Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Chelsea – Manchester United (Stamford Bridge is falling down)

12:03

Välkommen till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Manchester United och Chelsea. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Chelsea – Manchester United 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 11 • 2017-11-05, 17.30 • Stamford Bridge, London • publik: 41615 • domare: Anthony Taylor


     (20) Bakayoko
     (49) Jones
     (51) Herrera
 1-0 (55) Morata
     (71) Fellaini


Manchester United: De Gea; Valencia (C), Bailly, Jones (Fellaini, 63), Smalling, Young (Lingard, 78); Matic, Herrera; Mkhitaryan (Martial, 63); Rashford, Lukaku.
Avbytare: Romero, Blind, Fellaini, McTominay, Martial, Lingard, Darmian. 

Chelsea: Curtois; Azpilicueta, Cahill (C), Christensen; Zappacosta (Rüdiger, 66), Bakayoko, Kante, Fabregas (Drinkwater, 79), Alonso; Hazard (Villian, 87), Morata.
Avbytare: Caballero, Rüdiger, Ampadu, Drinkwater, Willian, Pedro, Batshuayi.

Marcus Beijar | 19:50 Snackisar och korta citat av Mourinho

Sarah har publicerat snackisarna efter dagens förlustmatch.

José Mourinho uttalade sig i en intervju med SkySports efter matchen.

– Vi hade chanser, vi hade chanser.. Matic, Rashfords nick, Lukakus skott. Fellainis volley. Vi hade många chanser att göra mål.

– Vi gav allt vi hade, det gör mig nöjd med spelarna. Jag har ingen orsak att klandra mina spelare.

Om att city nu är åtta poäng före i tabelltoppen.
Vi är andra, inte femma eller sexa. 18 lag är i svårare läge än oss. Åtta poäng är åtta poäng. Vi går igenom matcherna mot Liverpool, Tottenham och Chelsea utan viktiga spelare. Jag vill inte prata skador. Jag vill tacka Fellaini för en bra match, han tränade med oss igår.”

Om han tackade Antonio Conte efter matchen.
– Nej, han försvann, så jag skakade hand med hans assistent..

Med det stänger vi ner dagens blogg, tack för att ni hängde med!

Marcus Beijar | 19:37 Påminnelse om vloggen!

Vi påminner om kvällens vlogg med Gustav och Björn. Den går att följa live på Facebook, och det är fritt fram att delta med frågor.

Här hittar ni sidan!

Marcus Beijar | 19:24 Förlust med 1-0 mot Chelsea

Manchester United inkasserade säsongens andra förlust i ligan när Chelsea vann med 1-0 på Stamford Bridge på söndagseftermiddagen. Alvaro Morata blev matchens enda målskytt med en praktfull nick i andra halvlek. United är nu, när landslagspausen tar vid, åtta poäng efter Manchester city.

Marcus Beijar | 18:57 Vlogg med Gustav och Björn!

Efter dagens match bjuder Muss på en vlogg live via Facebook. Björn Appelgren och Gustav Brinck-Larsen håller i trådarna och vloggen drar igång tidigast 19.30 men senast 20.00. Möjlighet att ställa frågor och diskutera finns!

Länk till Facebooksidan här!

Marcus Beijar | 18:24 0-0 med Chelsea i förarsätet

Efter 45 minuter fotboll är det 0-0 på Stamford Bridge. Det vore att ljuga att säga att Chelsea inte varit det bättre laget så här långt. Antonio Contes mannar gick ut hårt och har satt en hög press på ett förhållandevis samlat Manchester United. Eric Bailly visar upp fortsatt ringrost och domare Anthony Taylor och David De Gea har hittills sett till att det står 0-0. Taylor hade den goda smaken att döma bort ett spektakulärt självmål från Phil Jones efter att Alvaro Morata stört Jones medan De Gea tvingats till en spektakulär räddning på ett skott från Eden Hazard.

United då? Ja, Marcus Rashford och Romelu Lukaku har haft varsin chans. Rashford nådde högst på en hög boll men nickade över efter åtta minuter, medan Lukakus tunga skott klarades av Courtois. United lider fortsatt av ett för tunt mittfält, där Ander Herrera trevar sig fram (han jobbar på att få Bakayoko utvisad) och inte kompletterar Matic. Hade inte Fellaini varit nyligen tillbaka efter skada hade vi säkert sett ett byte i paus. Henrikh Mkhitaryan borde inte ha startat matchen och borde lämna planen obönhörligen. Jesse Lingard och framför allt Anthony Martial är bägge hetare spelare i nuläget och bör få tid idag.

