Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Manchester United Player of the Year Awards 2017

19:23

Välkommen till denna liveblogg, där vi följer Manchester United Player of the Year Awards 2017. Som traditionen bjuder ska de bästa prestationerna under säsongen prisas på en galamiddag.

Teve: MUTV/Viaplay

Sir Matt Busby Player of the Year: Ander Herrera
Manchester United Players’ Player of the Year: Antonio Valencia
Jimmy Murphy Under Young Player of the Year: Angel Gomes
Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year: Axel Tuanzebe
Årets mål: Henrikh Mkhitaryan mot Sunderland.

Gustav Brinck-Larsen | 23:54 Tack för idag

Årets Manchester United Player of the Year Awards 2017 är över. Det blev alltså Ander Herrera som röstades fram till årets spelare av fansen, medan Antonio Valencia röstades fram av sina lagkamrater.

Vi tackar för visat intresse. Trots att galan haft stort fokus på att prata med sina intervjuobjekt om finalen på onsdag så har vi faktiskt en avslutande Premier League-match på söndag att se fram emot först.

Räkna med att få se flera ungdomar i laget då.

Tack för idag.

Gustav Brinck-Larsen | 23:46 Intervju med Herrera (och De Gea)

Så klart hölls en intervju även med Herrera på scen:

Det är ett speciellt pris eller hur? Det är klart det är, det är mycket speciellt för mig att vinna detta pris. När du ser listan över tidigare vinnare inser du hur viktig den är, och så klart för att jag fick sätta stopp för David [De Geas] rekord. Och trofén stannar i Spanien ändå.”

Vet du hur mycket fansen älskar dig? ”Jag känner det och jag är mycket tacksam. Men jag tror att en Manchester United-spelare aldrig kan sluta, vi måste fortsätta ge dem lika mycket tillbaka, för du kan se att vi inte alltid spelar bra men de är ändå alltid bakom oss. Så tack till alla dem, men vi måste fortsätta ge dem.

Fråga till De Gea, som delade ut priset.

Hur är det att spela med Ander? ”Jag tycker han är en fantastisk spelare och en toppenkille. Så klart en bra vän, en emotionell spelare som spelar med hjärtat på planen. En bra spelare för att vara rättvis.”

Tillbaka till Herrera för en sista fråga.

Hur mycket ser du fram emot Stockholm? ”Det är den mest viktiga matchen för säsongen. Vi kan verkligen få till en bra säsong om vi vinner den, och vi är i Champions League nästa säsong om vi vinner. Vi kan vinna tre titlar den här säsongen, så en massiv match men samma som alltid: Vi måste respektera motståndaren för de vill vinna även de.”

Gustav Brinck-Larsen | 23:37 Ander Herreras säsong i bilder

Precis som med alla vinnare har en video satts ihop även om Ander Herrera. Spanjoren har visat oerhört mycket hjärta och gjort en mycket bra säsong.

Intervju följer strax.

Gustav Brinck-Larsen | 23:34 Ander Herrera årets spelare

Ander Herrera har blivit framröstad till årets spelare i Manchester United av fansen.

Gustav Brinck-Larsen | 23:33 Intervju med Tuanzebe

2015 vann årets unga spelare, nu årets reservlagsspelare, kommer du tillbaka för årets spelare om två år? Förhoppningsvis, det är en av drömmarna, att vara en av ledarna och ett föredöme i den här klubben. Att ha vunnit de båda troféerna är en otrolig ära och jag tackar ledarna, speciellt Nicky, som fokuserar så mycket på min utveckling. Så tack.”

Hur har säsongen varit för dig? ”Den har varit tuff, vi har haft mycket skador. Men sammantaget ändå bra och avslutats positivt, managern har visat förtroende för mig och jag har fått spela. Ungdomar som Marcus och Jesse har tagit mig under sina vingar och förhoppningsvis fortsätter det under nästa säsong.”

Hela intervjun nedan:

Gustav Brinck-Larsen | 23:28 Tuanzebe årets reservlagsspelare, med rörlig bild

Nicky Butt kom upp på scen, och precis som väntat annonserade han att Axel Tuanzebe röstats fram till årets reservlagsspelare, Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year. Detta dock utan kuvert, då han glömt det.

Nedan en film från Tuanzebes säsong.

Gustav Brinck-Larsen | 23:21 131 000 pund

Det har varit auktion också. MUTV har inte varit överdrivet tydliga med vad som faktiskt auktionerades bort, men pengarna som kom in landade på 131 000 pund.

De går till Manchester United Foundation.

Gustav Brinck-Larsen | 23:09 Vi tar några bilder

I väntan på de två sista priserna tar vi några bilder. Spelarna verkar avslappnade, konferenciererna har koll, programledarna är uppsluppna. Allt som allt verkar det vara en genomtrevlig kväll med mycket skratt.

