Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho hintar om Zlatan, hyllar Pogba; Rocchi dömer supercupen

Manchester United avslutade igår USA-turnén med sommarens första förlust, då Barcelona blev för svåra i Washington. Efter matchen uttryckte José Mourinho att det var bra att United förlorade.

I andra nyheter så är spelschemat för Uniteds reserver klart. Vidare hintar Mourinho på nytt om att Zlatan Ibrahimovic återigen kommer att bli en Unitedspelare när hans knä är rehabiliterat. Långt innan dessa ska Uefa Super Cup spelas och den matchen kommer att dömas av italienaren Gianluca Rocchi.

Mourinhos presskonferens efter Barcelona

”Jag tror att det var bra för publiken,” sa José Mourinho på presskonferensen efter förlusten mot Barcelona. ”Jag tycker att under försäsongen är det viktigt att också spela för det. […] Första halvlek var 1-0 men det kunde ha varit 2-2, 3-2, 2-3, för det var många chanser. En öppen match. Vi försvarade oss inte bra, jag var inte nöjd med hur vi försvarade oss, men så är försäsongen.

”I andra halvlek var det många förändringar för dem, många för oss. Men båda lagen spelade för ett resultat. Trots att det var en träningsmatch och att resultatet inte är det viktigaste i världen så spelade båda lagen för resultatet. Vi försökte kvittera, de försökte hålla bollen och försvara sig bra. Även i andra halvlek var det en positiv match.”

Afrikanska mästerskapet: Under sommaren har det meddelats att afrikanska mästerskapet i framtiden ska spelas på sommaren. Mourinho tycker att det är perfekt ”för oss”. Han tycker även att det är bra för spelarna.

Om lagets kvalitet: ”Vill du jämföra oss med Real Madrid och Barcelona är det enkelt, nivån på spelarna, kvaliteten på laget är det enkelt att jämföra. Men vi spelar inte i samma turnering, om vi inte möts i europeiska turneringar. Så vi föredrar att inte jämföra oss med dem utan med lagen som vi möter varje vecka i Premier League. Vi är mycket mer anpassade för den mycket tuffa turneringen. För tillfället är de bästa spelarna i de två klubbarna.”

Hur långt ifrån Real Madrid och Barcelona är United? ”Neymar och Messis, det finns bara en. En Messi, en Neymar. Det finns inte två. Suárez, Iniesta, Piqué, Ronaldo, Bale, Modric, Toni Kroos. Det finns bara en. De kan bara spela för en klubb. Vi kan inte ha dem, de tillhör klubbarna. Du kan jobba hårt taktiskt för att förbättra ditt lag. Du kan försöka förbättra dina spelare men det finns spelare som är speciella spelare. Mot den naturen finns det inget du kan göra.

”Det finns saker du kan göra när det är riktiga matcher, du försöker kompensera skillnaden i kvalitet med en taktisk organisation. Med det kan du vinna. I fotboll är det möjligt att ett lag en dag är bättre än summan av delarna, det är möjligt i fotboll. Men delarna är otroliga.”

Mourinho säger att det är vackert att se de här spelarna spela fotboll, även som motståndare. Han passar dock på att inkludera Paul Pogba i gänget…

Pogba hyllas: ”Men jag måste säga, en av mina spelare idag, Paul Pogba, han visade nivån. Han visade att han hör hemma på den nivån.”

Varför har inte Lindelöf och Bailly spelat tillsammans? ”Jag börjar med Victor och Smalling.” Men varför? ”Jag tror att vi förstår anledningen om ett par dagar. Bailly är avstängd i de två första matcherna i Champions League, som ni vet. Och jag tror att ni de kommande dagarna kommer att förstå varför jag spelar Lindelöf och Smalling.”

Här måste vi rätta Mourinho: Bailly är avstängd i Uefa Super Cup mot Real Madrid och i den första Champions League-matchen. Vi får ändå en tydlig indikation på att Lindelöf och Smalling startar tillsammans mot Real Madrid den 8 augusti.

Mourinho antyder att Zlatan kommer tillbaka

Inför nattens match snackade Mourinho med de engelska tidningarna, bland andra Telegraph och Times. Igen antyder managern att han räknar med Zlatan Ibrahimovic under andra halvan av säsongen.