Marcus Beijar | 17:20 Vågar vi vinna?

Så, dags för avspark då. 90 minuter plus stopptid framför. Hur tänker Mourinho? Vad är bra nog idag?

Om si sådär två timmar har vi svaret. Vi hörs i halvtid!

COME ON UNITED!

Marcus Beijar | 17:14 Tugg med kvarten kvar..

Ron Atkinson och Denis Irwin ger sin syn på dagens startelva..

..medan José Mourinho levererat ett kort citat inför avspark. Det var inte kärnfysik om vi säger så.

Marcus Beijar | 17:11 City åtta poäng före

Manchester United är åtta poäng från serieledning inför kvällens möte med Chelsea. Detta efter att Manchester city avfärdat Arsenal med 3-1 på hemmaplan idag. Pep Guardiolas mannar fick en tveksam straff och ett offsidemål med sig och gissningen är att Arsene Wenger kommer att lasta Michael Oliver för förlusten.

Marcus Beijar | 16:54 Zlatan är himma

Zlatan Ibrahimovic har rapporterats vara tillbaka i träning i veckan. Idag är han dock varken i London eller Manchester. Zlatan befinner sig istället på Swedbank Stadion i Malmö för att delta i firandet av Malmö FF:s 20:e SM-guld.

Marcus Beijar | 16:46 Skrällfritt från Conte

Inte heller Antonio Conte förmådde att få in någon skräll i sin startelva. Det mest noterbara är kanske att han petar nyförvärvet Antonio Rüdiger efter förlusten mot Roma. In istället kommer danske Andreas Christensen. Den andra ändringen är att Pedro får finna sig i en plats på bänken. Italienaren Davide Zappacosta, som såg hela mötet med Roma från bänken, spelar istället.

Marcus Beijar | 16:41 Ingen Mata, men väl en Henrikh

Jaha ja. Inga i ögonfallande val från José Mourinho, med ett undantag. Juan Mata finns inte med i vare sig startelvan eller på bänken. Mourinho kör annars vidare med en trebackslinje (offensivt) och en fembackslinje (defensivt) även om Young precis som tidigare är inpetad på en mittfältsposition i Uniteds presentation. Henrikh Mkhitaryan får fortsatt förtroende, av någon outgrundlig anledning. På topp hittar vi som gissat Marcus Rashford och Romelu Lukaku. Anthony Martial är bänkad, som vanligt.

På bänken noterar vi annars Marouane Fellaini. Belgaren är tillbaka efter skada men av förståeliga skäl inte redo för 90 minuter. Victor Lindelöf får se matchen från läktaren.

Marcus Beijar | 16:32 ..och Chelsea hakar på

Så här ställer Chelsea upp. Vi noterar att Kante är fit for fight.

Marcus Beijar | 16:31 Startelvan levererad

José Mourinho ställer upp så här på Stamford Bridge idag:

Marcus Beijar | 16:21 Hur ställer vi upp?

Drygt 15 minuter tills vi har elvorna, det spekuleras rätt friskt, men det mesta tyder på en fembackslinje och Rashford/Lukaku på topp.

Nu brukar Samuel Luckhurst vara ute och cykla med jämna mellanrum, så vi är inte alltför överraskade om Martial dyker upp.

Marcus Beijar | 15:55 Tottenham hakar på

Tottenham gick segrande ur dagens derby i London. Mauricio Pochettinos manskap slog Crystal Palace med 1-0 efter mål av sydkoreanen Heung-Min Son. Crystal Palace kunde och borde ha fått med sig en poäng, men Wilfried Zahas oförmåga framför mål gav Spurs segern och häng på toppen inför eftermiddagens avslutande matcher.

Marcus Beijar | 14:00 Förlust för juniorerna

Manchester Uniteds juniorer föll med 1-0 borta mot Stoke i Premier League Cup. Krisztofer Szereto gjorde matchens enda mål för hemmalaget i den första halvleken. Som om förlusten inte vore nog fick Manchester United Aidan Barlow och Max Dunne skadade.

Marcus Beijar | 13:35 Ingen Kanté?

Antonio Conte har en betydligt friskare trupp att välja ur än José Mourinho. Den enda spelaren som rapporteras vara borta är Victor Moses. Där till testas N’Golo Kanté sent.