Gustav Brinck-Larsen | 23:04 Årets reservlagsspelare på väg

Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year, eller kort och gott Årets spelare i reservlaget, är nästa pris. Det kommer delas ut ca 23.20 svensk tid.

Nominerade är Demetri Mitchell, Josh Harrop och reservlagets lagkapten Axel Tuanzebe. Den sistnämnde får anses vara storfavorit till priset, då han varit dominant i laget samt fått vara med en hel del med A-laget och också fått A-lagskontrakt.

Gustav Brinck-Larsen | 22:57 Intervjun i rörlig bild

Som sagt, Antonio Valencia pratade som vanligt genom tolk. Att han, efter elva år i landet fortfarande inte gör intervjuer på engelska är underhållande bara det.

Gustav Brinck-Larsen | 22:45 Video: Valencias säsong

Antonio Valencia har etablerat sig som högerback på heltid. Det gillar uppenbarligen hans lagkamrater som röstade fram honom till årets spelare.

Gustav Brinck-Larsen | 22:36 Valencia spelarnas val av årets spelare

Antonio Valencia vann priset som årets spelare – av spelarna själva. Högerbacken som varit genomstabil på en mycket hög nivå genom hela säsongen pratade, som vanligt, med tolk.

Hur känns det att Mourinho kallar dig för världens bästa högerback: (Stort leende efter ohörbar kommentar från lagkamrat) ”Jag tror han skämtar. Nej, jag jobbar alltid hårt och är mycket tacksam för managerns ord. Jag är också tacksam för fansens stöd, och i det här fallet mina lagkamraters stöd som röstat fram detta.”

Vad säger du till lagkamraterna”Jag är mycket tacksam till alla, särskilt Marouane.”

Det var mycket humor, och vissa missförstånd i intervjun. Men Valencia såg nöjd ut.

Mikael Österdahl | 21:36 Video: Säsongens bästa Unitedmål

Henrikh Mkhitaryan gjorde säsongens bästa Unitedmål. Här kan du se målet igen!

Missa heller inte intervjun med Mkhitaryan på scen!

Mikael Österdahl | 21:32 Mkhitaryan: Jag fick en bra boll från Gud

”För att vara ärlig var jag också imponerad!” svarade Henrikh Mkhitaryan när han ombads kommentera sitt mål.

”Jag kunde inte föreställa mig att jag hade gjort ett sådant mål. Jag insåg när jag kom hem och såg det igen. Jag visste inte vad som hade hänt.”

Var det instinkt? ”Jag tror inte att du behöver träna på sånt här, det händer bara.”

Zlatan slog inlägget… ”Jag kunde inte missa möjligheten för jag fick en bra boll från Gud.”

Mikael Österdahl | 21:29 Mkhitaryan gjorde säsongens mål

Henrikh Mkhitaryan har gjort månadens mål fyra gånger och självklart roffade han även åt sig priset för årets mål. Det är Mkhitaryans skorpion mot Sunderland som har röstats fram till säsongens Unitedmål.

Mikael Österdahl | 21:26 Video: Angel Gomes i aktion

Om du inte har full koll på Angel Gomes så kommer höjdpunkter här.

Här följer också ett klipp från Gomes intervju på scenen.

Mikael Österdahl | 21:23 Gomes: Drömmen är att bli en Unitedspelare

Årets unga spelare Angel Gomes gjorde en kort intervju på scen. 

”Jag kan inte summera [mina känslor]. Jag har givetvis var här sedan åtta års ålder. Det är en dröm som blir sann att vinna det här priset.”

Om säsongen: ”Säsongen har varit upp och ner. Jag började säsongen starkt och slutade med några skador. Jag är glad att vara tillbaka nu och ser fram emot nästa säsong.”

Vad är dina drömmar? ”Givetvis att vara en Man United-spelare, spela många matcher. Vinna priser som detta. Bara att vara involverad.”

Kieran McKenna säger att Gomes förtjänade priset men att Lee O’Connor och Callum Whelan också hade varit värdiga vinnare.

Mikael Österdahl | 21:19 Angel Gomes årets unga spelare

Kvällens första pris är Jimmy Murphy Young Player of the Year. Det blev som väntat Angel Gomes som tog hem priset som årets unga spelare i United. Gomes är en mycket skicklig spelare med otrolig teknik. Primärt spelar han som nummer 10 och han är lagkapten för Englands U17-landslag, även om han missade EM på grund av skada.

Trots att Gomes bara är 16 år gammal är det flera år sedan hans namn började nämnas som en framtida storspelare.

