Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Allt starkare rykten placerar Wayne Rooney i Everton, kanske på lån

Embed from Getty Images

Wayne Rooneys Manchester United-saga ser ut att vara all. Starkare och starkare rykten säger att Manchester Uniteds lagkapten kommer att flytta till Everton i sommar. Affären påstås kunna vara klar redan den här veckan.

Efter Europa League-finalen antydde Rooney att han skulle lämna United i sommar. Sedan dess har det varit ovanligt tyst runt anfallaren. Nu har ryktena dock tagit fart på allvar och vi tog upp det igår.

Neil Custis på Sun går allra längst och påstår att affären är klar. Enligt Custis så är Rooney inte längre med på listan över spelare som ska resa till USA för Uniteds försäsongsturné på söndag. Affären ska avslutas den här veckan.

Ja, det är Sun men Custis har bra kontakter. Och det är väldigt starka ord som används. Det skulle vara förvånande om en sån här rapport kommer utan att det ligger väldigt mycket bakom.

Ska vi tro på Mirror och David McDonnell så är det inte tal om en permanent övergång. Rooney ska gå till Everton på lån, i en affär där United betalar halva anfallarens lön.

Rooney kan sedan lämna United på fri transfer om ett år. För tre år sedan skrev Rooney på ett femårskontrakt giltigt till 2019 (Manutd.com). Av allt att döma är det sista året emellertid ett optionsår, trots att så inte rapporterades när kontraktet signerades.

Embed from Getty Images

Även BBC rapporterar att det finns momentum bakom en flytt till Everton för Rooney. Till skillnad från tabloiderna är BBC dock relativt försiktiga i sin rapport. Enligt Guardian ska Rooney vara i långt gångna förhandlingar med Everton.

I andra nyheter

Inte mycket om spelare in till United idag heller. Gianluca Di Marzio påstår att Inter ska ha nobbat ett nytt bud från United för Ivan Perisic. Inter ska ha satt en icke förhandlingsbar prislapp på 55 miljoner euro för Perisic. Uniteds senaste bud uppges ha varit på 45 miljoner euro plus bonusar.

Det påstås också att Romelu Lukaku ska föredra en flytt till Manchester United framför en flytt till Chelsea. Något som jag mestadels tar upp för att jag vill att det ska vara sant.

I kategorin José Mourinho är frustrerad över uteblivna värvningar hakar Telegraphs Sam Wallace på med en artikel.

Den förre Unitedspelaren Jaap Stam har förlängt sitt kontrakt som manager för Reading. Stams nya avtal gäller till 2019, vilket Reading firade med tecknad film.

Nykomlingen Huddersfield fortsätter att vara aktiva på marknaden. Kasey Palmer har signerat på lån från Chelsea. Palmer var i Huddersfield även säsongen som gick. Huddersfield har också värvat Steve Mounié från Montpellier. Därmed har Huddersfield nu samlat på sig sju nyförvärv.

Avslutningsvis så har Jesse Lingard överraskat ungdomar i Manchester.