”Vi spenderade stora pengar på en anfallare, för med anfallare spenderar du eller så får du inte. Och vi spenderade på grund av det som hände med Zlatan och vi kan inte tillåta oss själva att vara utan en viktig, stark anfallare under de sex första månaderna av säsongen.”

Mourinho passade också på att framhäva sitt arbete med att ta fram talanger. Han pekar på att Real Madrid-laget som United mötte bestod av åtskilliga spelare som gjorde debut under honom.

”Så antagligen om några år kommer Man United också ha ett halvdussin av de här grabbarna. Jag tycker att Scott [McTominay] och Demetri [Mitchell] också är grabbar som har en framtid i klubben och Andreas Pereira är tillbaka. Så när grabbarna är bra och har potential är det inget problem.”

Det framgår inte helt men det förefaller vara så att Timothy Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe nämndes i frågan, tillsammans med de mer etablerade spelarna Jesse Lingard och Paul Pogba.

Annars är slutsatsen här att Mourinho bekräftar att Andreas Pereira kommer att vara en del av truppen den här säsongen.

Fortfarande tyst i ryktessvängen

Mourinho har bekräftat att han vill ha en central mittfältare och en kreativ spelare eller ytterforward.

Ross Barkley: Enligt Guardian är Barkley sugen på att flytta till United och Evertons manager Ronald Koeman har bekräftat att han tror att Barkley kommer att lämna. Uniteds intresse bedöms dock som ljummet. En troligare destination för Barkley är Tottenham.

Gareth Bale är ryktet som vägrar dö, trots att Mourinho avslog det hela. Den nya teorin är att Bale kan säljas för att ge plats åt Kylian Mbappé i Real Madrid. Långsökt värre… Enligt Duncan Castles, den här gången för Daily Record, förväntas United tacka nej om klubben erbjuds att köpa Bale. En anledning ska vara att Mourinho inte vill ha spelare som hellre vill spela för en annan klubb.

Ivan Perisic ska enligt Times vara kvar på Mourinhos önskelista.

Nemanja Matic: I samma Timesartikel hoppas United att Matic ska kunna värvas från Chelsea för 40 miljoner pund.

Rocchi dömer supercupen

Uefa meddelar att den italienska domaren Gianluca Rocchi kommer döma Uefa Super Cup mellan Manchester United och Real Madrid den 8 augusti. Elenito Di Liberatore och Mauro Tonolini blir assisterande domare, med Davide Massa och Massimiliano Irrati som extra assisterande domare, alla från Italien. Clément Turpin, från Frankrike, blir fjärdedomare. 

Rocchi gjorde förra säsongen en kvartsfinal (Leicester mot Atlético Madrid) och en åttondelsfinal (Monaco mot Manchester city) i Champions League samt Ajax Europa League-semifinal hemma mot Lyon.

Rocchi har dömt United tre gånger: Vinsterna mot Bursaspor (hemma i Champions League 2010) och Ajax (borta i Europa League 2012) samt förlusten borta mot Olympiacos i Champions League 2014.

Även Real Madrid har haft Rocchi tre gånger, med en seger (Apoel), en oavgjord (Manchester city) och en förlust (Wolfsburg) som resultat.

Spelschemat klart för reservlaget

Det är nu klart att Uniteds reserver kommer att inleda säsongen 2017/18 med en bortamatch mot Leicester den 14 augusti. Reservlagets liga heter numer Premier League 2 och formatet är fortfarande att tolv lag gör upp i en rak serie med dubbelmöten. De två sämsta lagen degraderas till andradivisionen och det bästa laget blir reservlagsmästare. Spelarna ska den här säsongen vara födda den 1 januari 1993 eller senare (målvakten och tre utespelare får vara överåriga).

Hela Uniteds spelschema finns på Manutd.com. Det kommer också att hittas på Muss.se framöver, men det dröjer någon vecka.

Det är också klart att reservlaget kommer att spela mot Celtic, Athletic Bilbao och Swansea i gruppspelet i Premier League International Cup. Samtliga matcher i turneringen spelas i England. I gruppspelet är det enkelmöten och så gäller även i slutspelet. Förra säsongen gick gruppsegraren och de två bästa grupptvåorna till kvartsfinal, vilket bör gälla även den här säsongen. Samma åldersregler gäller i Premier League International Cup som i Premier League 2.