Juniorlagstränaren Kieran McKenna delade ut priset till Gomes.

Försvararen Lee O’Connor och mittfältaren Callum Whelan var också nominerade.

Mikael Österdahl | 20:46 Spelarna på plats

Uniteds spelare är nu på plats för kvällens galamiddag. Presentatörer är teveprofilerna Rachel Riley (känd för programmet Countdown och jobbar även på Sky Sports) och Mark Chapman (presenterar Match of the Day 2 på BBC). Chapman ska inte förväxlas med Mark David Chapman, som mördade John Lennon.

Chapman har idag fått instruera gästerna om hur de ska göra om de vill gå på toaletten. Viktigt att veta…

https://twitter.com/UtdRantcast/status/865273562499870723

Mer seriöst och mer positivt är att Paul Pogba nu är tillbaka med truppen.

Lagkapten Wayne Rooney och assisterande lagkapten Michael Carrick intervjuades nyligen på scen.

”Lite. Det tog lång tid att komma,” svarade Rooney på en fråga om han nu har tagit till sig att han är Uniteds meste målskytt.

”Jag jagade det den här säsongen. I det stora hela var det ett stolt ögonblick för mig att passera Sir Bobby.”

Om Stockholm: ”Det handlar om att skapa mer historia för klubben. Det är en titel vi aldrig har vunnit. Det är en möjlighet vi inte får låta undslippa oss. Det är en trofé och att komma till Champions League.”

Vem blir årets spelare: ”Jag tror att det blir Valencia eller Zlatan.”

Carrick håller med om att fokus nu är på Europa League-finalen.

”Det måste vara så nu. Givetvis ska söndagen klaras av först, det är ett stort ansvar att spela för den här klubben oavsett vilka som spelar. Det är en enorm möjlighet att vinna [Europa League].”

Du har din testimonial snart… ”Tiden flyger förbi. Det känns som att det var länge sen. Det känns som att det var igår jag skrev på. Jag har haft några fantastiska stunder.”

Vem blir årets spelare? ”Jag säger Antonio.”

Mikael Österdahl | 20:21 Video i 360 grader

Manchester United har något slags samarbete med Facebook. För den teknikintresserade kan det vara spännande att kolla in det här videoklippet, som levereras i 360 grader. Genom att dra på skärmen kan du flytta kameran.

Om det inte funkar ordentligt kan du behöva gå direkt till Facebook.

Mikael Österdahl | 19:48 Förra året

Förra året roffade David de Gea åt sig priset som årets spelare för tredje året i rad. De Gea är därmed den enda som har vunnit priset tre år i rad. Cristiano Ronaldo är annars jämte De Gea med tre pris totalt. Jag utesluter att De Gea tar hem priset för fjärde året i rad.

De Gea fick dock inte spelarnas pris. Det gick istället till Chris Smalling. Att Smalling ska ta hem priset igen får ses som uteslutet.

Marcus Rashford prisades som årets unga spelare. I år är han för gammal för att få priset.

Cameron Borthwick-Jackson prisades som årets reservlagsspelare förra året. Det här året har han haft en bortkastad säsong på lån i Wolves, där han oftast inte ens var med i matchtruppen.

Årets mål gjordes förra säsongen av Anthony Martial. Han prisades för sitt mål mot Liverpool i debuten.

Mikael Österdahl | 19:33 Fem priser

Årets gala visas som vanligt på MUTV och i år även på Viaplay. Det brukar vara en trevlig tillställning, så knappa in sändningen om du har den möjligheten!

Fem priser brukar delas ut, men det händer även att det delas ut specialpris.

Årets spelare: Det allra största priset är Sir Matt Busby Player of the Year, som delas ut till den spelare som fansen tycker har varit bäst under säsongen. I år var det tydligen väldigt jämnt mellan Ander Herrera, Zlatan Ibrahimovic och Antonio Valencia. Personligen tycker jag att det är givet att Valencia av de tre ska ha priset. Min röst gick dock till Paul Pogba.

Spelarnas spelare: Uniteds spelare får också rösta fram sin bästa spelare. Här är det svårare att veta säkert. Möjligen kan det vara så att Zlatan får ett gäng sympatiröster efter knäskadan.

Årets unga spelare: Säsongens bästa juniorspelare ska också få pris (Jimmy Murphy Young Player of the Year). Här känns Angel Gomes som en given vinnare.

Årets reservlagsspelare: Det mest självklara under kvällen är att Axel Tuanzebe får pris som årets reservlagsspelare (Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year). Ingen annan är nära.

Årets mål är en öppen kategori. Henrikh Mkhitaryan har tagit fyra månadspris och måste vara favorit, troligen med målet mot Sunderland.

Powered by LivePress