matchen är det givetvis bättre med ett derby där det skiljer en poäng mellan lagen.”

Om Martial: ”Det var väldigt bra, med bollen, utan bollen. Han gjorde det väldigt bra.”

Burnleys manager Sean Dyche pratade också med media efter matchen.

Dyrt mål av Martial

Anthony Martials mål igår var kostsamt. Det var nämligen hans 25:e mål för United. Därmed aktiverades en klausul som säger att United ska betala 8,5 miljoner pund till Monaco.

Mata: Jag hoppas vara tillbaka snart

José Mourinho trodde tidigare att Juan Mata skulle vara ute säsongen ut. Den spanska mittfältaren tror emellertid att han kommer tillbaka i slutet på säsongen.

”Jag känner mig mycket bättre nu,” skriver Mata på sin blogg. ”Jag hoppas vara tillbaka i laget snart, att försöka hjälpa till i slutet på säsongen.”

Beckham prisad

Vi gratulerar David Beckham som igår tilldelades PFA Merit Award. Det är ett pris som delas ut av den engelska spelarföreningen för förtjänstfull tjänst inom fotbollen.

Beckham är den femte Unitedspelaren att tilldelas priset, efter Sir Bobby Charlton (1974), Denis Law (1975), George Best (2006) och Ryan Giggs (2016). Vidare har de båda managerlegenderna Sir Matt Busby (1980) och Sir Alex Ferguson (2007) tilldelats priset. I tillägg fick Uniteds trupp som vann Europacupen 1968 utmärkelsen 1993 och 2013 delades den ut till Manchester Uniteds Class of ’92.

ESPN: United kan få svårt att locka Keane

Den förre Manchester United-spelaren Michael Keane har kopplats samman med en flytt tillbaka till United. Enligt ESPN – genom Rob Dawson, som nu har lämnat Manchester Evening News – kan det bli svårt för United att locka Keane tillbaka.

Mittbacken, som igår spelade 90 minuter för Burnley mot United, ska nämligen vara besviken på hur det gick till när han lämnade United.

En fördel för United är emellertid att Keane representeras av Rio Ferdinands agentur New Era.

Den här dagen…

…1982 debuterade Norman Whiteside för Manchester United.

…2005 sparkade Wayne Rooney på volley mot Newcastle.