Chelseas matchdagstrupp:
Courtois, Caballero, Rudiger, Alonso, Fabregas, Drinkwater, Kante, Morata, Hazard, Pedro, Bakayoko, Kenedy, Musonda, Zappacosta, Willian, Batshuayi, Cahill, Christensen, Azpilicueta, Luiz, Clarke-Salter, Scott, Eduardo.

Marcus Beijar | 13:01 Underläge i paus för juniorerna

Manchester United ligger under med 1-0 mot Stoke i dagens U18-möte. Ungraren Krisztofer Szereto har gjort matchens enda mål så här långt.

Kieran McKennas lag ser för övrigt ut så här:

Marcus Beijar | 12:55 Formationen?

En ständigt återkommande fråga när det vankas stormatch är hur José Mourinho resonerar då det gäller den defensiva balansen. Ska man tro de tidigare matcherna mot lag som förväntas utgöra topp 6 i ligan så får det ses som sannolikt att Mourinho väljer fem man i backlinjen även mot Chelsea. Har vi bestämt oss för denna teori finns det egentligen inte så mycket att orda om. Antonio Valencia, Phil Jones, Chris Smalling, Eric Bailly och Ashley Young lär alla spela i en formation där Valencia och Young ges friare tyglar offensivt på respektive kant.

Victor Lindelöf är den ende som skulle kunna ta en plats centralt, men sett till hans höst och prestationer är en bänkplats det givna där. Varken Daley Blind eller Matteo Darmian har rosat marknaden som ytterbackar i höst och då utgör duon Valencia/Young det reella alternativet där.

Vi noterade tidigare att Marouane Fellaini fanns med i truppen. Han vore ett välkommet tillskott bredvid Nemanja Matic på det defensiva mittfältet (tänk att man skrev den raden), men med skadefrånvaron i färskt minne lär Ander Herrera spela vidare. Ingen vore å andra sidan gladare än jag om Herrera gjorde en ny supermatch på Stamford Bridge.

Framåt hoppas vi innerligt att Henrikh Mkhitaryan petas. Detta till förmån för Marcus Rashford. Juan Mata backar upp Romelu Lukaku och Rashford. Är vi överens? Hoppas det!

Marcus Beijar | 12:46 Marcos Rojo och Marouane Fellaini med i London

Manchester Evening News skriver att José Mourinho tagit med sig totalt 22 man till dagens möte med Chelsea. Det betyder i så fall att fyra spelare får se matchen från läktaren. Vi noterar att två tidigare rapporterat skadade spelare finns med i truppen. Marcos Rojo och Marouane Fellaini fanns bägge med bland de som reste, men att de skulle vara aktuella för spel får anses som osannolikt.

Michael Carrick, Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic är de tre bekräftat skadade spelarna som inte är med, medan både Luke Shaw och Axel Tuanzebe inte anses platsa.

Truppen:
David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira,
Antonio Valencia, Phil Jones, Eric Bailly, Victor Lindelof, Marcos Rojo, Chris Smalling, Daley Blind, Ashley Young, Matteo Darmian, Marouane Fellaini, Jesse Lingard, Ander Herrera, Scott McTominay, Nemanja Matic, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford.

Marcus Beijar | 12:34 Mata tillbaka

Det är som bekant inte enbart José Mourinho i dagens United som har ett förflutet på Stamford Bridge. Förutom Nemanja Matic har även Juan Mata hunnit med tre säsonger i blått.

Marcus Beijar | 12:17 Stamford Bridge is falling down

Det är söndag och snart dags för landslagspaus. Före det ska den elfte omgången av Premier League tas i hamn. För Manchester Uniteds del ankras den upp på Stamford Bridge i London. Chelsea står för motståndet i en match som på förhand sett är synnerligen delikat. Dels har Manchester United synnerligen taskig statistik att luta sig mot på bortaplan mot de regerande mästarna. Dels är José Mourinho åter en gång tillbaka på den hemmaarena som varit hans i två repriser. Dels sitter en pressad Antonio Conte på den andra avbytarbänken. Chelsea blev fullständigt pulvriserat av ett mycket piggt Roma i Champions League, och kanske börjar den tunna truppen visa sitt rätta jag nu. Conte utan spel i Europa rodde hem ligan förra säsongen. Conte med spel i Europa spåddes på förhand få det rätt kämpigt. Seglar topplagen från Manchester iväg ytterligare idag, eller förmår Conte greppa ett av halmstråna?

Förutom mötet med Chelsea så kommer vi även att följa juniorernas bortamöte med Stoke i denna blogg. Häng med!